Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Варен ориз с къриВарен ориз с къри
23 Окт.
Нарязваме ситно лука и го запържваме в олиото. Добавяме ориза и доливаме вода 4:1. След като водата заври, подправяме със солта, кърито и куркумата. Когато оризът е готов, докато е топъл, го разбъркваме с натрошеното...
Варен ориз със зеленчуциВарен ориз със зеленчуци
10 Март
2
Похлупете и оставете да се задушава 20-30 минути преди да поднесете. Може да напълните чашки или форми с ориза и да ги поднесете обърнати в чиния....
Варен ориз с грахВарен ориз с грах
19 Февр.
1
В дълбока тенджера слагаме ориза и граха. Заливаме сместа с 1500 мл вода, а когато заври, добавяме солта и пипера. На слаб огън досваряваме ориза, като разбъркваме често....
Канелени гевреци с варен оризКанелени гевреци с варен ориз
21 Януари
Наглеждаме ги да не изгорят. Стават бързо, за около 20 минути, но зависи от фурната! Канелените гевреци с варен ориз са готови....
Винено телешко с варен оризВинено телешко с варен ориз
14 Май
Оставяме ястието да къкри под капак до готовност на месото. Поднасяме кебапа с вече приготвения ориз. Виненото телешко с варен ориз е много вкусно....
Свински котлети с варен оризСвински котлети с варен ориз
08 Дек.
След това накисваме котлетите в маринатата да се овкусят и оставяме в хладилника. През това време слагаме ориза да се свари със солта....
Варен ориз в източноазиатски стилВарен ориз в източноазиатски стил
26 Март
По желание всяка порция варен ориз в източноазиатски стил може да се полее с малко соев сос и да се разбърка леко....
Варен ориз със свинско месоВарен ориз със свинско месо
21 Ноем.
1
При необходимост доливаме топла вода и готвим свинското варено до готовност....
Пилешка кавърма с варен оризПилешка кавърма с варен ориз
08 Февр.
Поднесете пилешката кавърма с варен ориз....
Пилешко къри с варен оризПилешко къри с варен ориз
12 Март
Сервира се с варен ориз. Добър апетит с пилешко къри с варен ориз!...
Пържени кюфтета от варен оризПържени кюфтета от варен ориз
25 Февр.
Пържените кюфтета от варен ориз са много вкусни....
Варен ориз с лапад и заливкаВарен ориз с лапад и заливка
19 Февр.
Да ви е сладко с този вкусен варен ориз с лапад и заливка....
Варен басмати оризВарен басмати ориз
23 Юни
Сложете ориза да се вари на слаба температура и покрийте с похлупак. Варете около 15-20 минути. След това отцедете ориза и сервирайте като гарнитура....
Правилно варене на оризПравилно варене на ориз
16 Септ.
16
Варете ориза пет минути на силен огън. След това намалете котлона до средно и варете две минути. Последните две минути на варенето на ориза трябва да са на съвсем бавен огън. След това изключете котлона....
Броколи с варен ориз и кашкавалена коричкаБроколи с варен ориз и кашкавалена коричка
17 Юни
Оставете ориза в тенджерата под капак за 10 минути, за да абсорбира всичката вода. В топлия варен ориз добавете млякото, броколито и подправките, ако е нужно посолете на вкус....
Кюфтета с варен ориз с доматен сосКюфтета с варен ориз с доматен сос
15 Юни
1
Когато започне да бълбука - отместваме. В чиния слагаме 2-3 пържени кюфтета, овкусения със сол и черен пипер ориз и доматения сос покрай тях. Поръсваме с риган или друга зелена подправка по избор....
Готвен зелен фасул с гарнитура от варен оризГотвен зелен фасул с гарнитура от варен ориз
07 Юли
Ръсваме сушени чубрица, магданоз и джоджен на вкус и варим ястието с открехнат капак, да не изкипи....
Свинско месо с вкусен сос и варен оризСвинско месо с вкусен сос и варен ориз
14 Дек.
2
В купичка разреждаме брашното (2-3 с.л.) с вода, трябва да получим кашичка с гъстота на боза и внимателно сипваме в ястието, като разбъркваме непрекъснато до предпочитаната гъстота....
Тънкости при варене на черен оризТънкости при варене на черен ориз
06 Февр.
Рецептите с черен ориз стават все по-популярни поради уникалните свойства на този продукт. Домакините, които не знаят как да готвят черен ориз и поради тази причина не включват продукта в диетата си, губят много. Тази...
Дивият ориз пази сърцето здраво и помага да отслабнемДивият ориз пази сърцето здраво и помага да отслабнем
26 Май
Въпреки че в името му присъства думата ориз, дивият ориз не е толкова близък с традиционния азиатски ориз, който е по-малък, по-малко хранителен и е с различен цвят. Дивият ориз всъщност описва четири различни вида трева...
Време за варене на различните видове оризВреме за варене на различните видове ориз
29 Януари
При варене бланшираният ориз става бял. Бланшираният ориз е готов за около двадесетина минути. Зърната не се слепват. Кафявият нешлифован ориз е със запазена обвивка, заради която зърната са светлокафяви на цвят....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Варен кейкВарен кейк
17 Май
Оставете сместа да заври и варете 10 минути на слаб огън. Когато сместа се охлади до стайна температура добавете вътре яйца, предварително разбити, брашното, содата бикарбонат и бакпулвера....