Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ползи от мазните месаХраните, които са източници на мазнини, са важни в пренасянето и обработването на мастно разтворимите витамини като: A, D, E, K- всички те са изключително полезни за здравето, младостта и красотата на нашето тяло....
28 Май
Полезни ли са мазните меса?Агнешко месо
Мазните части на агнешкото месо съдържат ненаситени мастни киселини, съставляващи половината от мазнините в това месо....
07 Март
Бухтички със сирене от детството ниПресятото брашно се смесва на сухо със солта, захарта , сиренето и содата.
Сипва се по малко хладка вода и се бърка до оформяне на тесто за точене.
Точи се на масата и се реже на ромбоиди.
Пържат се в сгорещено...
28 Август
Диетична напитка ще замества хранатаОсвен това не съдържа калории и след 6 часа сам се разгражда със скоростта на храната.
Заданието на учените е да добавят хранителни вещества, за да направят новата напитка здравословна и диетична....
05 Ноем.
Как храната да не ни разболее?Не пренебрегвайте и храните, които имат антиоксидантно действие, каквито са повечето плодове и зеленчуци и най-вече тези, които имат червен, тъмнозелен и оранжев цвят....
18 Януари
Мазните храни увреждат обонянието ниПървата е била подложена на диета, включваща богата на мазнини храна, а втората се е хранила обичайно....
24 Януари
Може ли храната да ни помогне да заченем?Можете да си помогнете и чрез храната, която консумирате....
02 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Пълнена тиква с месаКогато е готова пълнената тиква с меса, махам фолиото и разрязвам по дъгите на тиквата на парчета заедно с плънката (хубаво е с някаква по широка лопатка да я извадите от тавата цяла в поднос, но внимателно, за да не се разпадне...
20 Ноем.
Сос за печени месаСосът от печеното се разрежда с бульон, в който предварително е разбъркано брашното.
Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.
Сосът се посолява и се...
27 Април
1
Желиращ бульон от месаПолученият телешки бульон се прецежда, оставя се да изстине и се обира замръзналата мазнина....
04 Дек.
Сос за варени месаЯйцата, сварени по-твърди, се настъргват и се прибавят към готовия сос за варени меса....
17 Окт.
Кафяв сос за месаЗапочнете да доливате към препеченото брашно бульон от варенето на месото, като непрекъснато разбивате.
Разредете соса до желаната гъстота и оставете да ври около 5 минути....
03 Април
Сос за печени месаСосът от печеното се разрежда с бульон, в който предварително е разбъркано брашното.
Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.
Сосът се посолява и се...
27 Април
1
Как да намалите мазнините в храната, която консумиратеИ другото важно нещо е да се научите как да намалите мазнините в храната, която консумирате....
27 Май
С какво да заместим яйцата?Със семена
Колкото и странно да ни звучи, можем да заместим яйцата и със семена като чия и ленено семе. Но как?...
28 Август
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеИзкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
05 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Опасна добавка в храната ни кара да преяждамеМакар да няма вкус и мирис, Е 621 прави храните по-привлекателни и стимулира апетита....
24 Ноем.
3