Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-здравословните палачинкиЗагрява се малко тиганче, намазан с капки олио, сипете от кашата един черпак, разклатете тигана, да се разлее по дъното, и печете на 4 степен до златисто.
Обърнете и от другата страна, извадете в чиния....
21 Август
Месо по японскиЗагрейте зехтина в уок или др. тиган и запържете бързо месото на висока температура - трябва да се бърка постоянно, за да не загори и да стане сухо....
02 Дек.
Месо по моряшкиПодредете в намаслена тавичка ред месо, ред задушен лек, ред тънко нарязани картофи.
Посолете поотделно всеки ред, поръсете с черен пипер и прибавете дафиновия лист....
20 Ноем.
Месо по френскиПОкрийте с фолиото и сложете месото по френски да се пече в загряна на 200 градуса фурна. Накрая може да запечете без фолио....
12 Окт.
Агнешко месо по гергьовскиАгнешкото месо отначало запържвате леко. След това за по-бързо го сварявате в тенджера под налягане.
Когато месото е готово го прехвърляте в тава. В тавата доливате 1ч от бульона и запичате месото за 20 минути....
06 Май
Месо по френска рецептаНарежете месото на тънки пържоли и ги начукайте с чукче през найлоново фолио за кратко. Посолете ги, поръсете с черен пипер на вкус, добавете горчицата и много добре ги масажирайте с ръце. Оставете ги настрани до момента,...
10 Април
Телешко месо по градинарскиОтгоре слагаме нарязаното на парчета месо и оставяме да се задушава, докато остане на мазнина.
След това прибавяме нарязаните чушки, чесън и отново добавяме вода (около 200 мл гореща)....
23 Януари
Пилешко месо по арабскиПилешкото месо се нарязва на малки равни парченца. В купа се смесват олиото, оцета, смачканите скилидки чесън и солта.
Разбъркват се добре и в тази марината се поставят парчетата пилешко месо....
28 Януари
Пуешко месо по парижкиПосолява се и се оставя да ври на слаб огън. Около 1/2 час преди да е готово ястието, се прибавят картофите. Когато картофите поомекнат, се слагат доматите.
Ястието трябва да остане почти на мазнина....
31 Януари
Телешко месо по провансалскиЗа да направите маринатата, загрейте зехтина в тенджерка, добавете лука, целината и моркова, гответе 2 минути, намалете огъня и добавете червеното вино, пипера, чесъна, дафиновия лист, мащерката и магданоза....
13 Септ.
Овнешко месо по бохемскиПоднесете приготвеното Овнешко месо по бохемски със сварен ориз или гарнитура по избор....
11 Дек.
Какво можем да приготвим от бяло месоС него можете да си приготвите страхотни специалитети – за да станат по-сочни, сложете си месото предварително в някаква марината....
10 Юли
Как да си приготвим крехко свинско месоКогато приготвяте свинска супа, го пробвайте често, за да не сте го преварили....
06 Март
Печено овче месо по гръцкиМесото, предлагано за шилешко по месарските магазини, почти винаги е от доста по-възрастни животни, не е от шиле, но въпреки това има много добри вкусови качества.
Печеното овче месо по гръцки е готово....
19 Август
Пържено свинско месо по португалскиОставяме ги в марината да престоят около 180 мин. След това ги изваждаме и ги отцеждаме.
Сгорещяваме маслото и изпържваме свинското месо, а след него и дроба.
Слагаме ги в тенджера и прибавяме и марината....
07 Февр.
Запечено агнешко месо по градинарскиИзмиваме и нарязваме месото на парчета и лука на дребно.
Задушаваме ги в олиото и малко вода, заедно с размитото брашно в доматеното пюре.
Поръсваме червения пипер, посоляваме и доливаме топла вода. Прибавяме и нарязаната...
12 Юли
Печено агнешко месо по кримскиОставя се да втаса 30 минути и се разточва на 4 тънки кръгова с диаметъра на гювечетата.
В гювечета се слагат нарязаните на кубчета ябълки, месото, пържените картофи и лук....
26 Май
Печено овнешко месо по рускиСлед което намалете температурата и продължавайте да печете, като го поливате на всеки 10 - 15 мин. със соса, който изтича от него.
Ако сосът е малко, сипете вода в тавата....
30 Септ.
Палачинки с месо по корейскиСмесете каймата със солта, черния и лютия пипер, ситно нарязания лук, джинджифила и вермута и оставете да постои....
19 Февр.
Свинско месо по селски със сос по южняшкиОстаевте настрана, за да поемат от подправките и да се мариноват.
Междувременно пригответе соса за скара....
24 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март