Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Варен ориз с къриНарязваме ситно лука и го запържваме в олиото. Добавяме ориза и доливаме вода 4:1.
След като водата заври, подправяме със солта, кърито и куркумата.
Когато оризът е готов, докато е топъл, го разбъркваме с натрошеното...
23 Окт.
Варен ориз със зеленчуциПохлупете и оставете да се задушава 20-30 минути преди да поднесете.
Може да напълните чашки или форми с ориза и да ги поднесете обърнати в чиния....
10 Март
2
Варен ориз с грахВ дълбока тенджера слагаме ориза и граха.
Заливаме сместа с 1500 мл вода, а когато заври, добавяме солта и пипера.
На слаб огън досваряваме ориза, като разбъркваме често....
19 Февр.
1
Канелени гевреци с варен оризНаглеждаме ги да не изгорят.
Стават бързо, за около 20 минути, но зависи от фурната!
Канелените гевреци с варен ориз са готови....
21 Януари
Винено телешко с варен оризОставяме ястието да къкри под капак до готовност на месото.
Поднасяме кебапа с вече приготвения ориз.
Виненото телешко с варен ориз е много вкусно....
14 Май
Свински котлети с варен оризСлед това накисваме котлетите в маринатата да се овкусят и оставяме в хладилника.
През това време слагаме ориза да се свари със солта....
08 Дек.
Варен ориз в източноазиатски стилПо желание всяка порция варен ориз в източноазиатски стил може да се полее с малко соев сос и да се разбърка леко....
26 Март
Варен ориз със свинско месоПри необходимост доливаме топла вода и готвим свинското варено до готовност....
21 Ноем.
1
Пилешко къри с варен оризСервира се с варен ориз.
Добър апетит с пилешко къри с варен ориз!...
12 Март
Варен басмати оризСложете ориза да се вари на слаба температура и покрийте с похлупак. Варете около 15-20 минути.
След това отцедете ориза и сервирайте като гарнитура....
23 Юни
Правилно варене на оризВарете ориза пет минути на силен огън.
След това намалете котлона до средно и варете две минути. Последните две минути на варенето на ориза трябва да са на съвсем бавен огън. След това изключете котлона....
16 Септ.
16
Броколи с варен ориз и кашкавалена коричкаОставете ориза в тенджерата под капак за 10 минути, за да абсорбира всичката вода.
В топлия варен ориз добавете млякото, броколито и подправките, ако е нужно посолете на вкус....
17 Юни
Кюфтета с варен ориз с доматен сосКогато започне да бълбука - отместваме.
В чиния слагаме 2-3 пържени кюфтета, овкусения със сол и черен пипер ориз и доматения сос покрай тях. Поръсваме с риган или друга зелена подправка по избор....
15 Юни
1
Готвен зелен фасул с гарнитура от варен оризРъсваме сушени чубрица, магданоз и джоджен на вкус и варим ястието с открехнат капак, да не изкипи....
07 Юли
Свинско месо с вкусен сос и варен оризВ купичка разреждаме брашното (2-3 с.л.) с вода, трябва да получим кашичка с гъстота на боза и внимателно сипваме в ястието, като разбъркваме непрекъснато до предпочитаната гъстота....
14 Дек.
2
Тънкости при варене на черен оризРецептите с черен ориз стават все по-популярни поради уникалните свойства на този продукт. Домакините, които не знаят как да готвят черен ориз и поради тази причина не включват продукта в диетата си, губят много. Тази...
06 Февр.
Дивият ориз пази сърцето здраво и помага да отслабнемВъпреки че в името му присъства думата ориз, дивият ориз не е толкова близък с традиционния азиатски ориз, който е по-малък, по-малко хранителен и е с различен цвят. Дивият ориз всъщност описва четири различни вида трева...
26 Май
Време за варене на различните видове оризПри варене бланшираният ориз става бял. Бланшираният ориз е готов за около двадесетина минути. Зърната не се слепват.
Кафявият нешлифован ориз е със запазена обвивка, заради която зърната са светлокафяви на цвят....
29 Януари
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Варен кейкОставете сместа да заври и варете 10 минути на слаб огън.
Когато сместа се охлади до стайна температура добавете вътре яйца, предварително разбити, брашното, содата бикарбонат и бакпулвера....
17 Май