Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време се вари супа?Рибните супи също се приготвят за толкова време, за колкото се сварява рибата в тях. За 40 -50 минути можете да приготвите супа от бяла риба. За 50 минути се прави и супа от риба треска....
02 Август
1
Колко време се пече джолан?Не е никакъв проблем да се готвят повече време, защото колкото по-дълго е печенето, толкова по-вкусно и крехко става месото....
06 Окт.
Джолан в пликПечете поне два часа, като може и да го обърнете свинското по някое време....
30 Януари
2
Джолан в гювечГлинените съдове се слагат в студена фурна, за да загреят постепенно.
Джоланът в гювеч е много вкусен....
27 Април
Джолан с картофиДжоланът много добре се овалва в подправките. Слага се в тава, залива се с виното и водата, покрива се с алуминиево фолио и се пече на 250°C.
Ако се налага, от време на време към печения джолан се долива вода....
11 Март
2
Джолан в МултикукърДжолана го измиваме добре и на места правим разрези, в които поставяме белените скилидки чесън.
Намазваме го от всички страни с подправките, горчицата и меда....
24 Март
Джолан с бобСложете боба, заедно с джолана, нарязаната на кубчета сланина, наденицата и ситно нарязаните лук и чесън в дълбоко глинено гърне.
Добавете доматеното пюре, размито в малко вода и ситно нарязания магданоз....
11 Септ.
Джолан с бираСвинските джолани измийте и подсушете. Всичко подправки сложете в хаванче и ги счукайте.
Сложете джоланите в намазнена тава, в която сте разположили лука на кръгове и накълцания едро праз....
04 Април
1
Джолан с гъбиСлагаме маслото да се разтопи в един тиган. Добавяме нарязаните на шайби гъби в маслото до омекване.
Вадим гъбите и слагаме нарязания на ситно джолан да се изпържи....
15 Дек.
Колко време се пече свински джолан?Ако сложите в тавичката два предварително овкусени джолана с общо тегло около 1.5 - 2 кг, е добре да увеличите времето за печене до около 3.5 часа....
05 Януари
Свински джолан с бираОпитайте се да намерите зърната бахар и дафиновия лист и ги махнете преди поднасяне.
Свинският джолан с бира е много вкусен....
24 Дек.
Свински джолан с оризСваряват се джоланите. Изваждат се от бульона и се обезкостяват. Връща се месото обратно.
Слагат се картофите, лукът, след това оризът. След сваряването се слага и чубрицата.
Ястието се сервира горещо....
21 Август
Телешки Джолан с ДюлиДжоланът се запържват за кратко в маслото и се залива с бульона (водата) и се вари един час. Месото от джолан е по-жилаво и му трябва по-дълга обработка....
28 Юли
Свински джолан с виноВ глинено гърне се слага джолана и отстрани се слагат зеленчуците. Наливат се виното и бульонът, слагат се зрънцата бахар и се захлупва....
07 Февр.
7
Свински джолан в гърнеМесото, гъбите, киселите краставички и чесънът се смесват и задушават около 5 минути на тих огън в 2-3 черпака бульон от джолана....
23 Април
3
Телешки джолан с пилафПоставяме ориза в съд с капак, като между капака и съда поставяме кърпа, за да се задуши добре, и оставяме така 10 мин.
Поднасяме сочния телешки джолан върху канапе от пилаф....
13 Януари
Свински джолан с картофиЧесъна се слага най-отдолу, за да не прегори. Поръсете със сол и олио.
Сипете няколко черпака от бульона и сложете да се пече във фурната, като от време на време поливате месото с част от отделената течност....
28 Дек.
Телешки джолан в гювечДжоланът се измива много добре и се слага да ври за 90 минути. По време на варенето се маха пяната. След това се изважда и се слага в гювеч. Намазва се с кравето масло, поръсва се със солта и девесила....
07 Септ.
Свински джолан с печуркиДжоланът се обезкостява и нарязва на хапки. Парчетата месо се осоляват много добре и се прехвърлят на дъното на глинен съд....
07 Ноем.
Задушен джолан с ризотоОвкусяваме шайбите джолан със сол и черен пипер. Овалваме ги в брашно, като леко потупваме, за да отстраним излишното количество....
06 Ноем.
Телешки джолан в гърнеНарежете джолана на парчета и ги сложете в подходящ глинен съд. Отгоре сложете едро нарязаните моркови и целина. Добавете целите главички лук, необелените скилидки чесън....
26 Окт.