Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как зрее сиренето?Процесът на зреене на сиренето е последният етап от приготвянето му. Предшества се от подсирване, отцеждане и пресоване на сиренината, нарязване и солене. При него се получават най-сложни промени в съставните му части. През...
20 Юли
1
Как се съхранява кашкавал докато зрее?Кашкавалът, истинският кашкавал, изминава доста дълъг път преди да достигне до нашата трапеза в буквален и в преносен смисъл....
04 Дек.
Пармезанът зрее три годиниПармезанът е едно от най-известните сирена в света. Оригиналният класически пармезан се нарича пармиджано реджано. Той се произвежда в италианския регион Емилия-Романия.
Съвременната рецепта за производството на пармезан...
04 Окт.
Полезен ли е кашкавалът?А нека ви припомним, че с 300 г кашкавал може да приготвите вкусотии като:
- сандвичи с кашкавал;
- мъфини с кашкавал.
- палачинки с кашкавал....
10 Юли
2
Бананите и кашкавалът приспиватАко не можете да заспите и се въртите в леглото, парченце кашкавал или една ябълка могат да ви повлияят успокояващо....
30 Юли
Кашкавал на фурнаРазбийте яйцата, добавете последователно брашното, млякото и настъргания кашкавал. Овкусете с черния пипер и солта.
Объркайте добре отново и изсипете кашкавалената смес в маслена тавичка поръсена с брашно....
08 Септ.
6
Кашкавал на скараНарежете кашкавал за парчета с дебелина около 1 см и ги сложете така във фризера за 1 час. Направете кашица от олиото, черен пипер и сол на вкус, белия пипер и кърито....
06 Януари
Кашкавал на сачКашкавалът се нарязва на плочки с дебелина около 2 см.
Всяка плочка се намокря с вода и се овалва в брашно....
02 Януари
Кашкавал по украинскиРазбийте яйцата, смесете ги с лука, подправките и млякото, добавете настъргания кашкавал. С тази смес залейте тестото във всяко гювече.
Печете в умерено загрята фурна....
02 Ноем.
Кашкавал на скараНарежете кашкавал за парчета с дебелина около 1 см и ги сложете така във фризера за 1 час. Направете кашица от олиото, черен пипер и сол на вкус, белия пипер и кърито....
06 Януари
Кашкавал на фурнаРазбийте яйцата, добавете последователно брашното, млякото и настъргания кашкавал. Овкусете с черния пипер и солта.
Объркайте добре отново и изсипете кашкавалената смес в маслена тавичка поръсена с брашно....
08 Септ.
6
КашкавалАко разполагате с кашкавал, бихме ви препоръчали да си приготвите паниран кашкавал, домашни кашкавалки или защо не и кашкавал на фурна.
Вижте също как се прави домашен кашкавал....
01 Февр.
1
Кашкавал в гювечеКашкавала настъргваме на едро ренде. Брашното и част от млякото се смесват. Влагаме и яйцата.
Всичко това добре се разбърква и получената смес добавяме към кашкавала....
03 Февр.
1
Домашен кашкавал от козе млякоТака приготвеният кашкавал се оставя да отлежи 20 дни в хладилник, като платното всеки ден трябва да се изстисква от отделената вода.
Кашкавалът е готов за употреба....
29 Ноем.
Домашен кашкавал от овче млякоЕто че да си направим домашен кашкавал от овче мляко не е никак сложно.
Добър апетит!...
17 Дек.
1
Домашен кашкавал от краве млякоСлагаме млякото на огъня и преди да започне да ври, прибавяме солта.
Щом заври, слагаме лимонтозуто и бъркаме на слаб огън, докато хубаво се пресече млякото.
Изсипваме в торбичка от тензух и оставяме да се изцеди суроватката...
23 Февр.
3
Печен кашкавал на фурнаКашкавалът на фурна е готов, когато получи кафеникаво-златиста коричка.
Печеният кашкавал на фурна е много вкусен....
21 Ноем.
1
Настърган кашкавал на фурнаКашкавалът на фурна се поднася с гарнитура по избор.
Настърганият кашкавал на фурна е много вкусен....
14 Януари
1
Пухкав кашкавал на фурнаИзпечете кашкавала на фурна за кратко.
Пухкавият кашкавал на фурна е готов....
17 Януари
Любимия кашкавал на фурнаСервирах парче кашкавал на фурна топло със салата /не тази под него, а друга, която излезе от кадър/.
Добър апетит!...
09 Май
Бърз кашкавал на фурнаСервирайте кашкавала на фурна с гарнитура според сезона.
Бързият кашкавал на фурна е готов....
18 Април
9
Паниран кашкавал на фурнаСложете кашкавала за паниране предварително за 15 минути във фризер.
Разбийте жълтъците с брашното и бирата и внимателно ги объркайте с разбитите на сняг белтъци....
25 Април