Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кубински чай пуншКубински чай пунш
29 Ноем.
Сместа се загрява до кипване (без да завира) и се поднася....
Кубински чай пуншКубински чай пунш
29 Ноем.
Сместа се загрява до кипване (без да завира) и се поднася....
Виетнамски чайВиетнамски чай
04 Дек.
2
Напитката е препоръчителна по-скоро за партита, но може да се направи и в домашна обстановка. Консумира се ледено студена, по желание може да се разреди с газирана вода....
Виетнамски чайВиетнамски чай
27 Ноем.
Оставете да престоят така за 10 минути. Разпределете по равно плодовете във всяка чашка чая. По желание може да добавите към виетнамския чай и малко сметана....
Виетнамски чайВиетнамски чай
04 Дек.
2
Напитката е препоръчителна по-скоро за партита, но може да се направи и в домашна обстановка. Консумира се ледено студена, по желание може да се разреди с газирана вода....
Яйчен чай – пуншЯйчен чай – пунш
25 Февр.
Прецедете отварата след 5 минути и я оставете да изстине. Разбийте жълтъците със захарта на пяна и ги смесете с чаената отвара. По желание добавете малко ром в питието и го сервирайте в чашки за пунш....
Китайски чай пуншКитайски чай пунш
30 Април
Оставяме ги да престоят на хладно заедно с корите от 1/2 лимон и 1/2 портокал. Прецеждаме сместа и към нея добавяме горещата чаена отвара. Накрая прибавяме меда и рома. Разбъркваме пушна и го сервираме....
Руски чайРуски чай
01 Дек.
4
Захарта може да се замени с конфитюр или друго сладко....
Руски чайРуски чай
01 Дек.
4
Захарта може да се замени с конфитюр или друго сладко....
Руски чай с шампанскоРуски чай с шампанско
01 Юни
Залейте билките с 250 мл вряла вода. След 5 минути отцедете отварата. Прибавете към нея захарта, лимоновия сок и настърганата лимонова кора. Разлейте охладената отвара в съд за боле, като прибавите още парченца...
Руски ловджийски чайРуски ловджийски чай
02 Юни
Добавя се горещият чай и сместа се загрява на бавен огън, без да кипва. Добавя се ромът и напитката се прецежда. Разпределя се в топли чаши и се сервира веднага....
Руски червен чайРуски червен чай
23 Март
Няма нужда от подслаждане този руски червен чай, понеже сладкото играе тази роля....
Руски кифлички за чайРуски кифлички за чай
29 Май
Брашното се смесва със солта и бакпулвера, добавя се маслото и се мачкат до образуване на трохи. Добавя се захарта и млякото и се замесва тесто. Разточва се кора с дебелина 2 сантиметра и се изрязват кръгчета. На...
Как да приготвим черен чай?Как да приготвим черен чай?
22 Март
Черният чай трябва да се съхранява в стъклени или керамични съдове с плътни капаци, извън кухнята. Препоръчително е да се използва мека вода, без миризми и примеси и разбира се - негазирана. Съдовете за приготвяне трябва...
Антипасто ди фрути ди мареАнтипасто ди фрути ди маре
13 Януари
Сьомгата се нарязва на широки ивици. Авокадото се разрязва на две, костилката се маха и меката част се изгребва с лъжица и се пасира. Копърът се нарязва на ситно и се добавя към пасираното авокадо. Добавят се...
Как да приготвим перфектната херинга по рускиКак да приготвим перфектната херинга по руски
26 Май
Ето как можете да приготвите перфектната херинга по традиционни руски рецепти, като се има предвид, че ако маринованата херинга е прекалено солена, тя се накисва предварително в прясно мляко Предястие от херинга Необходими...
Как правилно да си приготвим чайКак правилно да си приготвим чай
29 Ноем.
Чаят, освен топъл, може да се приготвя и студен. За разлика от топлия, който се пие за успокоение и загряване, студеният носи бодрост и енергия. Добре е да се пие леко охладен, а не леден....
Ориз по виетнамскиОриз по виетнамски
27 Ноем.
Готовият ориз се оставя под капак да се запари за 15 минути, но вече на водна баня. Поднесете ориза с виетнамски, поръсен с индийско орехче и полейте с малко разтопено краве масло....
Руски пирог с черен чай и касисРуски пирог с черен чай и касис
27 Септ.
Сваля се от котлона и се оставя да изстине. Тестото се разточва тънко на правоъгълник. Поръсва се с останалата захар. Отгоре се разпределя касисът. Тестото се навива на руло....
Как да си приготвим здравословен студен чайКак да си приготвим здравословен студен чай
29 Юни
Студения чайт има богата история и се приготвя по коренно различни начини и рецепти по целия свят!...
Кубински сандвичиКубински сандвичи
01 Април
Чесънът се нарязва на ситно и се смесва с олиото. Добавят се солта, риганът, червеният пипер и горчицата. С тази смес се намазва месото и се оставя за 20 минути. Виното и лимоновият сок се смесват и се изливат в тава....
Кубински сладкиКубински сладки
03 Септ.
Хубаво е топчетата да постоят в хладилник и да се се сервират непосредствено преди консумация....
Кубински кексКубински кекс
22 Март
Залейте изпечения кубински сладкиш с тази смес и оставете да изстине и да се стегне преди да поднесете....
Свински ребърца по виетнамскиСвински ребърца по виетнамски
19 Януари
Измиваме ребрата в хладка вода и ги натриваме със солта, пипера, чесъна и подправките. Запичаме ги във фурна на 240 градуса 30 минути. В тиган с малко вода карамелизираме захарта, добавяме соевия сос и мариноваме ребрата...
Класически ориз по виетнамскиКласически ориз по виетнамски
27 Ноем.
Традиционното за ориз по виетнамски е, че съдът с ястието се покрива и се оставя 15 минути да се загрява на водна баня....