Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да познаем качествените плодове и зеленчуци на пазараНо как да познаете дали предлаганите плодове и зеленчуци са качествени и ще отговорят на очакванията ви?
За някои хора това не е особен проблем и „надушват” качествената стока отдалеч....
25 Април
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да познаем пневмониятаЗа да се справите с пневмонията, трябва да знаете какво представлява тази болест и как да я познаете....
12 Април
Как да познаем лъжецаКогато някой се опитва да скрие нещо или да излъже, обикновено дава съвсем кратки отговори и обяснения, по възможност едносрични. За да изкарате истината от такъв човек, трябва да го накарате да говори.
Трябва да помните...
20 Ноем.
1
Плодове за зиматаНе мога да кажа, че това е точно рецепта, това е един вид споделяне с всички кулинари, с които съм в този сайт, за да покажа как приготвям плодове, най-вече дребни плодове, череши, малини, вишни, ягоди, боровинки, за зимата...
01 Май
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Плодове в ромПлодовете могат да служат като украса за сладоледи и торти, а ликьорът да се пие като десертна алкохолна напитка, или да се смесва малка част от него с разни леки вина тип шампански....
02 Ноем.
1
Как да познаем хубавото сирене?Знаем, че българинът рядко сяда на масата без сервирано сирене на нея. Всъщност се оказва, че ние консумираме близо 60 000 тона сирене годишно, което само по себе си е чудесно постижение. Лошото е, че същевременно сме консуматори...
27 Август
Как да познаем лъжливия апетитКогато сме гладни, сме готови да изядем каквото и да е, само да заситим глада си. Но апетитът е друга работа – той се разпалва при вида на нещо вкусно.
Той може да се появи, докато гледате как някой хапва тортичка или...
12 Март
2
Как да познаем истинските биохраниДа живеем природосъобразно и да сме здрави не включва само храната. Трябва да създадем режим различен от този, който сме имали до момента особено ако сме били привърженици на т.нар заседнал начин на живот. Трябва да бъдем...
10 Ноем.
Да познаем болестта по езикаСпоред лекарите езикът е огледалото на стомаха. Придобитите изменения на езика често са ранен сигнал на редица вътрешни заболявания.
Сухият език се наблюдава при повишена температура, остри инфекции и загуба на течности...
24 Април
1
Как да познаем оригиналния парфюмОт времето на първия парфюм чак до деветнадесети век благовонията са били привилегия на елита и на аристокрацията, признак за богатство и разкош.
В древността ароматите са стрували често по-скъпо от златото и скъпоценните...
07 Май
1
Как да познаем истинския диамантЗа да разпознаете дали един диамант е истински, най-добрият начин за това е тест в лаборатория със специализираното оборудване и специалист хемолог - оценител на скъпоценни камъни. Ако обаче случаят изисква бърза реакция...
30 Ноем.
1
Карамелизирани плодове по корейскиПлодовете се топват в него и се пържат до златиста коричка.
Маслото се разтопява, добавя се захарта и като се затопля, се приготвя карамел.
С него се заливат плодовете и се поръсват със сусам....
26 Юли
Печени плодове по карибскиЗатопляме захарта, маслото и рома в малка тенджерка, докато захарта се разтопи.
Нарязваме мангото по дължина, като махаме костилката и кожата. Обелваме бананите и разрязваме по дължина.
Намазваме мангото, бананите...
26 Януари
Желирани плодове по средиземноморскиЗагрява се леко, без да кипва и се добавя виното и лимоновият сок. Охлажда се.
Плодовете се нарязват на дребно и се нареждат на редове във форма за кекс или в отделни чашки, след което се заливат с желето....
01 Юли
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1