Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеИзвадете гювеча, поръсете с парченца топено сирене.
Захлупете и върнете за десетина минути във фурната. Поръсете с нарязан магданоз.
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
16 Ноем.
1
Гювеч с фазанДоливаме вода, колкото да се покрият всички продукти.
Затваряме и печем 2 часа на 200 градуса.
Гювечът с фазан е готов....
06 Януари
Гювеч с телешкоВ пръстен гювеч редим на пластове първо тиква, после месото с лука и ориза. Най – отгоре слагаме резенчета домати.
Заливаме с бульон, отгоре слагаме парченца масло и печем в умерена фурна....
20 Март
Гювеч с картофиПечем гювеча в студена фурна на 200 градуса за 40-50 минути. Вадим го и подправяме със сол и черен пипер.
Връщаме във фурната и запичаме ястието, докато остане на мазнина....
19 Април
1
Гювеч с пилеПрехвърляте в тавичка и печете в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина....
09 Април
Гювеч с патладжаниНарежете патладжанът на кубчета, посолете и го оставете да се отцеди от горчилката. Междувременно нарежете лука, чушките и картофите. Измийте добре патладжаните....
25 Окт.
Гювеч с агнешкоПресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно и се запържва в горещото олио. Прибавя се сол и червен пипер, добавя се нарязаното месо. Изпържва се.
Налива се чаша и половина вода към изчистения и измит ориз, добавя...
26 Януари
1
Гювеч в гърнеДолейте виното и малко водичка, сложете капака и пъхнете гювеча в гърне да се пече за около 1 час и 30 минути или до готовност на месото.
Разбийте всички съставки за заливката. Махнете капака и залейте в гювеча....
23 Окт.
1
Гювеч с наденицаПоставяме гювеча в студена фурна и го печем за 60-70 минути на силна фурна.
Сервираме наденица с гарнитура от зеленчуците....
01 Юни
Гювеч с помберЛукът се нарязва и се задушава в мазнина.
Прибавят се и останалите продукти и се налива 1/2 ч.ч. вода.
Бърка се и се държи на огъня около 60-70 минути, докато оризът омекне достатъчно.
Накрая яденето се поръсва...
31 Януари
Гювеч с бамяЗагладете отгоре зеленчуците и сложете капак или алуминиево фолио върху гювеча.
Сложете го да се пече в силна фурна за 50 минути. След това махнете фолиото, намалете малко фурната и печете, докато течността се изпари....
30 Окт.
1
Гювеч с агнешкоПресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно и се запържва в горещото олио. Прибавя се сол и червен пипер, добавя се нарязаното месо. Изпържва се.
Налива се чаша и половина вода към изчистения и измит ориз, добавя...
26 Януари
1
Гювеч в бурканиЗатворете добре бурканите и стерилизирайте гювеча за 1 час и 30 минути след завиране на водата....
02 Август
Да замразим зеленчуци за гювечНай-лесният начин е да приготвяте пликчета с микс от зеленчуци, които се слагат в гювеча....
30 Януари
Средиземноморски гювеч в мултикукърСредиземноморски гювеч в мултикукър с невероятен аромат и вкус!
Измиваме хубаво зеленчуците за гювеча под течаща, топла вода.
В купа изсипваме малко вода и посоляваме с една лъжица сол....
14 Ноем.
Шарен гювеч с пилешкоГювечът се сервира топъл, разпределен в порционни чинии, гарниран с люти чушлета.
Шареният гювеч с пилешко е готов....
15 Май
2
Гювеч с домашен колбасПрепоръчвам ви да гарнирате гювеча с домашен колбас с полента, за да бъде по вкусно....
25 Март
Постен гювеч с лещаУсилва се да заври и когато това стане, котлонът се намаля и се оставя да ври до готовност, като от време на време се разбърква.
Когато всичко е сварено, се добавя наситненият магданоз....
11 Септ.
1
Постен гювеч в пликНеобходими са ви 2 плика за печене.
Зеленчуците се нарязват и се разпределят в пликовете. Във всеки се слага равно количество от подправките и се разбъркват.
Сипва се по мъничко вода и пликовете се завързват.
Пекат...
09 Дек.
Тюрлю Гювеч в БурканиЗа тюрлю гювеча ви трябват равни количества зеленчуци, можете да сложите каквито имате в наличност.
Зеленият боб обаче трябва предварително да бъде бланширан или консервиран от буркани....
11 Март
Зеленчуков гювеч с елдаОставяме ястието да се готви на слаб огън, докато зеленчуците омекнат.
През това време накисваме елдата в гореща вода за 10 минути. Когато ястието е готово го прехвърляме в гювеч....
31 Януари
Зеленчуков гювеч в микровълноваЗеленчуците се нарязват на кубчета. Посоляват се и се поливат с мазнината.
Готвят се в покрит съд за 20-25 минути при пълна мощност на микровълновата.
Ястието се сервира с прясно нарязан магданоз....
29 Януари