Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да използваме грейпфрути в сладкиши?Защо да използвате грейпфрут в сладкиши
Преди да се потопим в рецептите, нека поговорим защо грейпфрутът е страхотна добавка към сладкиши....
06 Април
Ядките от праскови - за какво да ги използвамеГорчивото масло, съдържащо се в ядката, е използвано в козметиката.
А под формата на вкусен прасковен пай или прасковен сладкиши, сочните летни плодове влизат в менюто ни и ни доставят радост....
31 Август
Безглутеново тесто за сладки и сладкишиЗа безглутенови сладкиши сместа трябва да е кексообразна, а за безглутенови сладки - добавя се брашно, докато се получи меко тесто....
16 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Сладкиш с ябълки, сладко и орехиПечете ябълковия сладкиш на 200 °C за 30 минути.
Намажете със сладко и украсете със смлени орехи сладкиша с ябълки и сладко....
27 Юли
Сладкиш с ягодово сладко и орехиНарежете сладкиша охладен.
Сладкишът с ягодово сладко и орехи е готов....
08 Окт.
2
Класически десерти и сладкиши с праскови от цял святЛесен италиански десерт с праскови, сметана и маскарпоне
Този италиански десерт бързо става класика сред любителите на сладките изкушения щом веднъж го опитат....
16 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Смес от подправки за сладкиши и сладкиМожете например да добавите сушена мента или маточина, кимион, кориандър или други подправки, които се използват не само за сладкиши и сладки....
11 Април
Защо да използваме канела?Тя е неизменна подправка към множество есенно-зимни сладки изкушения....
04 Окт.
Как да използваме хуск?- Хускът може да се използва веднъж, за облекчаване на запек или можете да го добавите в ежедневната ви диета. Това ще подобри работата на вашата храносмилателна система....
12 Дек.
Как да използваме лимонаВътрешността на лимона може да се използва и за ароматизиране на кофата за отпадъци. Можете да използвате, преди за изхвърлите лимона, след като сте го използвали да почистите нещо друго....
05 Април
Как да използваме стевияЕто как можете да я използвате и в своята кухня.
Метод 1 - Използване на стевия в течна или прахообразна форма
Използвайте чисти капки стевия....
26 Май
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
05 Февр.
Болести по прасковитеЛистни въшки по прасковите
Те зимуват като яйца върху леторастите на прасковата. Излюпването започва рано през пролетта при набъбването на пъпките....
24 Юни
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1