Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се панират чушкиКак се панират чушки
15 Април
1
За да направите вкусни панирани чушки, трябва да изберете чушки, които са без дефекти, по възможност прави, за да се опекат добре....
Да си панираме смилянски бобДа си панираме смилянски боб
03 Август
Освен това, смилянският боб е перфектен за паниране. Ето как: Паниран смилянски боб Необходими продукти: 500 г сварен смилянски боб, сол, копър, олио, брашно, оцет....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Чушки с чесънЧушки с чесън
02 Окт.
Почистете от семето, опечете и обелете чушките. Залейте ги с част от горещата марината, в която е разтворен и аспиринът. Напълнете ги в буркани, залейте с останалата марината и притиснете добре....
Чушки с оризЧушки с ориз
14 Май
Чушките се измиват, изтърбушват се и се подреждат в тава. В чушките се слага около 3-4 ч.л. от сместа, което зависи от големината на чушките, и се потапя отворът им в брашното....
Чушки с каймаЧушки с кайма
16 Май
Отгоре се редят пълнените чушки. Заливат се с вода, колкото да ги покрие. Наредените чушки се захлупват с една чиния и се слагат във фурната на 200 градуса. Пекат се около 40 минути....
Чушки с празЧушки с праз
21 Май
1
По желание може да залеете пълнените чушки с праз с разреден с вода зелев сок....
Чушки в желатинЧушки в желатин
23 Юни
Изчакваме да се втвърди и напълваме с пластове, чушки и филийки от пушеното сирене. Отгоре нареждаме тънки парчета кашкавал, притискаме и заливаме с останалия желатин. Поставяме в хладилника да стегне....
Чушки с тиквичкиЧушки с тиквички
14 Юли
* При желание, наличие на повече печени чушки и по-голяма тава, може да се сложи и още един ред чушки върху доматите преди последния от тиквичките....
Чушки и морковиЧушки и моркови
01 Окт.
Почистете чушките от семената. Нарежете морковите на кръгчета. Кипнете маринатата и в нея пуснете последователно чушките и морковите....
Чушки с хрянЧушки с хрян
15 Окт.
Щом маринатата кипне, слагайте по няколко чушки за минута, след което ги вадете с решетеста лъжица. Вадете чушките и ги редете, за да се отцедят....
Чушки с празЧушки с праз
21 Май
1
По желание може да залеете пълнените чушки с праз с разреден с вода зелев сок....
Как да сушим чушкиКак да сушим чушки
14 Септ.
Сушенето на чушките е неизменна част от българската кулинарна традиция. Няма домакиня, която да не знае поне по няколко изкушаващи рецепти със сушени чушки....
Как да консервираме чушкиКак да консервираме чушки
16 Ноем.
обратно в купичката и продължавате със следващата чушка....
ЧушкиЧушки
21 Април
1
За всички останали случаи, когато хапването на вкусни и полезни чушки не е проблем, ви предлагаме редовно да си готвите вкусотии като: - панирани чушки; - любимите пълнени чушки....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....