Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
ЮфкаЮфка
17 Март
1
Кулинарно приложение на юфката Освен за вкусна и питателна закуска в съчетание с мляко, чай, сирене и захар, от юфка могат да се приготвят всевъзможни сладки и солени печива, изкусителни и вкусни десерти или пък например...
Шпецле - любимата немска юфка!Шпецле - любимата немска юфка!
09 Май
Освен в Германия тази юфка се приготвя и в Австрия, Швейцария, Унгария, както и в областите Елзас и Южен Тирол. Рецепти за шпецле се срещат още през първата четвърт на 18 век....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как се прави домашна юфкаКак се прави домашна юфка
21 Март
1
Юфката е един чудесен избор за закуска, от нея можете да си направите вкусна домашна баница или изкусителен десерт. А и няма нищо по-вкусно от домашна направена юфка. Необходими продукти: 500 мл прясно мляко, 15...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Пържена юфкаПържена юфка
29 Януари
Добре изцедената юфка се изсипва в голяма чиния и се разбърква, за да се отделят парченцата. Отгоре се излива горещото олио. Юфката се изсипва в тиган и се пържи 3 мин, като се разбърква. Сваля се от огъня....
Домашна юфкаДомашна юфка
23 Януари
2
Добре изсъхналите кори натрошете и сложете да се изпекат до леко зачервяване в загряна фурна. Съхранявайте домашната юфка в платнена торбичка....
Как се приготвя елда за бебе?Как се приготвя елда за бебе?
29 Окт.
Елдата се приготвя много лесно, но е хубаво да се спазват някои правила, които ще гарантират правилното ѝ приготвяне....
Kак се приготвя грис за бебе?Kак се приготвя грис за бебе?
29 Ноем.
Обикновено, грисът се препоръчва в менюто на бебето след 6-месечна възраст. Грисът е продукт от пшеница и е включван като основен продукт в редица кулинарни рецепти за кремове, включително и в кашата от грис. Има...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Мусака с ЮфкаМусака с Юфка
12 Юни
Подгответе си всички зеленчуци, като доматите и моркова настържете поотделно, а лука, чушката и целината нарежете на ситни кубчета. Картофите направете на едри кубчета. Загрейте олиото на умерен огън и с щипка сол запържете...
Юфка на фурнаЮфка на фурна
22 Май
Оставете да заври и излейте сместа в тава. Печете до лек загар....
Пилешко с юфкаПилешко с юфка
09 Април
Изсипете всичко в намаслена тава, поръсете с настъргания кашкавал и сложете да се изпече в умерена фурна до лек загар....