Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да втечним захаросан мед?След като вече е разтопен медът, той отново може да се захароса, но този процес ще е по-бавен....
04 Окт.
Измама! Пчелари ни пробутват изкуствено захаросан медСпоред експерта медът е лесен за фалшифициране и някои от пчеларите се възползват от това, като слагат много неща, за да го захаросат по изкуствен път. Инж....
30 Август
За и против захаросания медНе толкова известен факт е, че когато медът се захароса, това показва, че е наистина качествен и е един напълно полезен натурален продукт....
11 Януари
Захаросан джинджифилСлага се в тава, постлана с хартия за печене, за да се изсъхне добре.
След половин час вече може да се прибира в кутия с капак и така се съхранява захаросания джинджифил до 3 месеца....
03 Август
Захаросан Коледен ВенецПокрийте отново и оставете да втаса, след което, ако обичате по-сладък поръсете с още захар и по желание можете да го намажете с разбит жълтък. Печете в загрята фурна на 160 градуса за около 30 минути....
25 Дек.
Домашен захаросан джинджифилПрехвърляме джинджифила върху намазнена решетка и го оставяме да се охлади за 30 минути.
Готовите парчета овалваме в захар и оставяме да изсъхнат за 2 часа....
17 Юни
Домашен захаросан джинджифилПродължаваме да варим, докато сиропът се сгъсти, а парчетата станат прозрачни.
Приготвяме намазнена решетка и там нареждаме джинджифила и го оставяме да се охлади. Когато е готов, овалваме в захар....
22 Януари
Захаросан козунак на конциЗапочнете да месите, като постепенно добавяте остатъка от мазнината, малко по малко, до пълното й усвояване. Оставете да втаса.
Сложете плънка по ваш избор, но внимавайте да не натискате прекалено много....
05 Дек.
7
Захаросан козунак със стафидиСтаята, където ще втасва тестото, трябва да е към 25 градуса, за да бухне. Когато това стане, го разделям на шест части....
26 Февр.
Захаросан джинджифил за болно гърлоКипнете в тенджера водата. Пуснете вътре обеления и нарязан джинджифил, варете 15-тина минути.
Извадете го в друга тенджерка, залейте с 200 мл вода и захарта.
Варете още 20-тина минути докато видите, че парченцата...
20 Окт.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да разтопим шоколад?Много важно е при приготвянето на разтопите и темперирате шоколада при подходяща температура, заради съдържащото се в него какаово масло....
21 Окт.
Как да си направим захаросани плодовеКак да приготвим захаросани плодове?
Някои начинаещи готвачи задават въпрос от какво могат да се правят захаросани плодове? Отговорът е лесен - от всякакви плодове....
28 Април
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да направим захаросан шамфъстък?За да направите захаросан шамфъстък, ви трябват следните съставки:
- 2 чаши ядки шамфъстък
- 1/4 чаша вода
- 1/2 чаша бяла захар
- 1/4 чаша кафява захар
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка канела (по желание...
19 Април
Няколко начина да си направим захаросани ябълкиСлед това ябълката се поръсва с кафява захар, а отгоре се правят ивици с разтопен шоколад (в микровълнова или на водна баня) с помощта на лъжица от високо....
08 Март
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон, разбърква се, докато се разтопи захарта и се оставя да ври около 10 мин.
Времето се измерва след завиране. Сваля се от котлона и се оставя настрана....
07 Май
1