Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пчелният восъкПчелният восък
08 Септ.
Восъкът се отделя най-вече от млади пчели на възраст от пет до шестнадесет дни. За образуването на восък пчелите имат нужда от цветен прашец....
Традиционни Великденски яйца изрисувани с восъкТрадиционни Великденски яйца изрисувани с восък
19 Април
Нарисуваното яйце с восък оставяме да престои 2-3 минути, за да стегне восъкът напълно преди да ги боядисаме....
Маска за нежна кожа Млечен восъкМаска за нежна кожа Млечен восък
09 Юли
Може да се използва навсякъде по тялото....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гледане на восъкГледане на восък
11 Април
Вижте още как се маха лоша магия с восък....
Двойно боядисани яйца на точки с восъкДвойно боядисани яйца на точки с восък
06 Май
По този начин можем весело да нашарим великденските яйца – десен на точки рисуван с восък....
Пчелен восък - какво трябва да знаемПчелен восък - какво трябва да знаем
27 Май
Как се извлича пчелният восък? Извличането на пчелния восък става чрез промиване на питите. Парченцата пита се загряват и разтопеният восък се отделя. Щом се охлади, той се втвърдява....
Стогодишното яйцеСтогодишното яйце
09 Окт.
Ако си мислите, че стогодишното яйце, за което е и сегашната ни статия, е предмет на изкуството или украшение със 100-годишна история, то много бъркате. Стогодишното яйце е азиатски специалитет, предназначен за ядене....
Как да гадаем с яйцеКак да гадаем с яйце
12 Март
1
Белтък от кокоше яйце ще ви покаже какво предстои да се случи в близкия един месец, твърдят спецове по окултните науки. Точно в полунощ напълнете с вода прозрачна чаша. Продупчете с игла острата част на яйцето и внимателно...
Как да приготвим перфектното яйцеКак да приготвим перфектното яйце
28 Април
1
Ако знаете малко повече научни факти за приготвянето на яйцата, това ще ви помогне да приготвите перфектното яйце, или така нареченото 65-градусово яйце. Както майсторите готвачи, така и любителите на изисканата храна...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
При прищипан нерв от травма - компрес с восъкПри прищипан нерв от травма - компрес с восък
14 Януари
Рецептата за компрес със восък и зехтин при травматично прищипан нерв е от книгата на Валентин Кара - "Домашние лекарственные средства", 2006....
Как сами да си леем на восъкКак сами да си леем на восък
30 Ноем.
19
Тогава трябва да повторите процедурата с восъка четири пъти, като всеки път разтопявате восък от нова свещ. Малки шишарки от восък също означават, че на човека е направена магия....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да използваме яйце за украса?Как да използваме яйце за украса?
08 Септ.
2
Въпреки че украсата не е задължителен елемент, за да бъде консумирано едно ястие, тя прави блюдото още по-апетитно. Естествено кулинарната украса винаги е допринасяла за естетическия вид на приготвените продукти. За...