Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Какво кафе да изберемКакво кафе да изберем
29 Окт.
Хм, отваряли ли сте си очите сутрин с нетърпение само подушвайки чаша ароматно кафе, от което да отпиете с наслада… Чудесен старт за деня! Денят ви може да започне обаче и ужасно, ако сте избрали некачествено кафе -...
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)
16 Януари
Ако желаете, поставете всяка чаша в малка купа с гореща вода, за да удължите топлината на кафето. Внимателно нанесете малко от разбитата яйчена пяна върху горната част на всяко кафе, 1 до 2 с.л. на чаша....
КафеКафе
26 Февр.
3
Първите писмени сведения относно кафето датират от около 1000 година, но кафето като тонизиращ и полезен продукт е известно още столетия назад във времето. До ден днешен кафето запазва своите позиции като една от най-известните...
Колко кафе трябва да пиете?Колко кафе трябва да пиете?
25 Ноем.
Около кафето има много спорове. За някои то е освежаваща напитка, докато други го мислят за пристрастяваща отрова. Но демонизирането му е несправедливо. То е уникално питие, което съдържа стотици биоактивни съединения....
Как да приготвим перфектното кафеКак да приготвим перфектното кафе
27 Март
1
Горещото ароматно кафе има милиони почитатели в цял свят. Кафето има славата на напитка, която дарява бодрост и настроение. Но това е вярно само когато кафето е правилно приготвено. Ако подходите лекомислено към правенето...
Как да съхраняваме кафе?Как да съхраняваме кафе?
25 Май
Кафето е основната стъпка при започването на деня при повечето хора. Ето защо правилното му съхранение е много важно, за да можем да му се наслаждаваме по-дълго време. Както при съхранението на чая, и при кафето съществуват...
Виетнамско кафеВиетнамско кафе
27 Януари
Първо си сваряваме кафето. Най-добре е, когато се вари на джезве. Смесваме си маслото с кондензираното мляко и жълтъкът. Всичко това разбиваме до пухкава пяна. Добавяме малко кафе и отново разбиваме. Поднасяме...
Виенско кафеВиенско кафе
20 Януари
3
Започнете да правите кафето. Междувременно на дъното на чашата сложете настъргания натурален шоколад или малко количество качествено какао. Добавете меда-желателно пресен. После прибавете канелата и разбъркайте....