Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Панирани калмари по испанскиВарим калмарите 10 минути в бира и мляко, след което ги отцеждаме и ги нарязваме на колелца.
Разбиваме яйцето, смесваме го с брашното, сол, черен пипер и соса от сварените калмари....
06 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеЗагрява се до телесна температура и на всеки литър мляко се слагат по шест капки мая за сирене. Аз винаги слагам към нужните капки още шест....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Леща по Испански с ЧоризоЗатворете тенджерата и гответе яхнията 10 минути, след като започне да изпуска пара.
Лещата по Испански с Чоризо е готова....
17 Май
Испанска оризова салата с калмариКалмарите се почистват от ципите и се варят 3-4 минути във вряща солена вода. Оставят се да се охладят и се режат на ивици.
Оризът се слага в голяма купа. Яйцата се нарязват на ситно и се добавят към ориза....
25 Юли
Лентеха - леща по испански с колбасПри необходимост по време на готвене доливаме топла вода....
18 Ноем.
1
Заек по испански в сос СалморехоФилето се нарязва на кубчета със страна 4 сантиметра. Лукът се нарязва на шайби, чесънът се намачква. Лютата чушка се разрязва на две, семките се отстраняват и чушката се реже на ситно.
Чесънът, лукът, мащерката, розмаринът...
03 Август
Рибна салата по испанскиУкрасете с маслините, посолете леко и поднесете рибната салата.
Рибната салата по испански е много вкусна и лесна....
23 Февр.
Зелева салата по испанскиЗатворете и разклатете буркана, за да се смесят съставките както трябва. Изсипете соса върху зелевата смес, разбъркайте и поднесете....
30 Март
Филе от риба по испански с апетитен сосПо късно добавете доматеното пюре, захарта, ригана, сока от резен лимон и най-накрая маслините.
Оставете да се смесят вкусовете и изключете. В подходящи чинии сложете парче риба и от ароматния сос със зеленчуци....
20 Февр.
Как да направим руската салата по-нискокалоричнаТова не би променило вкуса на руската салата, но ще я направи по-нискокалорична....
13 Януари
Как да си направим стерилизирани калмариСъвети и тънкости при стерилизиране на калмари
Избор на калмари
Първа важна стъпка е да изберете подходящи калмари....
18 Дек.
Калмари по средиземноморскиПържете панираните калмари в добре загрято олио от двете страни до златисто.
Извадете калмарите по средиземноморски и попийте мазнината с помощта на кухненска хартия....
28 Юли
Калмари по градинарскиПочистените калмари се режат на кръгчета и се пържат в силно загрято олио за няколко минути и се ръсят със соев сос.
Оставят се на по слаб огън да се карамелизира. Трябва да се внимава да не се препържат....
28 Май
Калмари по лимасолскиСварените калмари се потапят в яйце, галета и пак яйце и се пържат в сгорещена мазнина.
Сервират се със салата по избор....
06 Окт.
2
Калмари по римскиДобавят се нарязаните калмари и се задушават, като се бърка почти постоянно, докато сокът който пуснат почти напълно се изпари (около 10 - 15 мин.).
Филетата аншоа се пюрират заедно с 20 ml зехтин....
28 Юли
2
Калмари по средиземноморскиНека си направим задушени калмари по средиземноморски!
Почистете калмарите, като изпразните торбичките и отстраните човката и очите. Нарежете джобовете от калмари на кръгчета с ширина 1 см....
01 Ноем.
Калмари по провансалскиВърнете калмарите в тигана, намалете огъня и задушете за около 20 минути. Преди да сервирайте добавете сметаната и овкусете със сол и черен пипер, ако е необходимо.
Поднесете готовите калмари по провансалски....
22 Дек.
Калмари по лимасолскиСварените калмари се потапят в яйце, галета и пак яйце и се пържат в сгорещена мазнина.
Сервират се със салата по избор....
06 Окт.
2
Калмари по римскиДобавят се нарязаните калмари и се задушават, като се бърка почти постоянно, докато сокът който пуснат почти напълно се изпари (около 10 - 15 мин.).
Филетата аншоа се пюрират заедно с 20 ml зехтин....
28 Юли
2
Руска салата с риба тон по испанскиНеустоима Руска салата с риба тон по испански!
източник: Karlos Arguiñano...
07 Ноем.
Пълнени калмари по италианскиПреди да приключите с готвенето, поръсете с наситнен магданоз пълнени калмари по италиански.
Приятен апетит!...
23 Юли