Gotvach.bg»Съвети»Трябва ли да се мие и накисва булгурът преди готвене?

Трябва ли да се мие и накисва булгурът преди готвене?

Булгурът не е сред най-популярните зърнени храни, но пък за сметка на това е доста полезен. Булгурът представлява пшеница с много добро качество, която е предварително изсушена, натрошена и обелена с вряла вода.

Сега ще разберем дали е добре да се мие и накисва булгурът преди да минем към неговото готвене. По принцип има две мнения по въпроса - и да, и не.

Да мием и да киснем ли булгура преди готвене?

Както казахме по-горе, тъй като булгурът преминава през термична обработка, когато се произвежда, то не е нужно да се изплаква.

За да стане булгурът по-вкусен и ароматен, измиването и кисненето му не се препоръчват.

Просто трябва съвсем леко да го запържите в олио. По този начин ще се отдели приятна миризма на орехи.

А ето и как да си го приготвите:

- сложете на дъното на тиган олио и го сгорещете;

- булгурът се запържва в него за няколко минути, за да се отдели аромата;

- полива се със студена вода и се оставя да изстине;

- след това се сварява.

И накрая ще кажем, че булгурът е вкусен, приготвен по всякакъв начин, но както вече разбрахте - не е необходимо да го киснете или миете, преди да го сготвите.

А в тази статия можете да видите Тайните на вкусния булгур.

Тук пък си изберете някоя от вкусните ни рецепти с булгур.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати