Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилешко с гъби и бамбук с ароматен доматен сосСваряваме бамбука за кратко. Отделно задушаваме месото и гъбите. Прибавяме към тях доматения сос, горчицата, наситнения чесън и подправките.
Слагаме бамбука, разбъркваме и оставяме всичко да къкри 4-5 минути....
03 Февр.
Пресни картофки с бамбукДобавих бамбука, отцеден от течността, в която е консервиран (бамбук може да се сложи и накрая около 10 минути, преди да е готово ястието) и още 5 минути запържих на по слаб огън....
04 Юни
БамбукНе пропускайте да видите и нашите вкусни рецепти с бамбук:
- пилешко месо с бамбук;
- свинско с бамбук....
22 Юли
4
БамбукОсвен това много разновидности на бамбука запазват листата си зелени през цялата зима. Бамбукът може да се отглежда в райони с умерен климат, като изберете правилния сорт....
15 Януари
Салата от броколи с бамбукОт течните съставки забърквате вкусен дресинг, с който поливате Броколите и бамбука.
Разбърквате хубаво и поднасяте салатата охлaдена....
09 Януари
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Видове бамбукМосо-бамбук
Мосо-бамбукът е най-големият известен вид бамбук и се намира в Китай. Той расте бързо и може да достигне височина до 30 метра....
13 Септ.
Как да отглеждаме бамбук вкъщиРазмножаването на бамбука става чрез отрязване на връхчетата. Във вода се добавят дървени въглища и връхната част на бамбука се потапя....
08 Май
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Защо да отглеждаме бамбук у домаВ магазините това растение обикновено се продава под името китайски бамбук или бамбук на щастието....
28 Май
Пилешко филе с пресни печурки, ориз и бамбукНакрая сложих и парченца бамбук, който може да намерите във всеки голям супермаркет, на щанда с китайските вкусотии....
21 Февр.
Гниене при бамбукПравилен дренаж на бамбук
Добрият дренаж е от решаващо значение за предотвратяване на гниене на бамбук....
09 Март
Поливане на бамбукВижте още:
- Защо да отглеждаме бамбук у дома;
- Подготовка за зимата на бамбук...
01 Февр.
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1