Приготвянето на шоколадовата паста не е по-сложно от приготвянето на обикновената паста.
За шоколадовата паста са ви необходими 3 яйца, 2 1/2 чаени чаши и 4-5 супени лъжици неподсладено какао.
За приготвянето на шоколадовата паста първо трябва да смесите в купа брашното и какаото.
В отделна купа разбийте хубаво трите яйца. След това постепенно започнете да прибавяте от смесените брашно и какаото. Месете с ръце, докато получите тесто. Полученото тесто трябва да е леко лепкаво.
Ако при месенето получите прекалено твърдо тесто, добавете малко вода към него. Ако пък е прекалено лепкаво, ще трябва да прибавите още малко брашно.
Готовото тесто се оставя за 1 час на стайна температура, като преди това го увийте със стреч фолио.
След като си почине тестото за паста, то се разточва на тънка кора.
Нарежете разточеното тесто на ленти.
След това шоколадовата паста се приготвя по стандартния начин - слага се във вряла вода и се вари до готовност.
След като е готова шоколадовата паста може да я гарнирате по ваш вкус.
Коментари