Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да украсим питка?Как да украсим питка?
02 Септ.
За украса на питката може да отделите част от тестото, от което ще печете питката....
Питка с маргаринПитка с маргарин
07 Януари
1
Замесваме меко тесто, покриваме го с кърпа и го оставяме на топло, докато удвои обема си. Тестото се разделя на четири равни части. Всяка част се разточва на тънка кръгла кора, която се намазва обилно с маргарин....
Питка с елдаПитка с елда
11 Ноем.
Той се слага в намаслена тавичка и се оставя да отдъхне още 30 минути. След това се вкарва в загрята на 180 градуса фурна и се пече до готовност. Готовата питка се напръсква с вода и се завива с кърпа за 30 минути....
Питка с плиткаПитка с плитка
27 Март
Намажете питката с разбит с малко вода жълтък и поръсете с маково семе. Сложете питката сплитка да се изпече в предварително загряна на 180 градуса фурна. Изпечената питка леко напръскайте с вода и я запарете....
Питка с лукПитка с лук
06 Януари
1
Замесете гладко тесто и оформете на овална питка. Сложете я в тава с хартия за печене. Оставете питката да втаса до удвояване на обема и я сложете да се изпече в предварително загряна фурна за около 30-40 мин....
Питка с паричкаПитка с паричка
31 Дек.
1
По желание с малка част от тестото се оформят различни символи по повърхността на питката и тогава се слага да се пече....
Питка с маслоПитка с масло
04 Март
1
Оставете на топло да втаса за 30-40 минути. Намажете отгоре питата с разбития със съвсем малко вода жълтък. Сложете да се изпече в умерено загряна фурна до готовност....
Питка с каймаПитка с кайма
04 Окт.
Филиите трябва леко да се застъпват една друга. Оставете тестото и плънката да втасат и изпечете за 40 минути (или до готовност) в сгорещена на 180 градуса фурна....
Питка с млякоПитка с мляко
04 Януари
Получава се много вкусна и пухкава питка! * 1 ч.ч. е с вместимост 240 мл...
Питка с пиленцеПитка с пиленце
12 Януари
2
Докато се оформя питката втасва. Намазва се с разбит жълтък, поръсва се със семена и печем заедно с пилето върху питката в умерена фурна 170 градуса до готовност....
Питка с лимонадаПитка с лимонада
20 Ноем.
5
Питката с лимонада е готова....
Питка с лимецПитка с лимец
13 Юни
2
Слагам питката с лимец в загрята фурна първо на долен реотан за 15 минути, след това включвам и двата за още 15 мин. За да не прегори, покривам моята пухкава питка с алуминиево фолио....
Питка в мултикукърПитка в мултикукър
25 Март
Прехвърля се оформената питка в нея, покрива се и се оставя отново да втаса както е във формата. Става бързо, защото количеството не е голямо....
Питка с локумПитка с локум
02 Април
Получените фитили оформяме на питка. Оставяме да втаса. Намазваме питката с жълтъка и поръсваме със захар. Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност....
Питка с маяПитка с мая
10 Февр.
18
След това от едно нарязвате триъгълничета, като двата края от това руло оставяте за средата на питката. Оставяте отново да втаса. Мажете с жълтък. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса....
Питка с шоколадПитка с шоколад
24 Февр.
Може да оформите вкусната питка по ваше желание. Второто яйце се разбива добре, маже се питката с него и се пече в загрята фурна на 180°C за 40 мин....