Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Сложете тенджерата с млякото на огъня и включете да загрява на 37-38 градуса....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Оставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря. След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка. Обръща се на 24 часа. Домашното краве сирене е готово....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Кулинарните капризи на кралица КлеопатраКулинарните капризи на кралица Клеопатра
22 Август
Гостите също се наслаждавали на фавската бобена супа, както и на супи от ечемик и лимец, които обикновено били за откриване на вечерята и отваряне на апетита. Дивечът често се е редувал с овнешко....
Как да поднесем кафето изискано за гостите си?Как да поднесем кафето изискано за гостите си?
28 Февр.
Най-често на гостите се предлагат малки сандвичи, разкошна торта, сладкиши или бисквитки. Няма нужда да претрупвате масата със сладкиши. Също така е важно да прикачите към кафето чаша студена минерална вода....
Как да подобрим кулинарните си умения?Как да подобрим кулинарните си умения?
12 Януари
Ето така ще подобрите кулинарните си умения....
С каква храна да посрещна гостите си?С каква храна да посрещна гостите си?
22 Април
Надяваме се съветите за идеи за храни за гости да са ви помогнали. А за повече вдъхновение хвърлетев поглед на още от нашите рецепти за гости....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Гости, които да не каним на сватбата сиГости, които да не каним на сватбата си
20 Април
И ако за някои гости сме сигурни, че трябва да получат сватбена покана, то за други се двоумим. Има някои пък, които със сигурност не бива да каним. Кои са неподходящите гости за сватба?...
Кулинарните традиции на АлжирКулинарните традиции на Алжир
23 Юни
Кулинарните традиции на слънчевата страна са наистина специална част от културата, която ежегодно привлича милиони изтънчени гастрономи....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
18 Април
8
Оставяме го да се охлади преди консумация....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
В средата на всяко сложете от каймата, прегъвайте и притиснете краищата, за да не излиза плънката. Двата края съберете в един....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....