Gotvach.bg»Съвети»Как да разпознаем качествения соев сос?

Как да разпознаем качествения соев сос?

Как да разпознаем качествения соев сос?

Соевият сос е един от най-широко разпространените сосове в света на кулинарията. Историята на този сос се заражда в страната Китай преди хиляди години.

Първоначално будистите намират приложение на соята, като приготвят подправка от нея. По-късно им позволяват да консумират месо и сосове, приготвени от него. Така се създава идеята за соевия сос, който днес добива все по-голяма популярност.

Какво съдържа качественият соев сос и как да го различите?

Качественият традиционен соев сос съдържа соя, вода, сол и пшеница. На първо място, той не съдържа никакви допълнителни добавки.

Другият индикатор, на който следва да обърнете внимание, е информацията на етикета. В състава на соевия сос е най-важно количеството протеини. Правилото на качествения сос гласи, че по-голямото количество протеини е ясен знак за хранителната стойност на соса.

Освен това е препоръчително да избягвате купуването на соев сос, който съдържа повече от неговите основни четири компонента.

На пазара се предлагат сосове с по 5-7 съставки, които правят вкуса на соевия сос значително по-различен от естествената традиционна рецепта.

Другите индикатори, по които можете да се ориентирате, са цветът, вкусът и мирисът на соса.

Докато вкусът и мирисът няма как да бъдат усетени преди покупка, то цветът може да ви служи за ориентир.

Той трябва да бъде наситено тъмнокафяво или тъмножълто. Масово разпространени обаче са тъмночервените сосове, които клонят към черно. За тях трябва да бъдете особено внимателни, тъй като най-вероятно тези цветове се дължат на добавени киселини или други видове добавки.

След като сте избрали качествен продукти, непременно разгледайте нашите предложения за лесни ястия със соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати