Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Извадете гювеча, поръсете с парченца топено сирене. Захлупете и върнете за десетина минути във фурната. Поръсете с нарязан магданоз. Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Гювеч с фазанГювеч с фазан
06 Януари
Доливаме вода, колкото да се покрият всички продукти. Затваряме и печем 2 часа на 200 градуса. Гювечът с фазан е готов....
Гювеч с телешкоГювеч с телешко
20 Март
В пръстен гювеч редим на пластове първо тиква, после месото с лука и ориза. Най – отгоре слагаме резенчета домати. Заливаме с бульон, отгоре слагаме парченца масло и печем в умерена фурна....
Гювеч с картофиГювеч с картофи
19 Април
1
Печем гювеча в студена фурна на 200 градуса за 40-50 минути. Вадим го и подправяме със сол и черен пипер. Връщаме във фурната и запичаме ястието, докато остане на мазнина....
Гювеч с пилеГювеч с пиле
09 Април
Прехвърляте в тавичка и печете в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина....
Гювеч с патладжаниГювеч с патладжани
25 Окт.
Нарежете патладжанът на кубчета, посолете и го оставете да се отцеди от горчилката. Междувременно нарежете лука, чушките и картофите. Измийте добре патладжаните....
Гювеч с лукГювеч с лук
10 Юли
Пожелание може да направим заливка от кисело мляко и яйце....
Гювеч с агнешкоГювеч с агнешко
26 Януари
1
Пресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно и се запържва в горещото олио. Прибавя се сол и червен пипер, добавя се нарязаното месо. Изпържва се. Налива се чаша и половина вода към изчистения и измит ориз, добавя...
Гювеч в гърнеГювеч в гърне
23 Окт.
1
Долейте виното и малко водичка, сложете капака и пъхнете гювеча в гърне да се пече за около 1 час и 30 минути или до готовност на месото. Разбийте всички съставки за заливката. Махнете капака и залейте в гювеча....
Гювеч с наденицаГювеч с наденица
01 Юни
Поставяме гювеча в студена фурна и го печем за 60-70 минути на силна фурна. Сервираме наденица с гарнитура от зеленчуците....
Гювеч с помберГювеч с помбер
31 Януари
Лукът се нарязва и се задушава в мазнина. Прибавят се и останалите продукти и се налива 1/2 ч.ч. вода. Бърка се и се държи на огъня около 60-70 минути, докато оризът омекне достатъчно. Накрая яденето се поръсва...
Гювеч с бамяГювеч с бамя
30 Окт.
1
Загладете отгоре зеленчуците и сложете капак или алуминиево фолио върху гювеча. Сложете го да се пече в силна фурна за 50 минути. След това махнете фолиото, намалете малко фурната и печете, докато течността се изпари....
Гювеч с агнешкоГювеч с агнешко
26 Януари
1
Пресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно и се запържва в горещото олио. Прибавя се сол и червен пипер, добавя се нарязаното месо. Изпържва се. Налива се чаша и половина вода към изчистения и измит ориз, добавя...
Гювеч в бурканиГювеч в буркани
02 Август
Затворете добре бурканите и стерилизирайте гювеча за 1 час и 30 минути след завиране на водата....
Да замразим зеленчуци за гювечДа замразим зеленчуци за гювеч
30 Януари
Най-лесният начин е да приготвяте пликчета с микс от зеленчуци, които се слагат в гювеча....
Гювеч с малки кюфтенцаГювеч с малки кюфтенца
02 Януари
Гювечът с малки кюфтенца е много вкусно ястие....
Гювеч с диво прасеГювеч с диво прасе
06 Януари
1
Гювечът с диво прасе е много вкусен....
Средиземноморски гювеч в мултикукърСредиземноморски гювеч в мултикукър
14 Ноем.
Средиземноморски гювеч в мултикукър с невероятен аромат и вкус! Измиваме хубаво зеленчуците за гювеча под течаща, топла вода. В купа изсипваме малко вода и посоляваме с една лъжица сол....
Шарен гювеч с пилешкоШарен гювеч с пилешко
15 Май
2
Гювечът се сервира топъл, разпределен в порционни чинии, гарниран с люти чушлета. Шареният гювеч с пилешко е готов....
Гювеч с домашен колбасГювеч с домашен колбас
25 Март
Препоръчвам ви да гарнирате гювеча с домашен колбас с полента, за да бъде по вкусно....
Постен гювеч с лещаПостен гювеч с леща
11 Септ.
1
Усилва се да заври и когато това стане, котлонът се намаля и се оставя да ври до готовност, като от време на време се разбърква. Когато всичко е сварено, се добавя наситненият магданоз....
Постен гювеч в пликПостен гювеч в плик
09 Дек.
Необходими са ви 2 плика за печене. Зеленчуците се нарязват и се разпределят в пликовете. Във всеки се слага равно количество от подправките и се разбъркват. Сипва се по мъничко вода и пликовете се завързват. Пекат...
Тюрлю Гювеч в БурканиТюрлю Гювеч в Буркани
11 Март
За тюрлю гювеча ви трябват равни количества зеленчуци, можете да сложите каквито имате в наличност. Зеленият боб обаче трябва предварително да бъде бланширан или консервиран от буркани....
Зеленчуков гювеч с елдаЗеленчуков гювеч с елда
31 Януари
Оставяме ястието да се готви на слаб огън, докато зеленчуците омекнат. През това време накисваме елдата в гореща вода за 10 минути. Когато ястието е готово го прехвърляме в гювеч....
Зеленчуков гювеч в микровълноваЗеленчуков гювеч в микровълнова
29 Януари
Зеленчуците се нарязват на кубчета. Посоляват се и се поливат с мазнината. Готвят се в покрит съд за 20-25 минути при пълна мощност на микровълновата. Ястието се сервира с прясно нарязан магданоз....