Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаем алкохола ментеКак да разпознаем алкохола менте
05 Февр.
Само специалистите могат да кажат със сигурност, че алкохолът, който им се сервира, е менте, но има трикове, които спомагат за разкриването на фалшификацията и от неспециалисти....
Как да разпознаем качествения зехтинКак да разпознаем качествения зехтин
10 Окт.
За да разпознаем качествения зехтин, трябва да знаем основните му характеристики. Обикновено това са цената, киселинността при производство и вкуса. Цената на зехтина се определя от качеството....
Как да разпознаем качествения мед?Как да разпознаем качествения мед?
11 Май
2
Разбира се захаросаният мед не е по-лош от течния, а е и гаранция за качествен и истински продукт. Още повече, е че той винаги медът може да се разтопи на водна баня....
Как да разпознаем качествения зехтин?Как да разпознаем качествения зехтин?
11 Юни
Качественият зехтин има мек и приятен вкус. Не се заблуждавайте по цвета на зехтина....
Как да разпознаем качествения руския порцеланКак да разпознаем качествения руския порцелан
09 Юни
Ако искате да притежавате оригинален руски антикварен или съвременен порцелан, трябва да знаете как да го разпознаете. Нека видим какво го отличава от фалшификатите....
Как да разпознаем качествения соев сос?Как да разпознаем качествения соев сос?
10 Юни
Какво съдържа качественият соев сос и как да го различите? Качественият традиционен соев сос съдържа соя, вода, сол и пшеница. На първо място, той не съдържа никакви допълнителни добавки....
Как да разпознаем качествените слънчеви очилаКак да разпознаем качествените слънчеви очила
25 Май
Как да разпознаете качествените очила?...
Тирамису без алкохолТирамису без алкохол
27 Април
Редувайте ги до изчерпване като трябва да завършите с крема. Поръсете тирамисуто обилно с какао и охладете за поне 2 часа. Консумирайте с удоволствие!...
Как да разпознаете качествените консервирани доматиКак да разпознаете качествените консервирани домати
02 Май
Изборът на качествени консервирани домати е от съществено значение за постигането на вкусни и висококачествени ястия....
Коледен пунш без алкохолКоледен пунш без алкохол
11 Ноем.
2
Измийте добре лимоните и портокалите. Изцедете сока им и го прецедете. Сложете го в голяма пунш купа (или кана). Добавете към тях сока от боровинки и газираната вода. Прибавете захарта и канелата. Разбъркайте всичко...
Коктейл с много алкохолКоктейл с много алкохол
25 Март
В смесителна чаша с няколко кубчета лед налейте рома и ликьорите. Разбъркайте леко и налейте в коктейлна чаша, украсена с кръгче банан и захаросана череша....
Вкусно тирамису без алкохолВкусно тирамису без алкохол
28 Юни
Вкусното тирамису без алкохол е готово....
Домашен горещ шоколад с алкохолДомашен горещ шоколад с алкохол
22 Септ.
Препоръчително е горещият шоколад с алкохол да се разбърква периодично, докато се пие, тъй като бързо се сгъстява. Рецептата за домашен горещ шоколад с алкохол е изпълнена....
Как да разпознаваме качествения мед?Как да разпознаваме качествения мед?
21 Февр.
Кой мед е по-качествен – този от пазара или от големите търговски магазини? Или от питите? Смята се, че медът, закупен от магазините, е по-качествен, тъй като все пак подлежи на определен контрол....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Повечето алкохол в родните курорти е ментеПовечето алкохол в родните курорти е менте
13 Май
Оказа се, че бутилките уиски, които се продават на цени от 350 лева, не са качествени и често се предлагат в малките часове на нощта, когато повечето клиенти са стабилно почерпени и не могат веднага да усетят алкохола-менте...
Как да разпознаем диспепсиятаКак да разпознаем диспепсията
08 Май
Един от най-често срещаните храносмилателни проблеми е диспепсията. Тя засяга горната част на тънките черва и стомаха. Заболяването е функционално – това означава, че мускулите или нервите, които контролират органите не действат...
Как да разпознаем псориазиса?Как да разпознаем псориазиса?
11 Дек.
Това заболяване е хронично развиващо се, чиито симптоми са винаги едни и същи и затова може лесно да се разпознае и да се диагностицира....