Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Традиционна Италианска ЗакускаПриготвя се късо кафе еспресо, около 40 мл и се поставя на дъното на чашата. Добавя се малко от млякото, като се задържа пяната с шпатула. Когато чашата е почти пълна се добавя и останалата пяна мляко....
05 Май
1
Традиционна италианска фокача с проволонеПо желание отгоре може да поръсите с още риган и едра сол.
Сложете я да се пече за около 25 минути на 180 °C до златисто.
Традиционната италианска фокача с проволоне е много вкусна.
Добър апетит!...
09 Август
Капоната с фъстъчено масло на фурнаПечете капонатата във фурната на 200°С в продължение на 30 минути.
Извадете капонатата от фурната и я оставете да изстине, преди да поръсите с малко листа босилек....
14 Окт.
Сицилианска капоната с маслини и босилекОставя се ястието да къкри на слаб котлон още около 5-6 минути, за да се смесят вкусовете.
След като се охлади готовото ястие се подправя с малко оцет на вкус и се поръсва със пресен босилек нарязан на дребно....
10 Септ.
1
Традиционна селска италианска кухняОризът за ризото
Обикновеният дългозърнест ориз никога няма да намери място в ризотото в традиционната италианска кухня. Оризът за ризото съдържа много нишесте и това е тайната на вкусното италианско ястие....
24 Април
Традиционна гъбена супа по италианска рецептаПоследни се добавят кравето масло и пармезанът;
Традиционната гъбена супа по италианска рецепта се сервира с препечени филийки. По желание може да добавите още риган и пармезан като поръска.
Добър апетит!...
07 Дек.
3
Капоната СицилианаБъркайте още минута, след което сицилианската капоната е готова.
Капоната Сицилиана може да сервирате с фокача или друг италиански хляб....
02 Април
Сицилианска капонатаПоръсват се със сол и се оставят да пуснат горчилката. Измиват се и се подсушават. В тиган се загрява малко зехтин и патладжаните се изпържват. Ако е необходимо се добавя още мазнина....
30 Юни
Картофи КапонатаДокато се пекат картофите, се приготвя плънката или капонатата. Патладжанът се реже на кубчета и се слага в подсолена вода, за да се отстрани горчивината му....
22 Май
Сицилианска капонатаКапонатата се овкусява със сол и малко захар, прибавят се запечените патладжан и тиквичка. Ястието се оставя да се готви до сгъстяване на соса....
09 Май
Mоята рецепта за КапонатаАко планирате да ядете капонатата си, след като е готова, можете да приготвите хляба на този етап. Нарежете няколко парчета хляб и препечете във фурната....
25 Септ.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Италианска салата Пунтареле (Puntarelle) - как се приготвяМожете да ги пасирате, да добавите малко пекорино (вид италианско сирене) и да получите чудесна добавка към сосове за паста....
02 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.