Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сушим джодженКак да сушим джоджен
23 Юни
Джодженът, познато още като гьозум и нане, е многогодишна подправка със силен и запомнящ се аромат. Употребата му у нас е добре застъпена. С него се подправят всякакви ястия като супи, чорби, яхнии, различни ястия...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Чушки с празЧушки с праз
21 Май
1
По желание може да залеете пълнените чушки с праз с разреден с вода зелев сок....
Чушки с оризЧушки с ориз
14 Май
Чушките се измиват, изтърбушват се и се подреждат в тава. В чушките се слага около 3-4 ч.л. от сместа, което зависи от големината на чушките, и се потапя отворът им в брашното....
Чушки в желатинЧушки в желатин
23 Юни
Изчакваме да се втвърди и напълваме с пластове, чушки и филийки от пушеното сирене. Отгоре нареждаме тънки парчета кашкавал, притискаме и заливаме с останалия желатин. Поставяме в хладилника да стегне....
Чушки с тиквичкиЧушки с тиквички
14 Юли
* При желание, наличие на повече печени чушки и по-голяма тава, може да се сложи и още един ред чушки върху доматите преди последния от тиквичките....
Чушки с каймаЧушки с кайма
16 Май
Отгоре се редят пълнените чушки. Заливат се с вода, колкото да ги покрие. Наредените чушки се захлупват с една чиния и се слагат във фурната на 200 градуса. Пекат се около 40 минути....
Чушки с чесънЧушки с чесън
02 Окт.
Почистете от семето, опечете и обелете чушките. Залейте ги с част от горещата марината, в която е разтворен и аспиринът. Напълнете ги в буркани, залейте с останалата марината и притиснете добре....
Чушки с хрянЧушки с хрян
15 Окт.
Щом маринатата кипне, слагайте по няколко чушки за минута, след което ги вадете с решетеста лъжица. Вадете чушките и ги редете, за да се отцедят....
Чушки и морковиЧушки и моркови
01 Окт.
Почистете чушките от семената. Нарежете морковите на кръгчета. Кипнете маринатата и в нея пуснете последователно чушките и морковите....
Чушки с празЧушки с праз
21 Май
1
По желание може да залеете пълнените чушки с праз с разреден с вода зелев сок....
Как да панираме чушкиКак да панираме чушки
29 Септ.
С чушки можем да си приготвим разнообразни салати, супи, предястия и основни ястия. Предпочитани от мнозина обаче си остават панираните чушки, защото освен вкусни са и много засищащи....
Как да консервираме чушкиКак да консервираме чушки
16 Ноем.
обратно в купичката и продължавате със следващата чушка....
ЧушкиЧушки
21 Април
1
Видове чушки Чушките могат да бъдат разделени на две основни категории - сладки чушки и пикантни чушки или още наричани чили....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....