Печеният джолан във фурна е уникално вкусно ястие, защото месото на джолана става много сочно и в същото време придобива апетитна коричка, на която нито един любител на месото не може да устои. Джоланът се пече в умерено загрята фурна, а точната продължителност зависи от големината на джолана.
Средно голям цял джолан, който се покрива с фолио, може да се пече около 3-4 часа. Не е никакъв проблем да се готвят повече време, защото колкото по-дълго е печенето, толкова по-вкусно и крехко става месото.
Ако джоланът е нарязан на по-малки парчета, можете да печете 90 минути на умерена фурна.
Каквото и рецепта за джолан да изберете, имайте предвид, че е хубаво да се покрие с фолио, защото така се задушава и ароматите остават в него.
Резултат от хубаво изпечения джолан е едно неустоимо ястие, с което семейството и гостите ще бъдат истински очаровани. Имайте предвид, че ако готвите джолан със зеленчуци, те трябва да се прибавят в последните 30-40 минути на готвенето, защото те се изпичат много по-бързо от месото.
Вижте и някои страхотни рецепти с джолан:
- джолан чорба;
Коментари