Gotvach.bg»Съвети»Как се обезкостява джолан?

Как се обезкостява джолан?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94229884
Как се обезкостява джолан?

Джоланът е една от любимите на всички разфасовки свинско. И така, за да сервираме джолан, трябва първо да го обезкостим.

Това е доста лесно да се направи, а предимството е, че костите могат да се използват за приготвяне на бульон за подобряване на вкуса на някое ястие или за приготвяне на сос.

Друго предимство е, че можете по-лесно да сервирате така повече или по-малко месо.

Как да обезкостите джолана?

Използвайте малък остър нож (нож за обезкостяване) и започнете от пищяла (където няма месо, а само кожа върху костта).

Разрежете кожата надлъжно покрай костта, от всички страни нагоре към месото.

Отделете костите, месото и мазнината.

Повторете, докато приключите с всички налични джолани.

Овкусете месото от всички страни със сол и прясно смлян, черен пипер.

След това сгответе, като загреете олиото в тенджера или тиган.

Можете да запържите джолана в мазнината от всички страни на средно силен до силен огън. След това да го извадите и да го оставите настрана в чиния да изстине.

Гответе, докато мазнината се разтопи от парчетата месо и те станат златистокафяви.

Добавете лук, целината, морков, дафинов лист, мащерка и чесън в тенджерата или тенджерата под налягане и задушете на средно силен огън до готовност.

Със обезкостен джолан може да приготвите:

- джолан чорба;

- гювеч с джолан;

- джолан с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати