Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
08 Февр.
1
Да си опушим сами сланинаСланината се опушва на пушек от стърготини и се съхранява на прохладно място, където няма влага.
Преди да опушите сланината, я нарежете на парчета. Те могат да бъдат под формата на квадрат или правоъгълник....
23 Април
Как сами да си опушим месоКогато месото се опушва, топлината е ниска и месото се приготвя бавно, за да се гарантира отличен резултат и автентичен вкус. Ето как да си опушите месо в няколко лесни стъпки....
04 Окт.
1
Сьомга с портокалиДобавете всички останали съставки (с изключение на бадемите), разбъркайте и сложете сьомгата да се маринова за около 20 минути (10 минути от двете страни)....
14 Август
Сьомга в беконЛимоновата кора се настъргва, лимонът се изцежда. Рибата се разрязва на парчета и се осолява.
Всяко парче се обвива плътно в тънко парче бекон. Нарежда се в намазана с мазнина тава.
Полива се със сока от лимона и...
27 Август
Сьомга в кошничкиСложете дафиновия лист, зърната черен пипер, магданоза и сьомгата в тиган и сипете вода, колкото да покрие леко сьомгата.
Щом водата кипне намалете огъня и задушете сьомгата за 5 минути....
30 Март
Сьомга в мексикански стилС помощта на царевичните обелки завийте сьомгата и изпечете рибата в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
Сьомгата в мексикански стил е готова....
29 Август
Кето сьомга с броколиТази сьомга се прави супер лесно. Първото нещо е да загреете скарата (може и на фурна или в тиган)....
04 Септ.
Маринована сьомга с кълновеМаринованата сьомга с кълнове е готова.
Добър апетит и наздраве!...
01 Май
Специална сьомга в бутертестоОсоляваме със сол и черен пипер сьомгата.
Бутертестото го разточваме леко с точилка, за да не бухне много при печене....
25 Април
1
Сьомга в йенско стъклоПечете сьомгата в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.
Извадете и сервирайте печената риба, докато е топла.
Сьомгата в йенско стъкло е много вкусна....
16 Май
Сьомга с гъбен сосВ мазнината от рибата сложете да се запържи първо лука, след малко и гъбите и когато и те са готови добавете сол, черен пипер, брашно и последно, след като и брашното (важно е да бъркате енергично, за да не стане на буци)...
07 Дек.