Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Шоколадов ганаш с прясно млякоНачупете шоколада и изчакайте да се разтопи.
Добавете кравето масло и разбъркайте до пълното разтваряне на глазурата.
Изключете и махнете от котлона ганаша с прясно мляко....
16 Ноем.
Торта с шоколадов ганаш и френски макарониЗа да подредим нашата шоколадова торта, в подходяща чиния се поставя първият блат и се намазва с крема, а вторият блат се намазва с неразбития ганаш....
07 Юни
Домашна торта с шоколадов ганаш и бейлисПродължете по същия начин да редите шоколадовата торта до изчерпване на количествата - намажете я цялата с крема.
Домашната торта с шоколадов ганаш и бейлис е много вкусна....
10 Септ.
Новогодишна торта с шоколадов мус, ганаш и бананиЗа ганаша в касерола се сипва сметаната и се начупва шоколада, загрява се на котлона и се отстранява преди да е кипнала. Разбърква се добре и леко се охлажда. Поръсва се с кокосовите стърготини....
01 Януари
Плодов тарт с крем от ганаш и пудингОставя се да изстине и се вади от формата.
Приготвя се бял ганаш като се кипват 100 мл течна сметана и с нея се заливат 180 грама бял шоколад, начупен на парчета, след което се бърка до получаването на гладка смес....
03 Февр.
Шоколадов ганаш за торти и сладкишиАко тортата ви е подредена в ринг, то ганашът също се излива във формата.
Другият вариант е да се остави да потече отстрани по тортата на тънки струйки....
21 Дек.
Френски макарони с розов ганаш и сладко от розиЗахлупете съда с шоколадовия ганаш със свежо фолио и оставете да изстине на стайна температура. Приберете в хладилника, докато стегне (около 2 часа)....
05 Юни
4
Как да си направим перфектен чийзкейкМоже да го направите с какаови или обикновени бисквити, а има и рецепти с мляко, извара, крема сирене, такива, които се пекат или пък нямат нужда от фурна....
29 Август
1
Перфектен КадаифМоже да се гарнира с шамфъстък перфектният кадаиф, за да е още по-перфектен....
20 Май
1
Перфектен ХумусБлендирате всички продукти в блендер до получаването на хомогенна смес за нашия вкусен хумус.
Чесънът и подправките са в количество по вкус.
Изсипвате хумуса в подходящ съд и съхранявате в хладилник....
22 Окт.
Как да направим перфектен двоен чийзбургер у домаСиренето за двоен чийзбургер
За да си приготвите перфектен двоен чийзбургер, то трябва да подберете подходящия вид сирене за тази цел. Препоръчва се използването на сирене като чедър и гауда....
24 Септ.
Перфектен домашен кексЗа да не залепва, мажа формата с масло и набрашнявам с брашно.
Мраморният кекс излиза без проблеми.
Пека в предварително загрята фурна на 160 °C около 40-50 минути....
20 Юни
Перфектен винен кебапОставете да поври 3-4 мин с нея и снемете от огъня.
Поръсете перфектния винен кебап с нарязана магданоз и да ви е сладко....
29 Март
1
Перфектен Ориз БасматиПо принцип не се поставя в ринг, не се притиска, той не трябва да е слепнал, а се оставя рохкав, за да може да се виждат неговите идеално оформени зърна....
06 Февр.
4
Перфектен Шоколадов МусУкрасата на шоколадовия мус е по избор - може да използвате настърган шоколад, шоколадови перли, натрошени или филирани бадеми....
01 Февр.
Веган ГанашТози ганаш е изключително подходящ за заливка на торти, кексове, мъфини и т.н.
Лесен веган Ганаш в помощ на всяка домакиня....
05 Март
Шоколадов ганашАко ще ползвате ганаша за заливка на торта, не бива да изчаквате да изстине напълно - излива се в центъра на тортата още докато е леко топъл и течен.
Шоколадовият ганаш сам се разлива по повърхността на тортата....
04 Окт.
1
Крем ГанашЖелатинът предварително се накисва в оказаното количество вода и се разтопява без да завира. Разбърква се към ганаша.
Така приготвения крем се разсипва в малки десертни чашки и се оставя в хладилник за няколко часа....
15 Дек.
1
Шоколадов ганашОставете така приготвения ганаш да се охлажда на стайна температура, покрит с капак.
На 2 пъти разбивайте с миксер. Използвайте шоколадовия ганаш за различни сладкиши и торти....
30 Май
2