Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да изцедим сок от червено цвекло?Как да изцедим сок от червено цвекло?
13 Окт.
За да омекотите вкуса му, може да го смесите с прясно изцеден сок от морков и ябълка. Постепенно можете да увеличавате количеството на приемания сок от цвекло, но пак не е хубаво да приемате твърдо много....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Пълнен картоф с каймаПълнен картоф с кайма
21 Януари
Когато картофът е готов, се пълни с маслото, готовите кайма и лук, 1 резен моцарела и кашкавала. Пълненият картоф се пече на фурна за 15 минути....
Сладък картоф с яйцеСладък картоф с яйце
26 Януари
Извадете и чукнете отгоре по едно яйце, поръсете с подправките и върнете пълнените картофи във фурната да се изпекат до готовност. Сладкият картоф с яйце е много вкусен и лесен....
Защо да ядем картофи?Защо да ядем картофи?
22 Май
Кардиолозите препоръчват на пациентите си честата консумация на картофи заради калия, който съдържат. При възрастните хора консумацията на картофи повишава когнитивната функция....
Как да бланшираме картофиКак да бланшираме картофи
08 Окт.
1
И сте готови с вашите бланширани картофи....
Как да съхраняваме картофи?Как да съхраняваме картофи?
09 Септ.
Светлината вреди на картофите – те позеленяват, изработва се вредния за човешкия организъм соланин, който може да се окаже фатален при консумация на позеленели картофи....
Сладък картоф с козе сиренеСладък картоф с козе сирене
05 Април
Запечете от двете страни шайбите сладък Картоф, за да добият апетитен загар. Когато ги обърнете, намажете с останалото масло да попитам в тях, а не да остава в тигана, за да не загори....
Кремсупа от картоф и беконКремсупа от картоф и бекон
21 Ноем.
Накрая поръсваме кремсупа от картоф и бекон с чедър....