Няма какво да се лъжем - освен заклетите вегани и вегетарианците никой не отказва сочна и ароматна пържола. А добрата новина за всички чревоугодници е, че тя се приготвя толкова лесно, че дори и начинаещите готвачи могат да се справят със задачата.
Всъщност тайната на вкусните пържоли е в качественото месо и правилните подправки. И ако твърде консервативните кулинари са склонни да се задоволят само с малко сол и черен пипер, то по-смелите експериментатори в кухнята ще посегнат към меда, розмарина и индийското орехче.
Преди обаче да посипете пържолата с каквито подправки откриете в шкафа, трябва да знаете, че не всички подправки да подходящи да всички видове меса. Разбира се изключваме универсалните сол и черен пипер, с които може да овкусите както телешки стек, така и свинска вратна пържола.
Пържолите от телешко месо ще станат неустоимо ароматни с помощта на босилек, дафинов лист, черен пипер, лют или пушен червен пипер, къри на прах, горчица, чесън, лимонова трева, риган, розмарин, градински чай или мащерка.
Подходящите подправки за агнешки пържоли са босилек, канела, кимион, къри на прах, чесън, риган, мента, розмарин, чубрица, сусамово семе или мащерка.
Различните видове птиче месо се овкусяват с босилек, дафинов лист, кориандър, канела, къри, чесън, риган, мента, магданоз, розмарин, шафран, чубрица, естрагон или лимонова трева.
За да приготвите перфектно овкусената свинска пържола се доверете на бахар, кимион, семена от целина, карамфил, кориандър, копър, джинджифил, плодове от хвойна, чубрица.
Изпитани рецепти за пържоли може да откриете на нашия сайт, а ако наистина искате да впечатлите гостите или близките си, тогава опитайте нашето предложение за Свински пържоли на фурна.
Коментари