Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Разделно храненеРазделно хранене
16 Май
Дефиниране на разделното хранене Разделното хранене е система за хранене, разглеждаща храната като сбор от хранителни вещества, разделени в няколко ясно обособени групи....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Диета с разделно храненеДиета с разделно хранене
19 Април
B основата на разделното хранене стои идеята за правилно комбиниране на храните....
Как да разделя прането?Как да разделя прането?
12 Май
За да се радвате на безупречно чисти дрехи не е достатъчно просто да ги натъпкате в пералнята, да сложите малко препарат за пране и да натиснете копчето. Оказва се, че пускането на пералня си е цяло изкуство, което започва...
Да ядем яйца изисканоДа ядем яйца изискано
06 Март
Много от нас с лекота боравят с пръчици за хранене в китайски ресторант и навиват виртуозно спагети на вилицата в пицария. Но знаем ли как изискано да консумираме яйца? Съществува неписан яйчен етикет, който се...
Какво да ядем лятотоКакво да ядем лятото
12 Юли
1
Горещите дни на лятото са факт, но да не забравяме, че високите температури имат своите недостатъци. Горещите дни могат да разстроят организма ни и да ни направят раздразнителни, уморени, разконцентрирани и недоспали....
Да ядем ли нощем?Да ядем ли нощем?
09 Септ.
Повече от тридесет години учените спорят по въпроса дали е вредно или не да се яде нощем. Американци най-после разрешиха този спор, като установиха с помощта на експерименти, че храненето нощем е най-прекият път към затлъстяването...
Как да ядем мидиКак да ядем миди
10 Септ.
1
Мидите са познати още от детството на много от нас. Тези, които са вадили миди от морето, знаят, че те стават много вкусни, опечени на ламарина. Тогава мидите се разтварят сами и са много вкусни. Но в ресторант трябва...
Как да ядем куркумаКак да ядем куркума
11 Окт.
В т. нар. модерни времена, в които живеем, все повече нови подправки, билки, семена и храни навлизат в ежедневието ни, защото са сочени като суперхрани. Може доскоро да не сте чували за чия, мака или пък киноа, но...
Защо да ядем къриЗащо да ядем къри
23 Февр.
Както знаем, кърито е част от индийската кухня. Неслучайно индийците живеят много дълго. Тяхната кухня и култура са пълни с полезни билки и подправки. Въпреки че се използва в индийската кухня, кърито е част и от Южноазиатската...
Защо да ядем картофи?Защо да ядем картофи?
22 Май
Най-много картофи се отглеждат в САЩ, Китай, Русия, Индия и Украйна. Първите сведения за използване на картофите датират от 8000 година преди Христа в района на днешна Боливия. Доскоро се смяташе, че картофите не...