Gotvach.bg»Съвети»Как да направим захаросан шамфъстък?

Как да направим захаросан шамфъстък?

Как да направим захаросан шамфъстък?

Захаросаният шамфъстък е вкусна и лесна закуска, която можете да приготвите сами в домашни условия. Тя се състои от печени ядки шамфъстък, покрити със сладка и хрупкава захарна глазура.

За да направите захаросан шамфъстък, ви трябват следните съставки:

- 2 чаши ядки шамфъстък

- 1/4 чаша вода

- 1/2 чаша бяла захар

- 1/4 чаша кафява захар

- 1/4 чаена лъжичка сол

- 1/4 чаена лъжичка канела (по желание)

Ето и стъпките за приготвяне:

1. Загрейте фурната до 180 °C и поставете хартия за печене върху тава;

2. В малка тенджерка смесете водата, бялата захар, кафявата захар и солта. Сложете на среден огън и разбърквайте, докато захарта се разтвори. Оставете да заври и варете без разбъркване за около 5 минути, докато сместа стане лепкава и златиста.

3. Отстранете от огъня и добавете канелата, ако използвате. Разбъркайте добре;

4. Добавете ядките шамфъстък и разбъркайте, докато са напълно покрити със захарната смес;

5. Разпределете ядките в един слой върху подготвената тава. Печете за около 15 минути, като разбъркате веднъж 7-8 минути след поставянето. Ядките трябва да станат хрупкави и ароматни;

6. Извадете от фурната и оставете да се охладят напълно на решетка. Съхранявайте в херметически затворена кутия до 1 седмица.

Захаросаният шамфъстък е идеален за хапване по всяко време на деня или за сервиране като топинг за сладолед, йогурт, салати или десерти. Той е богат на протеини, фибри, магнезий и здравословни мастни киселини, които подпомагат здравето на сърцето, кожата и косата.

Освен това той е невероятно вкусен и пристрастяващ, така че внимавайте да не изядете цялата порция наведнъж!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 2
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати