Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Разделно храненеДефиниране на разделното хранене
Разделното хранене е система за хранене, разглеждаща храната като сбор от хранителни вещества, разделени в няколко ясно обособени групи....
16 Май
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Диета с разделно храненеB основата на разделното хранене стои идеята за правилно комбиниране на храните....
19 Април
Как да разделя прането?За да се радвате на безупречно чисти дрехи не е достатъчно просто да ги натъпкате в пералнята, да сложите малко препарат за пране и да натиснете копчето. Оказва се, че пускането на пералня си е цяло изкуство, което започва...
12 Май
Да ядем яйца изисканоМного от нас с лекота боравят с пръчици за хранене в китайски ресторант и навиват виртуозно спагети на вилицата в пицария.
Но знаем ли как изискано да консумираме яйца? Съществува неписан яйчен етикет, който се...
06 Март
Какво да ядем лятотоГорещите дни на лятото са факт, но да не забравяме, че високите температури имат своите недостатъци. Горещите дни могат да разстроят организма ни и да ни направят раздразнителни, уморени, разконцентрирани и недоспали....
12 Юли
1
Да ядем ли нощем?Повече от тридесет години учените спорят по въпроса дали е вредно или не да се яде нощем.
Американци най-после разрешиха този спор, като установиха с помощта на експерименти, че храненето нощем е най-прекият път към затлъстяването...
09 Септ.
Как да ядем мидиМидите са познати още от детството на много от нас. Тези, които са вадили миди от морето, знаят, че те стават много вкусни, опечени на ламарина. Тогава мидите се разтварят сами и са много вкусни.
Но в ресторант трябва...
10 Септ.
1
Как да ядем куркумаВ т. нар. модерни времена, в които живеем, все повече нови подправки, билки, семена и храни навлизат в ежедневието ни, защото са сочени като суперхрани.
Може доскоро да не сте чували за чия, мака или пък киноа, но...
11 Окт.
Защо да ядем къриКакто знаем, кърито е част от индийската кухня. Неслучайно индийците живеят много дълго. Тяхната кухня и култура са пълни с полезни билки и подправки. Въпреки че се използва в индийската кухня, кърито е част и от Южноазиатската...
23 Февр.
Защо да ядем картофи?Най-много картофи се отглеждат в САЩ, Китай, Русия, Индия и Украйна.
Първите сведения за използване на картофите датират от 8000 година преди Христа в района на днешна Боливия.
Доскоро се смяташе, че картофите не...
22 Май