Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Телешка или свинска кайма да изберем?За целта отидете в някой месарски магазин и поискайте да ви смелят кайма от свинско и телешко, като предварително се убедите в качествата на месото....
27 Юли
Как да опушим свинска плешкаПо магазините се продават много опушени продукти и сигурно се питате защо ще ви учим как да си опушите свинска плешка в домашни условия. Отговорът е много прост - от домашното по-хубаво няма....
14 Юли
Маринован телешки езикТелешкият език се обелва, нарязва се на филии или на кубчета и се слага в маринатата. След 12 часа е готов за ядене....
23 Ноем.
1
Паниран телешки езикИзчистете и измийте телешкия език и го сложете да се свари заедно с едро нарязаните зеленчуци. Обелете телешкия език и го нарежете на филии.
Загрейте мазнина, разбийте яйцата и натрошете сухара....
19 Ноем.
Телешки език фрикасеПодготвеният телешки език се нарязва на парчета и се вари в тенджера под налягане. Зеленчуците се нарязват на ситно и се задушават в зехтин. Добавете езикът заедно с бульона, след омекване на зеленчуците....
20 Септ.
Желиран телешки езикИзмиваме хубаво телешкия език и сваряваме в подсолена вода. Изваждаме от водата (запазваме бульона от варенето) и като се охлади, обелваме ципата под течаща вода и нарязваме на ивички....
23 Юли
Телешки език панеСлед това се нарежда върху кухненска хартия, за да се освободи от ненужното масло.
Готовото мезе може да се поднесе върху канапе от зеленчуци.
Телешкият език пане е много вкусен....
12 Дек.
Пълнен телешки езикЕзикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист, черен пипер и оцет.
Като омекне се обелва, разрязва се по дължина и се прави вдлъбнатина, която се пълни с изпържен лук, подправен със сол и черен пипер...
01 Март
Телешки език яхнияСложете предварително измития език да се свари с подправките и лука.
Още докато е топъл, го обелете и го нарежете на филийки.
Загрейте маслото отделно, запържете брашното и скълцания лук в него....
13 Април
Паниран телешки езикИзчистете и измийте телешкия език и го сложете да се свари заедно с едро нарязаните зеленчуци. Обелете телешкия език и го нарежете на филии.
Загрейте мазнина, разбийте яйцата и натрошете сухара....
19 Ноем.
Шишчета с телешки езикСложете да се запекат на гореща скара от двете страни. Поднесете, поръсени с накълцан копър....
30 Юни
2
Телешки език на скараЗапочваме да нареждаме филиите телешки език и оставяме да се запичат за кратко от двете страни.
Телешки език на скара е разкошно и вкусно предястие - особено с горчичен сос....
02 Юли
1
Телешки език в маслоСваряваме езика в подсолена вода. Обелваме от кожата и режем на ивици.
Отделно приготвяме чесъна, също нарязан на ивици. В съд върху котлона разтопете маслото и в него запържете чесъна.
Прибавете нарязания на ивици...
28 Дек.
2
Телешки език с кашкавалЗапича се, колкото да се разтопи кашкавалът.
Сервирайте езиците украсени с листенца магданоз....
28 Ноем.
Телешки език със сосПрибавете лимоновия сок, нарязаните езици и оставете ястието да ври на тих огън. Поднесете с картофено пюре или ориз....
18 Ноем.
Супа от телешки езикТелешки език измиваме добре и слагаме в подсолена вода да ври на бавен огън. Щом е напълно сварен, го изваждаме, но запазвам бульона.
Изкачваме малко да изстине и го нарязваме на малки парчета....
11 Август
Супа с телешки езикВ два литра вода се сварява телешкият език заедно с черен пипер, сол и дафинов лист.
Месото се изважда и оставя настрани, а в бульона се варят зеленчуците....
29 Окт.
Телешки език с хрянВ средата на порционните чинийки слагаме от нарязания на филийки телешки език. Около него нареждаме зеленчуците.
Заливаме езика с майонезата и хряна. Поръсваме с нарязан ситно пресен магданоз....
01 Ноем.
Телешки език с картофиПечете ястието с телешки език до омекването на картофите. Поръсете с копър и магданоз и поднесете телешкия език с картофи....
18 Дек.
Шишчета с телешки езикСложете да се запекат на гореща скара от двете страни. Поднесете, поръсени с накълцан копър....
30 Юни
2