Булгурът не е сред най-популярните зърнени храни, но пък за сметка на това е доста полезен. Булгурът представлява пшеница с много добро качество, която е предварително изсушена, натрошена и обелена с вряла вода.
Сега ще разберем дали е добре да се мие и накисва булгурът преди да минем към неговото готвене. По принцип има две мнения по въпроса - и да, и не.
Да мием и да киснем ли булгура преди готвене?
Както казахме по-горе, тъй като булгурът преминава през термична обработка, когато се произвежда, то не е нужно да се изплаква.
За да стане булгурът по-вкусен и ароматен, измиването и кисненето му не се препоръчват.
Просто трябва съвсем леко да го запържите в олио. По този начин ще се отдели приятна миризма на орехи.
А ето и как да си го приготвите:
- сложете на дъното на тиган олио и го сгорещете;
- булгурът се запържва в него за няколко минути, за да се отдели аромата;
- полива се със студена вода и се оставя да изстине;
- след това се сварява.
И накрая ще кажем, че булгурът е вкусен, приготвен по всякакъв начин, но както вече разбрахте - не е необходимо да го киснете или миете, преди да го сготвите.
А в тази статия можете да видите Тайните на вкусния булгур.
Тук пък си изберете някоя от вкусните ни рецепти с булгур.
Коментари