Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашна юфкаЗамесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути.
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Домашно тесто за прясна пастаНе сушете прясната паста, варете я директно в кипяща вода с лъжица морска сол вътре в продължение на 3-4 мин, за да стане „ал денте“ и я поднесете със сос по ваш вкус....
23 Юни
Прясна паста с домашно пестоПовтаряйте процедурата, докато разточите листа тесто на възможно най-тънката степен. Нарежете листовете тесто и сварете прясната паста във вряща вода с морска сол за около 2 минути....
02 Май
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Прясна паста с гъби и рикотаОтцедете готовата паста и я оставете да изстине. Сервирайте като гарнирате пастата със соса и пестото....
11 Септ.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Прясна паста с прошуто и млечен сосПри сервиране на прясната паста с прошуто и млечен сос настъргваме кашкавал....
04 Ноем.
Прясна паста с риба тон и грахУверявам, че когато опитате домашната прясна паста, тази от магазина никога вече няма да ви се струва толкова вкусна. Реално с изчакването на тестото направата на домашна паста отнема максимум час....
27 Ноем.
Прясна домашна паста с босилекПравим кладенче в брашното и счупваме в него яйцата, замесваме тесто, което правим на топка, завиваме във фолио и слагаме на хладно за около час....
06 Август
Домашна прясна пастаСосът може да се приготви успоредно с варенето на пастата, за да е готово всичко заедно.
Сипваме в дълбоки чинии желаното количество домашна прясна паста, а отгоре сипваме от соса....
26 Дек.
Прясна паста КарбонараНе забравяйте да изцедите прясната паста добре, за да няма вода.
Приятен апетит с тази прясна паста Карбонара!...
24 Април
Прясна паста равиоли със спанакС него се полива сварената прясна паста.
Сосът, с който да сервирате пресните равиоли със спанак, е по ваш избор. Използвайте любимия си....
20 Дек.
Прясна домашна пастаУвива се във фолио и се оставя за около 20 мин да почине.
През това време се приготвя буркан с брашно и машината за паста, която хубаво се укрепва на плот.
Готовото тесто се реже на три части....
08 Май
Да си направим парено тестоОт парено тесто най-често се приготвят еклери, тулумбички и различни пасти....
07 Юли
Домашна прясна паста със зехтин и чесънСипете няколко капки зехтин и започнете да замесвате тестото.
Разточете на тънък лист с дебелина от 2 мм и нарежете в зависимост от вида паста, която искате да получите....
07 Февр.
Как да си направим шоколадова паста?Готовото тесто се оставя за 1 час на стайна температура, като преди това го увийте със стреч фолио.
След като си почине тестото за паста, то се разточва на тънка кора.
Нарежете разточеното тесто на ленти....
11 Юни
Как да си направим бутер тесто?Ако искате да направите тесто по класическата рецепта, както са го правели едно време, замесете тесто от брашно, вода и сол на върха на ножа.
Разточете тестото на дебел пласт....
26 Август
Да си направим тесто за хлябГледайте да е прясна, това е много важно. Когато отворите пакетчето, цветът трябва да е пясъчен, а на пипане маята трябва да е мека....
06 Май
6