Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
При атеросклероза и ендартериит - тинктура от артишокПри атеросклероза и ендартериит - тинктура от артишок
07 Август
Оставя се на хладно място за 15 дни и се прецежда. Вземете по 1 супена лъжица от готовата тинктура, разредена в 1/2 чаша вода, 3 пъти на ден. Препоръчва се за болести на атериите като атеросклероза и ендартериит....
Как да се предпазим от атеросклерозаКак да се предпазим от атеросклероза
13 Април
Добре е да се похапват повече плодовете, зеленчуци, зърнени храни, както и да се предпочитат нетлъсти меса. След 65 годишна възраст нещата стоят малко по-различно....
АтеросклерозаАтеросклероза
02 Дек.
Храните да се приготвят на пара или да се варят и пекат. Пърженото трябва да се избягва....
При атеросклероза - сушени кайсииПри атеросклероза - сушени кайсии
07 Май
При атеросклероза приемайте ежедневно по 1 супена лъжица 203 пъти на ден. След месец прием направете почивка няколко седмици и повторете още няколко курса при нужда....
Симптоми при атеросклерозаСимптоми при атеросклероза
02 Дек.
При атеросклерозата се получава атеросклеротична плака, която съдържа холестерол. Следствие на това се стеснява луменът на кръвоносните съдове. Каква е причината за атеросклероза?...
Глогът бори атеросклерозаГлогът бори атеросклероза
02 Дек.
Сърдечносъдовото заболяване стенокардия (ангина пекторис) често се появява в следствие на атеросклероза. Глогът и екстрактът от него успешно се справят с това....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Запарка с розмарин при атеросклерозаЗапарка с розмарин при атеросклероза
02 Юли
Приема се три пъти дневно....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Пречистваща отвара с оцет срещу атеросклерозаПречистваща отвара с оцет срещу атеросклероза
02 Юли
Тази смес се поие три пъти дневно по около половин час преди хранене. Смята се, че сместа е отличен начин за предпазване от атеросклероза и образуване на тромби. Пречиства цялостно организма....
Еликсир с ябълков оцет при атеросклерозаЕликсир с ябълков оцет при атеросклероза
25 Март
Изключително полезна смес при атеросклероза, но ако имате проблеми със стомаха, най-добре е да се консултирате с лекар преди започване на лечение с оцета....
Билкова смес с валериана при атеросклерозаБилкова смес с валериана при атеросклероза
25 Март
Оставете сместа да престои така една нощ. На следващия ден пийте по 100 мл, 30 минути преди хранене - 3 пъти дневно. Сместа е изключително полезна при атеросклероза....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Да се храним правилноДа се храним правилно
14 Май
Японците се хранят с разнообразни продукти, те консумират до тридесет различни продукта дневно. Според тях всяко ястие трябва да е разноцветно....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....