Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Да си направим домашна извараДа си направим домашна извара
24 Окт.
Вкъщи може да си направите извара, която ще е много по-вкусна от тази в магазина....
Как да си направим вкусна домашна извараКак да си направим вкусна домашна извара
23 Юли
Прецежда се и изварата е готова....
Обезсолената извара е задължителна при затлъстяванеОбезсолената извара е задължителна при затлъстяване
19 Окт.
Суфле от извара Необходими продукти: 100 г нискомаслена обезсолена извара, 1 яйце, 1 ч. л. грис, 1/2 ч. л....
Извара в гювечеИзвара в гювече
03 Февр.
1
В купа объркваме изварата, настъргания кашкавал, нарязаната чушка, разбитите яйца и овкусяваме със сол и червен пипер. Добавяме към сместа и праза. Всичко печем в гювече и отгоре поръсваме със сирене....
Извара с чушкиИзвара с чушки
20 Януари
1
Добавя се изварата. Разбъркват се за около 5-10 мин. Маха се от огън. Изчаква се да изстинат, след което се слагат в средни буркани. Бурканите се варят на средно силен огън за около 30 мин....
Извара с плодовеИзвара с плодове
17 Април
Разбиваме добре изварата и постепенно прибавяме млякото и захарта. Когото получим еднородна смес, прибавяме предварително пасираните ябълки и ягоди и ванилията. Разбъркваме хубаво и изсипваме в чиния....
Извара с морковиИзвара с моркови
20 Януари
Изварата се разбива заедно с киселото мляко до еднородна, пухкава смес. Прибавят се почистените, измити и ситно настъргани моркови и сол на вкус. По желание може да добавите ядки....
ИзвараИзвара
29 Юли
2
Обезсолената прясна извара е препоръчителна храна при болести на костите, при атеросклероза, туберкулоза на белите дробове и затлъстяване заради високото съдържание на калций....
Да си направим кичуриДа си направим кичури
17 Юни
3
Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
20 Февр.
Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства....
Да си направим хумусДа си направим хумус
14 Юли
Хумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
Защо да консумираме обезсолени млечни продуктиЗащо да консумираме обезсолени млечни продукти
22 Май
На пазара има голямо разнообразие от обезсолени продукти - извара, кашкавал, сирене и др. Обезсолени млечни продукти се препоръчват и за бебетата и малките деца....
Извара с праз лукИзвара с праз лук
04 Май
1
Режем лука на ситно, след това го слагаме да се запържи с олио и малко вода, като го бъркаме да не залепне. След като е готов, се маха от огъня и се слага изварата....
Извара с доматено пюреИзвара с доматено пюре
24 Окт.
Разбийте изварата с маслото. Постепенно добавете доматеното пюре, предварително рендосания лук и настъргания магданоз. Поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....