Джоланът е една от любимите на всички разфасовки свинско. И така, за да сервираме джолан, трябва първо да го обезкостим.
Това е доста лесно да се направи, а предимството е, че костите могат да се използват за приготвяне на бульон за подобряване на вкуса на някое ястие или за приготвяне на сос.
Друго предимство е, че можете по-лесно да сервирате така повече или по-малко месо.
Как да обезкостите джолана?
Използвайте малък остър нож (нож за обезкостяване) и започнете от пищяла (където няма месо, а само кожа върху костта).
Разрежете кожата надлъжно покрай костта, от всички страни нагоре към месото.
Отделете костите, месото и мазнината.
Повторете, докато приключите с всички налични джолани.
Овкусете месото от всички страни със сол и прясно смлян, черен пипер.
След това сгответе, като загреете олиото в тенджера или тиган.
Можете да запържите джолана в мазнината от всички страни на средно силен до силен огън. След това да го извадите и да го оставите настрана в чиния да изстине.
Гответе, докато мазнината се разтопи от парчетата месо и те станат златистокафяви.
Добавете лук, целината, морков, дафинов лист, мащерка и чесън в тенджерата или тенджерата под налягане и задушете на средно силен огън до готовност.
Със обезкостен джолан може да приготвите:
- джолан чорба;
Коментари