Gotvach.bg»Съвети»Kак се приготвя грис за бебе?

Kак се приготвя грис за бебе?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94229884
Kак се приготвя грис за бебе?

Обикновено, грисът се препоръчва в менюто на бебето след 6-месечна възраст. Грисът е продукт от пшеница и е включван като основен продукт в редица кулинарни рецепти за кремове, включително и в кашата от грис. Има доста полезни хранителни вещества във вкусната и кремообразна каша от грис. Грисът е полезен източник на желязо и калий (основни хранителни вещества, необходими за растящото бебе).

Наличието на протеини в гриса, заедно с въглехидрати, витамин В и витамин Е го правят пълноценен хранителен избор. Тъй като е лесен за консумация и храносмилане, няма да имате притеснения от проблем, като запек при вашето бебе. Той е здравословен и засищащ продукт за бебета и малки деца.

Въпреки че грисът съдържа много хранителни вещества, количеството им е по-малко в сравнение с тези на други зърнени храни. Затова е необходимо да го обогатите със зеленчуци, плодове и мляко.

Рецепта с грис за бебе

Необходими продукти:

- Грис /една-две супени лъжици/

- Вода

- Сироп от фурми /с разрешение на педиатър/

- Бебешка кърма или адаптирано мляко

Начин на приготвяне:

Пригответе гриса за бебе, като го смесите с вода на около, за да се разтвори хубаво. Трябва да се получи лека каша. Поставете получената каша в тенджера и гответе на слаб огън, докато се посгъсти. Подсладете с малко сироп от фурми, добавете кърма или адаптирано мляко и сервирайте. Можете да добавите и пасирани плодове подходящи за възрастта на бебето. Имайте предвид, че ако престои час-два, кашата от грис се сгъстява.

Вижте и други рецепти за бебешки храни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати