Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч в глинен съдЗахлупете гювеча с капака и сложете да се изпече за около 1 час и 30 минути в загряна на 160-170 градуса.
Готовия гювеч в глинен съд поръсете с накълцан пресен магданоз и копър и поднесете....
19 Април
4
Пиле в глинен гювечСлед това фурната се изключва и се оставя да се доготви на остатъчната топлина пиле в глинен гювеч....
31 Януари
Агнешко в глинен гювечТогава се включва на 180 градуса и се пече близо два часа. Капакът се отстранява. Оставя се на включен горен реотан, за да се запече отгоре месото.
Агнешкото в глинен гювеч е готово....
17 Април
3
Хляб в глинен гювечПодготвяме гювеча, като го застиламе с хартия и чак тогава поставяме тестото в него.
Поръсваме тестото с брашно и затваряме гювеча.
Поставяме в студена фурна и включваме на 60 градуса....
30 Дек.
Имамбаялдъ в глинен гювечГювечът с патладжани се поставя в студена фурна, като фурната се пуска на 180 градуса.
Имамбаялдъ се запича около 20 минути.
Приятен апетит с Имамбаялдъ в глинен гювеч....
20 Юли
Сармички в глинен гювечНа дъното на гювеча сипваме от останалата растителна мазнина и поставяме чиния, съобразена с диаметъра на дъното на съда (така сармите отдолу не прегарят)....
18 Август
Свински кебап в глинен гювечПохлупете гювеча и изпечете във фурна до готовност.
Свинският кебап в глинен гювеч е много вкусен....
06 Ноем.
Дядовата леща в глинен гювечДядовата леща в глинен гювеч се поднася със сланина и пушен червен пипер....
01 Март
Пълнен заек в глинен гювечЗа рецептата за пълнен заек в глинен гювеч измиваме си добре заека и го подсушаваме.
Оставяме на страна, за да си приготвим плънката.
Започваме от почистването на гъбите....
08 Окт.
Леща яхния в глинен гювечЩом се запържи, добавете червения пипер.
Сипете запръжката в лещата и поръсете с джоджен. Запечете още десет минути.
Леща яхнията в глинен гювеч е готова!...
24 Септ.
Свински гърди в глинен гювечПечете гювеча в студена фурна на 250 градуса за около 10-15 минути, а след това намалете на 190-200 и печете до готовност.
Сервирайте в дълбоки чинии свинските гърди в глинен гювеч с лимон и чеснова майонеза....
27 Окт.
Свински пържоли в глинен гювечПоднасяме готовите свински пържоли в глинен гювеч с червено вино. Наздраве!...
14 Дек.
Пилешки бутчета в глинен гювечКогато поизстинат, нашите Пилешки бутчета в глинен гювеч са готови за поднасяне!...
19 Дек.
Караджови сарми в глинен гювечПечете гювеча във фурната два часа на 170 градуса.
Сервираме с фунийки от печен пипер с лъжица печен патладжан.
Караджовите сарми в глинен гювеч са страхотни....
10 Дек.
Селски огретен в глинен гювечГювечът го слагаме в предварително заграта фурна първоначално с капак за около час....
05 Март
2
Зелеви сарми в глинен гювечВ гювеча доливаме вода, докато покрие сармите и поставяме във фурната, която включваме на 180 градуса за около час, час и половина.
Тези зелеви сарми в глинен гювеч стават много вкусни!...
06 Окт.
1
Печено пиле в глинен гювечПоставяме парчета върху лука в глинен гювеч, прибавяме нарязаните на кръгчета моркови и заливаме с бульона от варенето на пилето.
Печем ястието докато изври бульонът....
07 Април
Заешко със зеленчуци в глинен гювечЗаешко със зеленчуци в глинен гювеч - ароматен, вкусен и толкова любим на цялото семейство.
Ползваме пресни домашни малки картофи или купени такива. Почистваме и нарязваме на по 4 парченца всяко....
28 Юли
Месо от глиган в глинен гювечДивечът се нарязва на парчета /с големината на свит юмрук/.
Посолява се със сол и черен пипер и се подрежда на дъното на намазан с олио глинен гювеч....
13 Януари
Заек с картофи в глинен гювечГлинения гювеч се поставя в студена фурна, след което се пече за около 2- 2.5 часа в зависимост от фурната. Накрая се поръсва останалия ситно нарязан магданоз.
Заекът с картофи в глинен гювеч е готов....
11 Дек.
Свински крачета капама в глинен гювечКапамата се слага в студена фурна и се пече около 2 часа и половина. Поднася се с хубаво домашно червено вино.
Да ви е вкусно!
Свинските крачета капама в глинен гювеч са готови....
16 Май
1
Кюфтенца със сос в глинен гювечТака се оформят всички кюфтенца и се пържат от всички страни до зачервяване в загрятата мазнина.
Вече готови се поставят в глинено гърне....
12 Февр.