Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-здравословните палачинкиНай-здравословните палачинки
21 Август
Загрява се малко тиганче, намазан с капки олио, сипете от кашата един черпак, разклатете тигана, да се разлее по дъното, и печете на 4 степен до златисто. Обърнете и от другата страна, извадете в чиния....
Месо по японскиМесо по японски
02 Дек.
Загрейте зехтина в уок или др. тиган и запържете бързо месото на висока температура - трябва да се бърка постоянно, за да не загори и да стане сухо....
Месо по моряшкиМесо по моряшки
20 Ноем.
Подредете в намаслена тавичка ред месо, ред задушен лек, ред тънко нарязани картофи. Посолете поотделно всеки ред, поръсете с черен пипер и прибавете дафиновия лист....
Месо по френскиМесо по френски
12 Окт.
ПОкрийте с фолиото и сложете месото по френски да се пече в загряна на 200 градуса фурна. Накрая може да запечете без фолио....
Месо по папскиМесо по папски
26 Окт.
Преди да се сервира, се слага ситно нарязан магданоз....
Свинско месо по македонскиСвинско месо по македонски
20 Юни
Сладко да ви е!...
Агнешко месо по гергьовскиАгнешко месо по гергьовски
06 Май
Агнешкото месо отначало запържвате леко. След това за по-бързо го сварявате в тенджера под налягане. Когато месото е готово го прехвърляте в тава. В тавата доливате 1ч от бульона и запичате месото за 20 минути....
Месо по френска рецептаМесо по френска рецепта
10 Април
Нарежете месото на тънки пържоли и ги начукайте с чукче през найлоново фолио за кратко. Посолете ги, поръсете с черен пипер на вкус, добавете горчицата и много добре ги масажирайте с ръце. Оставете ги настрани до момента,...
Телешко месо по градинарскиТелешко месо по градинарски
23 Януари
Отгоре слагаме нарязаното на парчета месо и оставяме да се задушава, докато остане на мазнина. След това прибавяме нарязаните чушки, чесън и отново добавяме вода (около 200 мл гореща)....
Пилешко месо по арабскиПилешко месо по арабски
28 Януари
Пилешкото месо се нарязва на малки равни парченца. В купа се смесват олиото, оцета, смачканите скилидки чесън и солта. Разбъркват се добре и в тази марината се поставят парчетата пилешко месо....
Пуешко месо по парижкиПуешко месо по парижки
31 Януари
Посолява се и се оставя да ври на слаб огън. Около 1/2 час преди да е готово ястието, се прибавят картофите. Когато картофите поомекнат, се слагат доматите. Ястието трябва да остане почти на мазнина....
Телешко месо по провансалскиТелешко месо по провансалски
13 Септ.
За да направите маринатата, загрейте зехтина в тенджерка, добавете лука, целината и моркова, гответе 2 минути, намалете огъня и добавете червеното вино, пипера, чесъна, дафиновия лист, мащерката и магданоза....
Овнешко месо по бохемскиОвнешко месо по бохемски
11 Дек.
Поднесете приготвеното Овнешко месо по бохемски със сварен ориз или гарнитура по избор....
Какво можем да приготвим от бяло месоКакво можем да приготвим от бяло месо
10 Юли
С него можете да си приготвите страхотни специалитети – за да станат по-сочни, сложете си месото предварително в някаква марината....
Как да си приготвим крехко свинско месоКак да си приготвим крехко свинско месо
06 Март
Когато приготвяте свинска супа, го пробвайте често, за да не сте го преварили....
Печено овче месо по гръцкиПечено овче месо по гръцки
19 Август
Месото, предлагано за шилешко по месарските магазини, почти винаги е от доста по-възрастни животни, не е от шиле, но въпреки това има много добри вкусови качества. Печеното овче месо по гръцки е готово....
Печено свинско месо по селскиПечено свинско месо по селски
13 Февр.
Връщаме месото да се допече до готовност....
Пържено свинско месо по португалскиПържено свинско месо по португалски
07 Февр.
Оставяме ги в марината да престоят около 180 мин. След това ги изваждаме и ги отцеждаме. Сгорещяваме маслото и изпържваме свинското месо, а след него и дроба. Слагаме ги в тенджера и прибавяме и марината....
Запечено агнешко месо по градинарскиЗапечено агнешко месо по градинарски
12 Юли
Измиваме и нарязваме месото на парчета и лука на дребно. Задушаваме ги в олиото и малко вода, заедно с размитото брашно в доматеното пюре. Поръсваме червения пипер, посоляваме и доливаме топла вода. Прибавяме и нарязаната...
Печено агнешко месо по кримскиПечено агнешко месо по кримски
26 Май
Оставя се да втаса 30 минути и се разточва на 4 тънки кръгова с диаметъра на гювечетата. В гювечета се слагат нарязаните на кубчета ябълки, месото, пържените картофи и лук....
Печено овнешко месо по рускиПечено овнешко месо по руски
30 Септ.
След което намалете температурата и продължавайте да печете, като го поливате на всеки 10 - 15 мин. със соса, който изтича от него. Ако сосът е малко, сипете вода в тавата....
Палачинки с месо по корейскиПалачинки с месо по корейски
19 Февр.
Смесете каймата със солта, черния и лютия пипер, ситно нарязания лук, джинджифила и вермута и оставете да постои....
Свинско месо по селски със сос по южняшкиСвинско месо по селски със сос по южняшки
24 Май
Остаевте настрана, за да поемат от подправките и да се мариноват. Междувременно пригответе соса за скара....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....