Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Италианска КапонатаИталианска Капоната
03 Юли
Италианска Капоната - леко безмесно ястие с уникален вкус....
Капоната с оризКапоната с ориз
22 Дек.
Обръщат се върху капонатата....
Традиционна Италианска ЗакускаТрадиционна Италианска Закуска
05 Май
1
Приготвя се късо кафе еспресо, около 40 мл и се поставя на дъното на чашата. Добавя се малко от млякото, като се задържа пяната с шпатула. Когато чашата е почти пълна се добавя и останалата пяна мляко....
Традиционна италианска фокача с проволонеТрадиционна италианска фокача с проволоне
09 Август
По желание отгоре може да поръсите с още риган и едра сол. Сложете я да се пече за около 25 минути на 180 °C до златисто. Традиционната италианска фокача с проволоне е много вкусна. Добър апетит!...
Капоната с фъстъчено масло на фурнаКапоната с фъстъчено масло на фурна
14 Окт.
Печете капонатата във фурната на 200°С в продължение на 30 минути. Извадете капонатата от фурната и я оставете да изстине, преди да поръсите с малко листа босилек....
Сицилианска капоната с маслини и босилекСицилианска капоната с маслини и босилек
10 Септ.
1
Оставя се ястието да къкри на слаб котлон още около 5-6 минути, за да се смесят вкусовете. След като се охлади готовото ястие се подправя с малко оцет на вкус и се поръсва със пресен босилек нарязан на дребно....
Традиционна селска италианска кухняТрадиционна селска италианска кухня
24 Април
Оризът за ризото Обикновеният дългозърнест ориз никога няма да намери място в ризотото в традиционната италианска кухня. Оризът за ризото съдържа много нишесте и това е тайната на вкусното италианско ястие....
Традиционни италиански хлябовеТрадиционни италиански хлябове
03 Февр.
1
Той се приготвя с оцет....
Традиционна гъбена супа по италианска рецептаТрадиционна гъбена супа по италианска рецепта
07 Дек.
3
Последни се добавят кравето масло и пармезанът; Традиционната гъбена супа по италианска рецепта се сервира с препечени филийки. По желание може да добавите още риган и пармезан като поръска. Добър апетит!...
Капоната СицилианаКапоната Сицилиана
02 Април
Бъркайте още минута, след което сицилианската капоната е готова. Капоната Сицилиана може да сервирате с фокача или друг италиански хляб....
Патладжани КапонатаПатладжани Капоната
27 Август
Поднесете патладжаните Капоната поръсени с пресен магданоз....
Сицилианска капонатаСицилианска капоната
30 Юни
Поръсват се със сол и се оставят да пуснат горчилката. Измиват се и се подсушават. В тиган се загрява малко зехтин и патладжаните се изпържват. Ако е необходимо се добавя още мазнина....
Картофи КапонатаКартофи Капоната
22 Май
Докато се пекат картофите, се приготвя плънката или капонатата. Патладжанът се реже на кубчета и се слага в подсолена вода, за да се отстрани горчивината му....
Зеленчукова капонатаЗеленчукова капоната
20 Юни
Поръсете с магданоз, оставете да се охлади и сервирайте....
Сицилианска капонатаСицилианска капоната
09 Май
Капонатата се овкусява със сол и малко захар, прибавят се запечените патладжан и тиквичка. Ястието се оставя да се готви до сгъстяване на соса....
Патладжани КапонатаПатладжани Капоната
27 Август
Поднесете патладжаните Капоната поръсени с пресен магданоз....
Mоята рецепта за КапонатаMоята рецепта за Капоната
25 Септ.
Ако планирате да ядете капонатата си, след като е готова, можете да приготвите хляба на този етап. Нарежете няколко парчета хляб и препечете във фурната....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Италианска салата Пунтареле (Puntarelle) - как се приготвяИталианска салата Пунтареле (Puntarelle) - как се приготвя
02 Ноем.
Можете да ги пасирате, да добавите малко пекорино (вид италианско сирене) и да получите чудесна добавка към сосове за паста....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....