Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Амарант с гъби и лукАмарант с гъби и лук
26 Септ.
Аз обелих самите гъби, за да не дразни ципата. Като поизври водата, слагаме чубрица, черен пипер, лука и амаранта. Оставяме на тих огън за 5 минути да се овкусят отделните зеленчуци....
Амарант с домати и гъбиАмарант с домати и гъби
14 Дек.
Амарантът се поднася в блюдо с готовия вече сос....
Пудинг с амарант и стафидиПудинг с амарант и стафиди
21 Септ.
Оставете сместа да заври, намалете котлона и задушавайте 15 минути на тих огън, като от време на време разбърквате....
Сладка каша от амарант с фурмиСладка каша от амарант с фурми
30 Януари
Амарант е много полезен и в нашето семейство се ползва и в солени, и в сладки ястия и десерти. Днес ви представям моя вариант на сладка каша със семена на амарант и фурми. Първа стъпка е да се свари амарантът....
Веган кюфтенца с амарант и елдаВеган кюфтенца с амарант и елда
26 Май
Първо измиваме амаранта и елдата. Оставяме ги във вода за половин час. Изплакване и сваряване потделно елдата и амаранта....
Кейк с амарант и сушени кайсииКейк с амарант и сушени кайсии
07 Април
Смесете сухите и течните съставки, добавете охладения амарант и разбъркайте добре....
Кисело зеле с амарант и телешкоКисело зеле с амарант и телешко
19 Януари
Добавяме месото и когато зелето омекне, а амарантът се напука, ястието е готово за сервиране!...
Каша от амарант за бебеКаша от амарант за бебе
12 Септ.
Като заври водата, слагаме амаранта да се вари заедно със солта за около 25 минути....
Каша от амарант с мед и извараКаша от амарант с мед и извара
01 Дек.
Нежна и здравословна сладка каша от амарант, с пчелен мед и извара. Подходяща храна за бебета! Чудно Вкусно!...
Яхния от амарант и киноа с майонеза от орехиЯхния от амарант и киноа с майонеза от орехи
05 Февр.
Предварително накиснатите амарант и киноа се сваряват, отцеждат се от водата и се овкусяват. Нарязва се една малка тиквичка на лентички....
АмарантАмарант
18 Юни
3
Вижте още: - салати с амарант; - десерти с амарант....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Палачинки с амарантПалачинки с амарант
18 Април
1
Оставете сместа за 30 минути, да почине и изпържете вкусни амарантови палачинки, които можете да гарнирате по желание....
Табуле с амарантТабуле с амарант
08 Април
2
Залейте амаранта с вода в съотношение 1:1 и варете на тих огън под похлупак за 12-14 минути. Свалете от котлона и оставете да се охлади....
Салата с амарантСалата с амарант
22 Юли
Измийте амаранта и сложете да се вари в съотношение 1 към 2.5-3 с вода. Сварения амарант оставете с капак на тенджерата за още 10 минути....
Пуканки от амарантПуканки от амарант
04 Окт.
Загрейте тенджера на котлон и когато се нагрее достатъчно, сипете 1 с.л. от амаранта в нея. Разбърквайте с дървена лъжица, докато амарантът се разпука – това отнема около 20 секунди....
Алегрия с амарантАлегрия с амарант
20 Юни
1
Загрейте маслото на слаб огън и изсипете в него меда. Разбъркайте до получаването на еднородна смес. Изсипете медената смес върху амарантовото брашно и объркайте до получаването на хомогенна маса. Разточете тестото...
Предястие с амарантПредястие с амарант
10 Февр.
Оставяме още малко да "изпие" водата. По принцип съотношението между амарант и вода е 1:2....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....