Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Какво кафе да изберемХм, отваряли ли сте си очите сутрин с нетърпение само подушвайки чаша ароматно кафе, от което да отпиете с наслада… Чудесен старт за деня!
Денят ви може да започне обаче и ужасно, ако сте избрали некачествено кафе -...
29 Окт.
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириНасладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
07 Окт.
Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)Ако желаете, поставете всяка чаша в малка купа с гореща вода, за да удължите топлината на кафето.
Внимателно нанесете малко от разбитата яйчена пяна върху горната част на всяко кафе, 1 до 2 с.л. на чаша....
16 Януари
КафеПървите писмени сведения относно кафето датират от около 1000 година, но кафето като тонизиращ и полезен продукт е известно още столетия назад във времето. До ден днешен кафето запазва своите позиции като една от най-известните...
26 Февр.
3
Колко кафе трябва да пиете?Около кафето има много спорове. За някои то е освежаваща напитка, докато други го мислят за пристрастяваща отрова. Но демонизирането му е несправедливо. То е уникално питие, което съдържа стотици биоактивни съединения....
25 Ноем.
Как да приготвим перфектното кафеГорещото ароматно кафе има милиони почитатели в цял свят. Кафето има славата на напитка, която дарява бодрост и настроение. Но това е вярно само когато кафето е правилно приготвено.
Ако подходите лекомислено към правенето...
27 Март
1
Как да съхраняваме кафе?Кафето е основната стъпка при започването на деня при повечето хора. Ето защо правилното му съхранение е много важно, за да можем да му се наслаждаваме по-дълго време.
Както при съхранението на чая, и при кафето съществуват...
25 Май
Виетнамско кафеПърво си сваряваме кафето.
Най-добре е, когато се вари на джезве.
Смесваме си маслото с кондензираното мляко и жълтъкът.
Всичко това разбиваме до пухкава пяна.
Добавяме малко кафе и отново разбиваме.
Поднасяме...
27 Януари
Виенско кафеЗапочнете да правите кафето. Междувременно на дъното на чашата сложете настъргания натурален шоколад или малко количество качествено какао.
Добавете меда-желателно пресен. После прибавете канелата и разбъркайте....
20 Януари
3