Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Да си опушим сами сланинаДа си опушим сами сланина
23 Април
Сланината се опушва на пушек от стърготини и се съхранява на прохладно място, където няма влага. Преди да опушите сланината, я нарежете на парчета. Те могат да бъдат под формата на квадрат или правоъгълник....
Как сами да си опушим месоКак сами да си опушим месо
04 Окт.
1
Когато месото се опушва, топлината е ниска и месото се приготвя бавно, за да се гарантира отличен резултат и автентичен вкус. Ето как да си опушите месо в няколко лесни стъпки....
Сьомга с портокалиСьомга с портокали
14 Август
Добавете всички останали съставки (с изключение на бадемите), разбъркайте и сложете сьомгата да се маринова за около 20 минути (10 минути от двете страни)....
Сьомга в беконСьомга в бекон
27 Август
Лимоновата кора се настъргва, лимонът се изцежда. Рибата се разрязва на парчета и се осолява. Всяко парче се обвива плътно в тънко парче бекон. Нарежда се в намазана с мазнина тава. Полива се със сока от лимона и...
Сьомга с уасабиСьомга с уасаби
12 Август
Сервирайте сьомгата полята с майонезата....
Сьомга в кошничкиСьомга в кошнички
30 Март
Сложете дафиновия лист, зърната черен пипер, магданоза и сьомгата в тиган и сипете вода, колкото да покрие леко сьомгата. Щом водата кипне намалете огъня и задушете сьомгата за 5 минути....
Сьомга с аспержиСьомга с аспержи
20 Февр.
Увийте аспержите с 2 или 3 парчета сьомга и ги залейте със соса....
Сьомга в мексикански стилСьомга в мексикански стил
29 Август
С помощта на царевичните обелки завийте сьомгата и изпечете рибата в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. Сьомгата в мексикански стил е готова....
Кето сьомга с броколиКето сьомга с броколи
04 Септ.
Тази сьомга се прави супер лесно. Първото нещо е да загреете скарата (може и на фурна или в тиган)....
Сьомга в Инстант ПотСьомга в Инстант Пот
15 Окт.
Сьомгата в Инстант Пот е много вкусна....
Сьомга с грахово велутеСьомга с грахово велуте
07 Дек.
Да Ви е сладко с тази сьомга с грахово велуте!...
Маринована сьомга с кълновеМаринована сьомга с кълнове
01 Май
Маринованата сьомга с кълнове е готова. Добър апетит и наздраве!...
Специална сьомга в бутертестоСпециална сьомга в бутертесто
25 Април
1
Осоляваме със сол и черен пипер сьомгата. Бутертестото го разточваме леко с точилка, за да не бухне много при печене....
Сьомга в йенско стъклоСьомга в йенско стъкло
16 Май
Печете сьомгата в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути. Извадете и сервирайте печената риба, докато е топла. Сьомгата в йенско стъкло е много вкусна....
Сьомга с гъбен сосСьомга с гъбен сос
07 Дек.
В мазнината от рибата сложете да се запържи първо лука, след малко и гъбите и когато и те са готови добавете сол, черен пипер, брашно и последно, след като и брашното (важно е да бъркате енергично, за да не стане на буци)...