Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тесто с маяВземайте от него, когато е необходимо, но го смесете с малко олио и оставете около час да втасва. От тестото може да си приготвите пици, питки, кифли, мекици....
17 Август
Тесто с грисСлед това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
15 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Маслено тесто с виноТака приготвеното маслено тесто може да запълните с нарязани плодове по избор и да изпечете....
14 Ноем.
Маслено тесто с яйцаИзползва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците.
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка....
11 Март
Универсално тесто в хлебопекарнаМаята не трябва да има допир до водата. Пуска се програма за тесто. При мен е 90 минути.
Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н.
Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
10 Дек.
3
Козуначено тесто в хлебопекарнаПрибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
06 Ноем.
Тесто с прясна маяСлед това оставяме омесеното тесто на топло да втаса.
Както разтворената мая, така и тестото трябва да са на топло, температурата трябва да не е под 25 градуса - в противен случай няма да се получи тестото....
19 Февр.
Пухкаво тесто с водкаА водката да не ви притеснява, при висока температура алкохолът ще се изпари и няма да се усеща.
Оставете домашното тесто да удвои обема си....
25 Март
Универсално тесто с бираПроцедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто.
Оставете универсалното тесто с бира да удвои обема си.
Оформете питата по предпочитан от вас начин....
26 Юли
Как да съхраним лукаМного важно е, след като сме произвели голямо количество лук, да успеем да го съхраним през зимата. Издръжливостта зависи от:
- Качеството на сорта и отношението на дизахаридите към монозахаридите....
14 Март
Как да съхраним щастието?Кажете „Не” на нещата, които ви повличат надолу. Нека да се изправим срещу фактите: ние сме ограничени във времето, което ни е отредено на тази планета. Ако се съсредоточим за твърде дълго време върху емоциите и ситуациите...
23 Юни
3
Тесто за юфкаРазмесва се около 13 минути до получаване на гладко еластично тесто. Завива се в найлон и се оставя на студено около 1 час.
Разделя се на малки топки и се разточва на съвсем тънки кори....
26 Януари
Тесто за декорацияТози тип тесто може да се ползва и в суров вид на питки или торти, но може и да се изсуши във фурната на 45-50 градуса за около 20 минути....
24 Януари
Тесто за хлябКогато тестото стане твърдо и спре да лепне се удря върху плота няколко пъти....
10 Март
Тесто за мекициВ средата на брашното се прави дупка и в нея се изсипва получената смес като се бърка с лъжица и когато вече може да се меси, се продължава с ръце. Меси се докато спре да лепне по ръцете....
15 Януари
Тесто за щруделЗамесете гладко тесто постепенно, като доливате по малко вода на няколко пъти, докато тестото стане стегнато и еластично.
Започнете да месите с дясната ръка - разтегляйте и отделяйте постоянно от масата....
19 Ноем.
Тесто за баницаРазбъркайте първоначално брашното, водата, оцета, захарта и солта и постепенно замесете гладко тесто. Месете продължително и старателно, докато стане гладко.
След това го разделете на около 15 топки....
26 Окт.
9
Тесто за соленкиОставете маслото на стайна температура да се отпусне. В купа счупете яйцето и разбийте с вилица.
Добавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота....
24 Януари
Тесто за ХалаПреди да стане готово за оформяне, тестото за Хала оставяме в купата, завиваме и изчакваме да бухне двойно или тройно. Тогава оформяме плитки и пак ги оставяме да втасат до утрояване на обема им....
03 Окт.
Тесто за поничкиГотовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета.
Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
14 Ноем.
6
Тесто за фунийкиЗапочнете да добавяте брашно и замесете тесто, което може да се точи.
Оставете тестото да почине за малко, след което го разточете на тънък лист. От листа се режат ленти с ширина около 2 см....
04 Април
6
Тесто за пицаВ нея се разстила тестото, като се надупчва с вилица.
Това тесто може да се използва за пици или за чеснови хлебчета, пърленки или цървулки....
15 Ноем.
4