Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Да си направим сами сребърна водаДа си направим сами сребърна вода
21 Март
Лечебните свойства на среброто са известни от векове. Свойствата на среброто се свързват с естествената защита на нашия организъм. Сведения за използването на среброто като лечебно средство има още преди Христа. Има данни...
Как сами да си направим сребърна водаКак сами да си направим сребърна вода
02 Август
9
Още от древни времена се е смятало, че сребърната вода има лечебни свойства. Доказано е, че вода, която е контактувала с благородния метал, не се разваля – т.е. не се развиват бактерии в нея. А ако пиете сребърна вода...
Газирана вода: Добро или лошо?Газирана вода: Добро или лошо?
05 Февр.
Газирана вода е освежаваща напитка и добра алтернатива на захарните безалкохолни напитки. Има обаче опасения, че може да е лошо за здравето да се пие сода. Какво е газирана вода?...
Вегетариански десерти с газирана водаВегетариански десерти с газирана вода
29 Април
Кейк с ябълки и банани Необходими продукти: 100 мл. газирана вода, 1/2 ч.ч. пудра захар, 10 г. бакпулвер, 2 ч.ч. брашно, 4 с.л. олио, 2 ябълки, 1 банан, 10 с.л. захар, 5 с.л. олио, 1 ч.ч....
Евтина баница с газирана водаЕвтина баница с газирана вода
25 Април
Необходими продукти за плънката: 250 г сирене, 3 яйца, 50 г кисело мляко, 100 мл газирана вода....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Мазнината в съда за пържене трябва да е поне два пръста, при което бухтите се обръщат сами. Котлонът трябва да е на средна температура, за да не прегарят бързо бухтите и да останат сурови отвътре....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Ако мазнината е достатъчно, при пържене бухтичките се обръщат сами. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Да си опушим сами сланинаДа си опушим сами сланина
23 Април
Пушена и осолена сланина е едно от любимите мезенца през зимните месеци. Тя се реже на тънки парченца и може да се овкуси с чесън, червен пипер, сол, черен пипер, дафинов лист и карамфилчета. Сланината се опушва...
Да си направим сами вайсвурстДа си направим сами вайсвурст
29 Януари
1
Вайсвурстът е традиционен за Бавария деликатес от месо, наподобяващ българската наденица, но с тази отлика, че има специфичен бял цвят. Оригиналните вайсвурстове са с дължина не повече от 10 сантиметра, като...
Да си направим сами буклиДа си направим сами букли
18 Ноем.
2
Стилът и изискаността се постигат по много начини. Всяка дама желае да изглежда добре по възможност по всяко време. А най- силното й оръжие е косата. Още през Средновековието носенето на перуки или естествени коси с букли...
Да си направим сами герданДа си направим сами гердан
29 Май
1
Лесно можете сами да си направите гердан, който да е изискан и да изглежда стилно. През това лято са много модерни аксесоарите и дрехите на точки. Сами направете гердан, който да е на точки. За целта ще ви трябва не много...
Няколко вкусни сладкиша с газирана водаНяколко вкусни сладкиша с газирана вода
08 Април
Опитайте още Вкусни палачинки с газирана вода, Пита с газирана вода, Баница с газирана вода, Баница с майонеза и газирана вода, Чеснови питки с газирана вода....
Маски за коса с газирана водаМаски за коса с газирана вода
18 Дек.
Изплакнете с газирана вода и след това измийте с шампоан и балсам. Маска за коса срещу пърхот и загуба на блясък с газирана вода Искате да възвърнете блясъка на косата си? Опитайте тази маска с газирана вода!...
Как сами да си направим пудра захар?Как сами да си направим пудра захар?
10 Окт.
Не си представяме любимите си еклери без обилен слой пудра захар. Истината е, че дори и да не сте любители на сладкишите и тортите, няма как да отречете, че има някои сладки неща, които просто са незавършени, ако по някаква...
Можем ли сами да си направим глюкоза?Можем ли сами да си направим глюкоза?
29 Окт.
Глюкозата или т.нар. гроздова захар има най-високият гликемичен индекс сред храните. Тя навлиза в кръвта изключително бързо. Според медиците глюкозата е един от най-важните източници на енергия за човешкия организъм, в частност...