От всички кулинарни обработки на храната варенето изглежда сравнително лесно, обаче и при него си има тънкости. Ако варите пилешки гърди и винаги ви стават сухи и жилави, явно някъде бъркате.
В този съвет ще разберете как точно се варят пилешки гърди и колко време им е нужно.
Ето рецепта, време за варене и някои съвети при готвенето на пилешки гърди.
Необходими продукти:
- пилешки гърди;
- сол;
- подправки като дафинов лист, бахар, черен пипер, чесън, пресни или изсушени зелени билки.
Тези подправки ще придадат много аромат и вкус на пилешките гърди.
Пилешките гърди се слагат на дъното на тенджерата на един ред. След това се овкусяват със сол и всички останали подправки, които сте решили да използвате. След това трябва да сложите вода, която е на 2.5 см над месото.
Съдът се поставя на котлона, който е нагрят на средна температура. Оставя се да заври.
След като водата заври, котлонът се намалява на най-ниската степен, тенджерата се захлупва и месото се оставя да се готви.
След като минат 8 минути от готвенето, трябва да проверите дали пилешкото филе е готово. Ако използвате кухненски термометър, той трябва да отчете 75 °C, там където месото е най-дебело.
Готвенето на пилешкото филе може да продължи и около 15 минути, това много зависи от това колко са дебели парчетата пиле;
След като месото е готово, е нужно да го извадите от бульона, за да спрете процеса на готвене и да избегнете пресготвяне.
А със сварените пилешки гърди може да приготвите вкусна пилешка салата, пилешка супа с гърди или да измислите някои пилешки хапки.
Коментари