Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Перфектните гарнитури за свински джолан

Перфектните гарнитури за свински джолан

Свински джолан с картофи по немски

Независимо дали сте мариновали свинския джолан, дали сте го сварили предварително или пък запържили от всички страни, надали има нещо по-вкусно от запеченото на фурна джоланче.

Приготвено или директно върху скарата, в тава или пък глинен съд. Перфектното ястие за любителите на месни специалитети.

Да поднесете обаче само джолан на масата не е достатъчно. Трябва да разполагате и с гарнитура към това свинско. Така поне правят шеф-готвачите.

В следните редове няма да ви учим как се приготвя свински джолан, нито пък ще ви предлагаме конкретни рецепти. Ще ви запознаем обаче с перфектните гарнитури за джолан, които отлично допълват сочното месце.

Картофи за гарнитура на свински джолан

Ако някога сте се отбивали в Австрия или Германия, то няма как да не знаете, че германските народи са истински специалисти в приготвянето на печени джолани, които по традиция се сервират заедно с прясно изпържени картофки. Ще е истинско кощунство от ваша страна, ако не пробвате така приготвените джолани, поднесени с картофките. Буквално ще има да си облизвате пръстите след подобно ястие.

Като оставим настрана пържените картофки, от картофи могат да бъдат приготвени и много други гарнитури, подходящи за джоланите. Можете да ги сервирате заедно с картофено пюре, запечени на фурна картофи или дори с немска картофена салата или обикновена. Все пак джоланите не са особено диетична храна, а заедно с пържените картофки стават още по-висококалорично ястие. Макар и вкусно, както казахме.

Кисело зеле за гарнитура на свински джолан

Джоланчета можете да похапвате по всяко време на годината, но са си класика през зимата. А има ли нещо по-вкусно зимно време от киселото зеле, особено ако сме си го приготвили самите ние и е точно по нашия си вкус. Можете да запечете джоланите в глинен съд заедно с кисело зеле и да прибавите някоя и друга суха чушка за аромат. С всички тези продукти ще разполагате именно зимно време. Също неповторим кулинарен шедьовър, особено ако го консумирате свинското с кисело зеле, придружен от чаша вино. Зимно време може дори и виното да е греяно.

Боб за гарнитура на свински джолан

Изпечен джолан в гърне заедно с боб е перфектно ястие, характерно също за зимния сезон. Акоприготвяте джолана директно на скарата на фурната и междувременно го поливате с бира (класическа немска рецепта), то тогава боба ще трябва да приготвите отделно. За целта можете да използвате вече сварен боб от консерва, който леко да запържите заедно с лук, морков и чушка и да сгъстите с малко брашно и червен пипер.

Качамак за гарнитура на свински джолан

Изключително изискана гарнитура към джолана е качамакът. Но не просто да го „тръшнете“ до вече готовия джолан, а да го използвате за канапе, върху което да го поставите.

Леки гарнитури за гарнитура на свински джолан

Тъй като вече споменахме зелето, то нищо не ви пречи да поднесете джолана и с най-обикновена салата, приготвена от прясно зеле и моркови. Всъщност към джолана могат да бъдат поднесени почти всякакви салати от пресни и сезонни зеленчуци. Най-добре е да се ръководите именно от сезона, защото през пролетта зелените салати биха били най-подходящи, през лятото салатите от домати и краставици, а есенно време такива от кореноплодни зеленчуци. Или пък с току-що изпечени червени чушки. Напомняме и че през по-топлите дни към джолана е по-добре да си сипете чаша студена бира, отколкото червено вино.

Вижте още:

- Идеи за здравословни гарнитури;

- Подходяща гарнитура за печено месо.

Разгледайте нашата галерия, където събрахме най-вкусните идеи как да поднесете свинския джолан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати