Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Панирани калмари по испанскиПанирани калмари по испански
06 Февр.
Варим калмарите 10 минути в бира и мляко, след което ги отцеждаме и ги нарязваме на колелца. Разбиваме яйцето, смесваме го с брашното, сол, черен пипер и соса от сварените калмари....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Загрява се до телесна температура и на всеки литър мляко се слагат по шест капки мая за сирене. Аз винаги слагам към нужните капки още шест....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Леща по Испански с ЧоризоЛеща по Испански с Чоризо
17 Май
Затворете тенджерата и гответе яхнията 10 минути, след като започне да изпуска пара. Лещата по Испански с Чоризо е готова....
Испанска оризова салата с калмариИспанска оризова салата с калмари
25 Юли
Калмарите се почистват от ципите и се варят 3-4 минути във вряща солена вода. Оставят се да се охладят и се режат на ивици. Оризът се слага в голяма купа. Яйцата се нарязват на ситно и се добавят към ориза....
Лентеха - леща по испански с колбасЛентеха - леща по испански с колбас
18 Ноем.
1
При необходимост по време на готвене доливаме топла вода....
Заек по испански в сос СалморехоЗаек по испански в сос Салморехо
03 Август
Филето се нарязва на кубчета със страна 4 сантиметра. Лукът се нарязва на шайби, чесънът се намачква. Лютата чушка се разрязва на две, семките се отстраняват и чушката се реже на ситно. Чесънът, лукът, мащерката, розмаринът...
Рибна салата по испанскиРибна салата по испански
23 Февр.
Украсете с маслините, посолете леко и поднесете рибната салата. Рибната салата по испански е много вкусна и лесна....
Зелева салата по испанскиЗелева салата по испански
30 Март
Затворете и разклатете буркана, за да се смесят съставките както трябва. Изсипете соса върху зелевата смес, разбъркайте и поднесете....
Филе от риба по испански с апетитен сосФиле от риба по испански с апетитен сос
20 Февр.
По късно добавете доматеното пюре, захарта, ригана, сока от резен лимон и най-накрая маслините. Оставете да се смесят вкусовете и изключете. В подходящи чинии сложете парче риба и от ароматния сос със зеленчуци....
Как да направим руската салата по-нискокалоричнаКак да направим руската салата по-нискокалорична
13 Януари
Това не би променило вкуса на руската салата, но ще я направи по-нискокалорична....
Как да си направим стерилизирани калмариКак да си направим стерилизирани калмари
18 Дек.
Съвети и тънкости при стерилизиране на калмари Избор на калмари Първа важна стъпка е да изберете подходящи калмари....
Калмари по средиземноморскиКалмари по средиземноморски
28 Юли
Пържете панираните калмари в добре загрято олио от двете страни до златисто. Извадете калмарите по средиземноморски и попийте мазнината с помощта на кухненска хартия....
Калмари по градинарскиКалмари по градинарски
28 Май
Почистените калмари се режат на кръгчета и се пържат в силно загрято олио за няколко минути и се ръсят със соев сос. Оставят се на по слаб огън да се карамелизира. Трябва да се внимава да не се препържат....
Калмари по лимасолскиКалмари по лимасолски
06 Окт.
2
Сварените калмари се потапят в яйце, галета и пак яйце и се пържат в сгорещена мазнина. Сервират се със салата по избор....
Калмари по римскиКалмари по римски
28 Юли
2
Добавят се нарязаните калмари и се задушават, като се бърка почти постоянно, докато сокът който пуснат почти напълно се изпари (около 10 - 15 мин.). Филетата аншоа се пюрират заедно с 20 ml зехтин....
Калмари по средиземноморскиКалмари по средиземноморски
01 Ноем.
Нека си направим задушени калмари по средиземноморски! Почистете калмарите, като изпразните торбичките и отстраните човката и очите. Нарежете джобовете от калмари на кръгчета с ширина 1 см....
Калмари по провансалскиКалмари по провансалски
22 Дек.
Върнете калмарите в тигана, намалете огъня и задушете за около 20 минути. Преди да сервирайте добавете сметаната и овкусете със сол и черен пипер, ако е необходимо. Поднесете готовите калмари по провансалски....
Калмари по лимасолскиКалмари по лимасолски
06 Окт.
2
Сварените калмари се потапят в яйце, галета и пак яйце и се пържат в сгорещена мазнина. Сервират се със салата по избор....
Калмари по римскиКалмари по римски
28 Юли
2
Добавят се нарязаните калмари и се задушават, като се бърка почти постоянно, докато сокът който пуснат почти напълно се изпари (около 10 - 15 мин.). Филетата аншоа се пюрират заедно с 20 ml зехтин....
Руска салата с риба тон по испанскиРуска салата с риба тон по испански
07 Ноем.
Неустоима Руска салата с риба тон по испански! източник: Karlos Arguiñano...
Пълнени калмари по италианскиПълнени калмари по италиански
23 Юли
Преди да приключите с готвенето, поръсете с наситнен магданоз пълнени калмари по италиански. Приятен апетит!...