Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния Да си оближеш пръститеЯхнията се вари до готовност.
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаОставете да престои за денонощие, измийте и изсушете. Оваляйте в предварително смесените подправки и закачете да се суши....
03 Ноем.
Манията био храниТогава си задаваме въпроса действително ли е по-полезно да дадем повече пари за храна с етикета „био”?...
08 Ноем.
4
Как да се справим с комплексите сиКак да се справим с комплексите си?
Забравете какво ще кажат хората
И да го мислите, и да не го мислите, те ще го кажат, а може би няма. Правете това, което ви харесва, по начин, който ви удовлетворява....
22 Ноем.
Как да се справим със страховете сиЗа да се справим със страховете си, първо трябва да разберем каква е причината за наличието им....
15 Май
1
Маниока - любимата африканска хранаОсвен в Африка, растението маниока е разпространено и в Южна Америка.
Тапиока има неутрален вкус и високи хранителни качества. В страните, в които се отглежда маниока, тапиока е основна съставка на хляба....
24 Април
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеНай-отгоре пък се слагат парченца краве масло.
Пече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
10 Февр.
Да се справим с кандидозатаИзбягвайте всички видове захарни изделия, подсладители в преработени храни и плодови сокове....
30 Април
Смути със супер храниС помощта на нож притиснете шипките, за да излезе плода от тях.
Поръсете купата с кокосовите стърготини, тиквените семки, шипките, сушената лайка, черниците и фурмите....
03 Септ.
2
Как да се справим с контракциите?Но как да се справим с контракциите, които стават все по-чести и болезнени с напредването на родовата дейност?...
18 Май
Храни на бъдещето - маниокаФактът, че е сред най-продуктивните растения, отглеждани за консумация от човека, я превръща в алтернативна храна за бъдещето....
04 Март
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да се справим с гузната си съвест след изневяра?Ето как да се справим с гузната съвест след изневяра!...
16 Февр.