Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да втечним захаросан мед?Как да втечним захаросан мед?
04 Окт.
След като вече е разтопен медът, той отново може да се захароса, но този процес ще е по-бавен....
Измама! Пчелари ни пробутват изкуствено захаросан медИзмама! Пчелари ни пробутват изкуствено захаросан мед
30 Август
Според експерта медът е лесен за фалшифициране и някои от пчеларите се възползват от това, като слагат много неща, за да го захаросат по изкуствен път. Инж....
За и против захаросания медЗа и против захаросания мед
11 Януари
Не толкова известен факт е, че когато медът се захароса, това показва, че е наистина качествен и е един напълно полезен натурален продукт....
Захаросан джинджифилЗахаросан джинджифил
03 Август
Слага се в тава, постлана с хартия за печене, за да се изсъхне добре. След половин час вече може да се прибира в кутия с капак и така се съхранява захаросания джинджифил до 3 месеца....
Захаросан Коледен ВенецЗахаросан Коледен Венец
25 Дек.
Покрийте отново и оставете да втаса, след което, ако обичате по-сладък поръсете с още захар и по желание можете да го намажете с разбит жълтък. Печете в загрята фурна на 160 градуса за около 30 минути....
Домашен захаросан джинджифилДомашен захаросан джинджифил
17 Юни
Прехвърляме джинджифила върху намазнена решетка и го оставяме да се охлади за 30 минути. Готовите парчета овалваме в захар и оставяме да изсъхнат за 2 часа....
Домашен захаросан джинджифилДомашен захаросан джинджифил
22 Януари
Продължаваме да варим, докато сиропът се сгъсти, а парчетата станат прозрачни. Приготвяме намазнена решетка и там нареждаме джинджифила и го оставяме да се охлади. Когато е готов, овалваме в захар....
Захаросан козунак на конциЗахаросан козунак на конци
05 Дек.
7
Започнете да месите, като постепенно добавяте остатъка от мазнината, малко по малко, до пълното й усвояване. Оставете да втаса. Сложете плънка по ваш избор, но внимавайте да не натискате прекалено много....
Захаросан козунак със стафидиЗахаросан козунак със стафиди
26 Февр.
Стаята, където ще втасва тестото, трябва да е към 25 градуса, за да бухне. Когато това стане, го разделям на шест части....
Захаросан джинджифил за болно гърлоЗахаросан джинджифил за болно гърло
20 Окт.
Кипнете в тенджера водата. Пуснете вътре обеления и нарязан джинджифил, варете 15-тина минути. Извадете го в друга тенджерка, залейте с 200 мл вода и захарта. Варете още 20-тина минути докато видите, че парченцата...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да разтопим шоколад?Как да разтопим шоколад?
21 Окт.
Много важно е при приготвянето на разтопите и темперирате шоколада при подходяща температура, заради съдържащото се в него какаово масло....
Как да си направим захаросани плодовеКак да си направим захаросани плодове
28 Април
Как да приготвим захаросани плодове? Някои начинаещи готвачи задават въпрос от какво могат да се правят захаросани плодове? Отговорът е лесен - от всякакви плодове....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да направим захаросан шамфъстък?Как да направим захаросан шамфъстък?
19 Април
За да направите захаросан шамфъстък, ви трябват следните съставки: - 2 чаши ядки шамфъстък - 1/4 чаша вода - 1/2 чаша бяла захар - 1/4 чаша кафява захар - 1/4 чаена лъжичка сол - 1/4 чаена лъжичка канела (по желание...
Няколко начина да си направим захаросани ябълкиНяколко начина да си направим захаросани ябълки
08 Март
След това ябълката се поръсва с кафява захар, а отгоре се правят ивици с разтопен шоколад (в микровълнова или на водна баня) с помощта на лъжица от високо....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Поставя се на умерен котлон, разбърква се, докато се разтопи захарта и се оставя да ври около 10 мин. Времето се измерва след завиране. Сваля се от котлона и се оставя настрана....