Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да познаем качествените плодове и зеленчуци на пазараКак да познаем качествените плодове и зеленчуци на пазара
25 Април
Но как да познаете дали предлаганите плодове и зеленчуци са качествени и ще отговорят на очакванията ви? За някои хора това не е особен проблем и „надушват” качествената стока отдалеч....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да познаем пневмониятаКак да познаем пневмонията
12 Април
За да се справите с пневмонията, трябва да знаете какво представлява тази болест и как да я познаете....
Как да познаем лъжецаКак да познаем лъжеца
20 Ноем.
1
Когато някой се опитва да скрие нещо или да излъже, обикновено дава съвсем кратки отговори и обяснения, по възможност едносрични. За да изкарате истината от такъв човек, трябва да го накарате да говори. Трябва да помните...
Плодове за зиматаПлодове за зимата
01 Май
Не мога да кажа, че това е точно рецепта, това е един вид споделяне с всички кулинари, с които съм в този сайт, за да покажа как приготвям плодове, най-вече дребни плодове, череши, малини, вишни, ягоди, боровинки, за зимата...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Плодове в ромПлодове в ром
02 Ноем.
1
Плодовете могат да служат като украса за сладоледи и торти, а ликьорът да се пие като десертна алкохолна напитка, или да се смесва малка част от него с разни леки вина тип шампански....
Как да познаем хубавото сирене?Как да познаем хубавото сирене?
27 Август
Знаем, че българинът рядко сяда на масата без сервирано сирене на нея. Всъщност се оказва, че ние консумираме близо 60 000 тона сирене годишно, което само по себе си е чудесно постижение. Лошото е, че същевременно сме консуматори...
Как да познаем лъжливия апетитКак да познаем лъжливия апетит
12 Март
2
Когато сме гладни, сме готови да изядем каквото и да е, само да заситим глада си. Но апетитът е друга работа – той се разпалва при вида на нещо вкусно. Той може да се появи, докато гледате как някой хапва тортичка или...
Как да познаем истинските биохраниКак да познаем истинските биохрани
10 Ноем.
Да живеем природосъобразно и да сме здрави не включва само храната. Трябва да създадем режим различен от този, който сме имали до момента особено ако сме били привърженици на т.нар заседнал начин на живот. Трябва да бъдем...
Да познаем болестта по езикаДа познаем болестта по езика
24 Април
1
Според лекарите езикът е огледалото на стомаха. Придобитите изменения на езика често са ранен сигнал на редица вътрешни заболявания. Сухият език се наблюдава при повишена температура, остри инфекции и загуба на течности...
Как да познаем оригиналния парфюмКак да познаем оригиналния парфюм
07 Май
1
От времето на първия парфюм чак до деветнадесети век благовонията са били привилегия на елита и на аристокрацията, признак за богатство и разкош. В древността ароматите са стрували често по-скъпо от златото и скъпоценните...
Как да познаем истинския диамантКак да познаем истинския диамант
30 Ноем.
1
За да разпознаете дали един диамант е истински, най-добрият начин за това е тест в лаборатория със специализираното оборудване и специалист хемолог - оценител на скъпоценни камъни. Ако обаче случаят изисква бърза реакция...
Карамелизирани плодове по корейскиКарамелизирани плодове по корейски
26 Юли
Плодовете се топват в него и се пържат до златиста коричка. Маслото се разтопява, добавя се захарта и като се затопля, се приготвя карамел. С него се заливат плодовете и се поръсват със сусам....
Печени плодове по карибскиПечени плодове по карибски
26 Януари
Затопляме захарта, маслото и рома в малка тенджерка, докато захарта се разтопи. Нарязваме мангото по дължина, като махаме костилката и кожата. Обелваме бананите и разрязваме по дължина. Намазваме мангото, бананите...
Желирани плодове по средиземноморскиЖелирани плодове по средиземноморски
01 Юли
Загрява се леко, без да кипва и се добавя виното и лимоновият сок. Охлажда се. Плодовете се нарязват на дребно и се нареждат на редове във форма за кекс или в отделни чашки, след което се заливат с желето....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....