Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути. Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Домашно тесто за прясна пастаДомашно тесто за прясна паста
23 Юни
Не сушете прясната паста, варете я директно в кипяща вода с лъжица морска сол вътре в продължение на 3-4 мин, за да стане „ал денте“ и я поднесете със сос по ваш вкус....
Прясна паста с домашно пестоПрясна паста с домашно песто
02 Май
Повтаряйте процедурата, докато разточите листа тесто на възможно най-тънката степен. Нарежете листовете тесто и сварете прясната паста във вряща вода с морска сол за около 2 минути....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Прясна паста с гъби и рикотаПрясна паста с гъби и рикота
11 Септ.
Отцедете готовата паста и я оставете да изстине. Сервирайте като гарнирате пастата със соса и пестото....
Прясна паста с кайма и гъбиПрясна паста с кайма и гъби
12 Април
Вкусна прясна паста с кайма и гъби!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Прясна паста с прошуто и млечен сосПрясна паста с прошуто и млечен сос
04 Ноем.
При сервиране на прясната паста с прошуто и млечен сос настъргваме кашкавал....
Прясна паста с риба тон и грахПрясна паста с риба тон и грах
27 Ноем.
Уверявам, че когато опитате домашната прясна паста, тази от магазина никога вече няма да ви се струва толкова вкусна. Реално с изчакването на тестото направата на домашна паста отнема максимум час....
Прясна домашна паста с босилекПрясна домашна паста с босилек
06 Август
Правим кладенче в брашното и счупваме в него яйцата, замесваме тесто, което правим на топка, завиваме във фолио и слагаме на хладно за около час....
Домашна прясна пастаДомашна прясна паста
26 Дек.
Сосът може да се приготви успоредно с варенето на пастата, за да е готово всичко заедно. Сипваме в дълбоки чинии желаното количество домашна прясна паста, а отгоре сипваме от соса....
Прясна паста КарбонараПрясна паста Карбонара
24 Април
Не забравяйте да изцедите прясната паста добре, за да няма вода. Приятен апетит с тази прясна паста Карбонара!...
Прясна паста равиоли със спанакПрясна паста равиоли със спанак
20 Дек.
С него се полива сварената прясна паста. Сосът, с който да сервирате пресните равиоли със спанак, е по ваш избор. Използвайте любимия си....
Прясна домашна пастаПрясна домашна паста
08 Май
Увива се във фолио и се оставя за около 20 мин да почине. През това време се приготвя буркан с брашно и машината за паста, която хубаво се укрепва на плот. Готовото тесто се реже на три части....
Да си направим парено тестоДа си направим парено тесто
07 Юли
От парено тесто най-често се приготвят еклери, тулумбички и различни пасти....
Домашна прясна паста със зехтин и чесънДомашна прясна паста със зехтин и чесън
07 Февр.
Сипете няколко капки зехтин и започнете да замесвате тестото. Разточете на тънък лист с дебелина от 2 мм и нарежете в зависимост от вида паста, която искате да получите....
Как да си направим шоколадова паста?Как да си направим шоколадова паста?
11 Юни
Готовото тесто се оставя за 1 час на стайна температура, като преди това го увийте със стреч фолио. След като си почине тестото за паста, то се разточва на тънка кора. Нарежете разточеното тесто на ленти....
Как да си направим бутер тесто?Как да си направим бутер тесто?
26 Август
Ако искате да направите тесто по класическата рецепта, както са го правели едно време, замесете тесто от брашно, вода и сол на върха на ножа. Разточете тестото на дебел пласт....
Да си направим тесто за хлябДа си направим тесто за хляб
06 Май
6
Гледайте да е прясна, това е много важно. Когато отворите пакетчето, цветът трябва да е пясъчен, а на пипане маята трябва да е мека....