Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пчелният восъкВосъкът се отделя най-вече от млади пчели на възраст от пет до шестнадесет дни. За образуването на восък пчелите имат нужда от цветен прашец....
08 Септ.
Традиционни Великденски яйца изрисувани с восъкНарисуваното яйце с восък оставяме да престои 2-3 минути, за да стегне восъкът напълно преди да ги боядисаме....
19 Април
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Двойно боядисани яйца на точки с восъкПо този начин можем весело да нашарим великденските яйца – десен на точки рисуван с восък....
06 Май
Пчелен восък - какво трябва да знаемКак се извлича пчелният восък?
Извличането на пчелния восък става чрез промиване на питите. Парченцата пита се загряват и разтопеният восък се отделя. Щом се охлади, той се втвърдява....
27 Май
Стогодишното яйцеАко си мислите, че стогодишното яйце, за което е и сегашната ни статия, е предмет на изкуството или украшение със 100-годишна история, то много бъркате. Стогодишното яйце е азиатски специалитет, предназначен за ядене....
09 Окт.
Как да гадаем с яйцеБелтък от кокоше яйце ще ви покаже какво предстои да се случи в близкия един месец, твърдят спецове по окултните науки.
Точно в полунощ напълнете с вода прозрачна чаша. Продупчете с игла острата част на яйцето и внимателно...
12 Март
1
Как да приготвим перфектното яйцеАко знаете малко повече научни факти за приготвянето на яйцата, това ще ви помогне да приготвите перфектното яйце, или така нареченото 65-градусово яйце.
Както майсторите готвачи, така и любителите на изисканата храна...
28 Април
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
При прищипан нерв от травма - компрес с восъкРецептата за компрес със восък и зехтин при травматично прищипан нерв е от книгата на Валентин Кара - "Домашние лекарственные средства", 2006....
14 Януари
Как сами да си леем на восъкТогава трябва да повторите процедурата с восъка четири пъти, като всеки път разтопявате восък от нова свещ.
Малки шишарки от восък също означават, че на човека е направена магия....
30 Ноем.
19
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да използваме яйце за украса?Въпреки че украсата не е задължителен елемент, за да бъде консумирано едно ястие, тя прави блюдото още по-апетитно.
Естествено кулинарната украса винаги е допринасяла за естетическия вид на приготвените продукти. За...
08 Септ.
2