Омръзнало ви е да приготвяте всеки път за някой повод крем карамел, бисквитена торта или някой друг семпъл вид на домашна торта, а не знаете с какво ново може да изненадате вашите приятели? Ето няколко идеи за нестандартни и в същото време изискани печива, с които определено ще впечатлите своите гости.
Кокосов пай
Необходими продукти за 8 порции: 380 мл прясно мляко, 200 г захар, 100 г настърган и неподсладен кокосов орех, 75 г брашно, 50 г масло, 70 г счукани орехи или бадеми, 4 яйца, 1 ч. л. бакпулвер без връх, 1 ч. л. бадемова есенция, 40 г препечен и настърган кокосов орех.
Начин на приготвяне: Всички продукти без препечения кокосов орех се разбъркват с миксер в подходяща купа. Готовата смес се излиза в тефлонова тавичка или в отделни и се слага за около 30 мин. в предварително загрята на около 170 градуса фурна. Пече се около 30 мин., докато придобие златист цвят. Оставя се за около 15-20 мин. да изстине и след това се поръсва спрепечение кокосов орех. Добре е паят да бъде поднесен топъл ефектна чиния, в която сте поставили и топка сладолед или малко бита сметана.
Плодови пирожки
Необходими продукти за 8 порции: 3 разточени кори от готово тесто, 2 с. л. пудра захар, 3 с. л. разтопено масло, 250 г готов крем ванилия, половин чаша с малини, касис, боровинки и др. дребни плодове
Начин на приготвяне: Всяка кора се намазва с разтопено масло и се нареждат една върху друга. От тях се изрязват квадратчета с размер от около 10 см. и се поставят в намазнена тава за печене. В средата на всяко квадратче се прави лека вдлъбнатина, която да е достатъчно голяма, за да побере малко от крема и от плодовете.
Така приготвените квадратчета се слагат в предварително загрята на 190 градуса фурна и се пекат около 8-10 минути, докато придобият златист цвят. Оставят се малко да изстинат, подреждат се в голяма чиния, краищата им се поръсват с пудра захар. Във всяка хрупкава формичка се слага около 2 с.л. крем и 1 с.л. от плодовете.
Немски празнични сладки
Необходими продукти за 1 стандартна тава: 280 гр. брашно, 70 гр. захар, 1 ванилия, 100 гр. белени млени бадеми, 210 гр. масло, купа с ванилена захар
Начин на приготвяне: Всички продукти се смесват в купа. Готовото тесто се увива във фолио и се слага за 1 ч. в хладилника. След това се изважда, разточва се и се приготвят сладки с каквато пожелаете форма, но трябва да имат дебелина от около 1 см.
Слагат се да се пекат в тава, покрита с фолио за печене, в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 мин. Веднага щом се извадят, се овалват в купата с ванилената захар. Не чакайте сладките да придобият златист цвят по време на печенето, те си остават бели.
Опитайте още атрактивни десерти като: Пай Банофи, Пайчета от круши, Ябълков пай, Торта Естерхази, Кростата с ягоди и крем, Тарталети, Сладкиш с Рикота, Шоколадови сладки за гости.
Коментари