Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да използваме грейпфрути в сладкиши?Как да използваме грейпфрути в сладкиши?
06 Април
Защо да използвате грейпфрут в сладкиши Преди да се потопим в рецептите, нека поговорим защо грейпфрутът е страхотна добавка към сладкиши....
Ядките от праскови - за какво да ги използвамеЯдките от праскови - за какво да ги използваме
31 Август
Горчивото масло, съдържащо се в ядката, е използвано в козметиката. А под формата на вкусен прасковен пай или прасковен сладкиши, сочните летни плодове влизат в менюто ни и ни доставят радост....
Безглутеново тесто за сладки и сладкишиБезглутеново тесто за сладки и сладкиши
16 Февр.
За безглутенови сладкиши сместа трябва да е кексообразна, а за безглутенови сладки - добавя се брашно, докато се получи меко тесто....
Крем за торти, сладки и сладкишиКрем за торти, сладки и сладкиши
14 Ноем.
1
Кремът за торти, сладки и сладкиши е готов....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Сладкиш с ябълки, сладко и орехиСладкиш с ябълки, сладко и орехи
27 Юли
Печете ябълковия сладкиш на 200 °C за 30 минути. Намажете със сладко и украсете със смлени орехи сладкиша с ябълки и сладко....
Сладкиш с ягодово сладко и орехиСладкиш с ягодово сладко и орехи
08 Окт.
2
Нарежете сладкиша охладен. Сладкишът с ягодово сладко и орехи е готов....
Класически десерти и сладкиши с праскови от цял святКласически десерти и сладкиши с праскови от цял свят
16 Окт.
Лесен италиански десерт с праскови, сметана и маскарпоне Този италиански десерт бързо става класика сред любителите на сладките изкушения щом веднъж го опитат....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Смес от подправки за сладкиши и сладкиСмес от подправки за сладкиши и сладки
11 Април
Можете например да добавите сушена мента или маточина, кимион, кориандър или други подправки, които се използват не само за сладкиши и сладки....
Защо да използваме канела?Защо да използваме канела?
04 Окт.
Тя е неизменна подправка към множество есенно-зимни сладки изкушения....
Как да използваме хуск?Как да използваме хуск?
12 Дек.
- Хускът може да се използва веднъж, за облекчаване на запек или можете да го добавите в ежедневната ви диета. Това ще подобри работата на вашата храносмилателна система....
Как да използваме лимонаКак да използваме лимона
05 Април
Вътрешността на лимона може да се използва и за ароматизиране на кофата за отпадъци. Можете да използвате, преди за изхвърлите лимона, след като сте го използвали да почистите нещо друго....
Как да използваме стевияКак да използваме стевия
26 Май
Ето как можете да я използвате и в своята кухня. Метод 1 - Използване на стевия в течна или прахообразна форма Използвайте чисти капки стевия....
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
05 Февр.
Каква захар да използваме? Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
Болести по прасковитеБолести по прасковите
24 Юни
Листни въшки по прасковите Те зимуват като яйца върху леторастите на прасковата. Излюпването започва рано през пролетта при набъбването на пъпките....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....