Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Перфектните гарнитури за свински джолан

Перфектните гарнитури за свински джолан

Перфектните гарнитури за свински джолан

Независимо дали сте мариновали свинския джолан, дали сте го сварили предварително или пък запържили от всички страни, надали има нещо по-вкусно от запеченото на фурна джоланче.

Приготвено или директно върху скарата, в тава или пък глинен съд. Перфектното ястие за любителите на месни специалитети.

Да поднесете обаче само джолан на масата не е достатъчно. Трябва да разполагате и с гарнитура към това свинско. Така поне правят шеф-готвачите.

В следните редове няма да ви учим как се приготвя свински джолан, нито пък ще ви предлагаме конкретни рецепти. Ще ви запознаем обаче с перфектните гарнитури за джолан, които отлично допълват сочното месце.

Картофи за гарнитура на свински джолан

Ако някога сте се отбивали в Австрия или Германия, то няма как да не знаете, че германските народи са истински специалисти в приготвянето на печени джолани, които по традиция се сервират заедно с прясно изпържени картофки. Ще е истинско кощунство от ваша страна, ако не пробвате така приготвените джолани, поднесени с картофките. Буквално ще има да си облизвате пръстите след подобно ястие.

Като оставим настрана пържените картофки, от картофи могат да бъдат приготвени и много други гарнитури, подходящи за джоланите. Можете да ги сервирате заедно с картофено пюре, запечени на фурна картофи или дори с немска картофена салата или обикновена. Все пак джоланите не са особено диетична храна, а заедно с пържените картофки стават още по-висококалорично ястие. Макар и вкусно, както казахме.

Кисело зеле за гарнитура на свински джолан

Джоланчета можете да похапвате по всяко време на годината, но са си класика през зимата. А има ли нещо по-вкусно зимно време от киселото зеле, особено ако сме си го приготвили самите ние и е точно по нашия си вкус. Можете да запечете джоланите в глинен съд заедно с кисело зеле и да прибавите някоя и друга суха чушка за аромат. С всички тези продукти ще разполагате именно зимно време. Също неповторим кулинарен шедьовър, особено ако го консумирате свинското с кисело зеле, придружен от чаша вино. Зимно време може дори и виното да е греяно.

Боб за гарнитура на свински джолан

Изпечен джолан в гърне заедно с боб е перфектно ястие, характерно също за зимния сезон. Акоприготвяте джолана директно на скарата на фурната и междувременно го поливате с бира (класическа немска рецепта), то тогава боба ще трябва да приготвите отделно. За целта можете да използвате вече сварен боб от консерва, който леко да запържите заедно с лук, морков и чушка и да сгъстите с малко брашно и червен пипер.

Качамак за гарнитура на свински джолан

Изключително изискана гарнитура към джолана е качамакът. Но не просто да го „тръшнете“ до вече готовия джолан, а да го използвате за канапе, върху което да го поставите.

Леки гарнитури за гарнитура на свински джолан

Тъй като вече споменахме зелето, то нищо не ви пречи да поднесете джолана и с най-обикновена салата, приготвена от прясно зеле и моркови. Всъщност към джолана могат да бъдат поднесени почти всякакви салати от пресни и сезонни зеленчуци. Най-добре е да се ръководите именно от сезона, защото през пролетта зелените салати биха били най-подходящи, през лятото салатите от домати и краставици, а есенно време такива от кореноплодни зеленчуци. Или пък с току-що изпечени червени чушки. Напомняме и че през по-топлите дни към джолана е по-добре да си сипете чаша студена бира, отколкото червено вино.

Вижте още:

- Идеи за здравословни гарнитури;

- Подходяща гарнитура за печено месо.

Разгледайте нашата галерия, където събрахме най-вкусните идеи как да поднесете свинския джолан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен