Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Забулен лаврак с дижонска горчица и маслоСитно нарязания копър, горчицата и захарта разбъркваме с лютия червен пипер. Прибавяме ги към маслото, което оставяме на стайна температура.
Нарязваме тиквичките на кубчета, а листата от лук на ситно....
21 Юни
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеМеждувременно се приготвя гъста смес от меда, соевия сос, кетчупа и горчицата.
Ребърцата се преместват в тавичка с кожата нагоре и се намазват обилно със сместа.
Сипва се 1/2 чаена чаша бира и толкова вода....
14 Септ.
1
Пилешки крилца с дижонска горчицаМалко преди да извадите пилешките крилца с дижонска горчица от фурната, ги поръсвате с пресованите скилидки чесън и ситно нарязания магданоз....
15 Август
Агнешки бъбреци с дижонска горчицаПрибавете виното и оставете сместа да кипне. Варете докато се редуцира. Махнете тигана от котлона. Сипете в сместа с виното маслото и горчицата.
Разбъркайте добре и върнете на огъня....
18 Февр.
Дресинг за салата с дижонска горчицаПоставяме в буркан чесъна, горчицата, лимоновия сок и зехтина.
Овкусяваме със солта и черния пипер.
Разклащаме добре, за да може да се смесят съставките....
15 Юни
Салата с пушено пуешко филе и дижонска горчицаСалатата с пушено пуешко филе и дижонска горчица е готова....
29 Окт.
Какво е дижонска горчица?За да стане горчицата мека, към нея се добавя бяло вино, което е направено от грозде, вместо от оцет.
Вижте как се прави дижонска горчица. А с нейно участие може да направите много дресинги за салати и сосове....
30 Юли
Да направим по-вкусни ястията си с помощта на горчицаА ето и най-популярните видове горчица.
Дижонска горчица
Безспорно тронът в царството на горчицата ѝ принадлежи. Името ѝ идва от френския град Дижон....
07 Август
Горчица по шведскиПо желание горчицата може да се овкуси с малко олио и прясно мляко за по-мек вкус.
Ако вкусът й продължава да е остър, може да я разредите с каша от разбъркано в гореща вода брашно....
11 Август
Картофи с горчица и подправкиПрибавете към картофената вода чесъна, лука, оцета, горчицата, зехтина и черния пипер и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Излейте дресинга върху топлите картофи и ги сложете да се пекат....
05 Юли
1
Риба с горчица и доматиНамазва се с горчицата, поръсва се със сол и черен пипер.
Доматите се нарязват на филийки и се нареждат върху рибата. Поръсва се с босилек и се покрива. Пече се 6-8 минути на пълна мощност на микровълновата....
26 Март
Херинга с горчица и хрянРибата се почиства от кожата и костите и се намазва от двете страни с горчица. Филетата се навиват на рула, връзват се стегнато с конец и се слагат в буркан....
05 Април
Пържоли с горчица и виноСложете ги направо в тавата, в която ще ги печете.
Отгоре добавете нарязания лук и покрийте. Оставете пържолите да се овкусяват за 1 час поне....
26 Септ.
1
Пиле с горчица и картофиСмесете оцета, олиото, горчицата и куркумата. Добавете сол и черен пипер и овкусете месото. Оставете за 10 минути.
Запечете го в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути или върху грил тиган....
01 Август
Свинско с горчица и морковиИзмийте месото от свински бут, подсушете го, намажете го с горчицата и го оставете да отлежи 15 мин....
10 Юли