Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Виетнамски чайНапитката е препоръчителна по-скоро за партита, но може да се направи и в домашна обстановка. Консумира се ледено студена, по желание може да се разреди с газирана вода....
04 Дек.
2
Виетнамски чайОставете да престоят така за 10 минути.
Разпределете по равно плодовете във всяка чашка чая.
По желание може да добавите към виетнамския чай и малко сметана....
27 Ноем.
Виетнамски чайНапитката е препоръчителна по-скоро за партита, но може да се направи и в домашна обстановка. Консумира се ледено студена, по желание може да се разреди с газирана вода....
04 Дек.
2
Яйчен чай – пуншПрецедете отварата след 5 минути и я оставете да изстине.
Разбийте жълтъците със захарта на пяна и ги смесете с чаената отвара. По желание добавете малко ром в питието и го сервирайте в чашки за пунш....
25 Февр.
Китайски чай пуншОставяме ги да престоят на хладно заедно с корите от 1/2 лимон и 1/2 портокал.
Прецеждаме сместа и към нея добавяме горещата чаена отвара.
Накрая прибавяме меда и рома. Разбъркваме пушна и го сервираме....
30 Април
Руски чай с шампанскоЗалейте билките с 250 мл вряла вода.
След 5 минути отцедете отварата.
Прибавете към нея захарта, лимоновия сок и настърганата лимонова кора.
Разлейте охладената отвара в съд за боле, като прибавите още парченца...
01 Юни
Руски ловджийски чайДобавя се горещият чай и сместа се загрява на бавен огън, без да кипва. Добавя се ромът и напитката се прецежда.
Разпределя се в топли чаши и се сервира веднага....
02 Юни
Руски червен чайНяма нужда от подслаждане този руски червен чай, понеже сладкото играе тази роля....
23 Март
Руски кифлички за чайБрашното се смесва със солта и бакпулвера, добавя се маслото и се мачкат до образуване на трохи.
Добавя се захарта и млякото и се замесва тесто. Разточва се кора с дебелина 2 сантиметра и се изрязват кръгчета.
На...
29 Май
Как да приготвим черен чай?Черният чай трябва да се съхранява в стъклени или керамични съдове с плътни капаци, извън кухнята. Препоръчително е да се използва мека вода, без миризми и примеси и разбира се - негазирана. Съдовете за приготвяне трябва...
22 Март
Антипасто ди фрути ди мареСьомгата се нарязва на широки ивици.
Авокадото се разрязва на две, костилката се маха и меката част се изгребва с лъжица и се пасира.
Копърът се нарязва на ситно и се добавя към пасираното авокадо.
Добавят се...
13 Януари
Как да приготвим перфектната херинга по рускиЕто как можете да приготвите перфектната херинга по традиционни руски рецепти, като се има предвид, че ако маринованата херинга е прекалено солена, тя се накисва предварително в прясно мляко
Предястие от херинга
Необходими...
26 Май
Как правилно да си приготвим чайЧаят, освен топъл, може да се приготвя и студен. За разлика от топлия, който се пие за успокоение и загряване, студеният носи бодрост и енергия. Добре е да се пие леко охладен, а не леден....
29 Ноем.
Ориз по виетнамскиГотовият ориз се оставя под капак да се запари за 15 минути, но вече на водна баня.
Поднесете ориза с виетнамски, поръсен с индийско орехче и полейте с малко разтопено краве масло....
27 Ноем.
Руски пирог с черен чай и касисСваля се от котлона и се оставя да изстине.
Тестото се разточва тънко на правоъгълник. Поръсва се с останалата захар. Отгоре се разпределя касисът. Тестото се навива на руло....
27 Септ.
Как да си приготвим здравословен студен чайСтудения чайт има богата история и се приготвя по коренно различни начини и рецепти по целия свят!...
29 Юни
Кубински сандвичиЧесънът се нарязва на ситно и се смесва с олиото. Добавят се солта, риганът, червеният пипер и горчицата. С тази смес се намазва месото и се оставя за 20 минути.
Виното и лимоновият сок се смесват и се изливат в тава....
01 Април
Кубински сладкиХубаво е топчетата да постоят в хладилник и да се се сервират непосредствено преди консумация....
03 Септ.
Кубински кексЗалейте изпечения кубински сладкиш с тази смес и оставете да изстине и да се стегне преди да поднесете....
22 Март
Свински ребърца по виетнамскиИзмиваме ребрата в хладка вода и ги натриваме със солта, пипера, чесъна и подправките.
Запичаме ги във фурна на 240 градуса 30 минути.
В тиган с малко вода карамелизираме захарта, добавяме соевия сос и мариноваме ребрата...
19 Януари
Класически ориз по виетнамскиТрадиционното за ориз по виетнамски е, че съдът с ястието се покрива и се оставя 15 минути да се загрява на водна баня....
27 Ноем.