Според астролозите зодиакалният знак, към който принадлежим, определя не само какъв е нашият характер, но и какво трябва да е менюто ни. Така например е добре Овните да похапват повече агнешко месо и сезонни плодове.
Телецът пък е желателно да консумира телешко месо, домати и червени плодове. В менюто на Близнаци е хубаво да присъстват ядки, кайсии, броколи и карфиол. За Раците е важно да хапват грозде, зеле и морски деликатеси. Лъвът нека набляга на дивечово месо и зеленолистни зеленчуци.
Девата пък по възможност да консумира повече ядки, нахут, боб, кайсии. Везните се смята, че трябва да включат в менюто си най-вече плодове и зеленчуци. Скорпионите нека похапват повече дини, тиквички, риба. За Стрелците би било полезно, ако хапват фурми, кисело зеле, печени кестени.
За Козирозите сезонните плодове и зеленчуци също са най-полезен вариант. Водолеите е добре да наблегнат на морската храна и цвеклото, а Рибите - на орехите, морските деликатеси, зелените плодове и зеленчуци.
Същевременно обаче има и храни, които различните зодиакални знаци е добре да ограничат. Вижте кои са те в галерията по-горе.
Коментари