Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Време за накисване на ядките и семената бадеми - 8-12 часа кашу - 2-3 часа орехи - 4-8 часа лешници - 8 часа слънчогледово семе - 4 часа тиквено семе - 4 часа ленено семе - 4-6 часа....
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Друга основателна причина да накисвате ядки е, че те са много по-щадящи към зъбите ви, когато са престояли във вода известно време. Ядките да се накисват предварително, като това не е никак труден процес....
Защо и как се накисва чия?Защо и как се накисва чия?
30 Януари
Ако пък ги оставите да се накиснат за по-дълго, те ще се превърнат в чия гел и можете да ги ядете с лъжица....
Булгур със спанакБулгур със спанак
01 Март
Покрийте с капак сварения булгур. 8. Сгорещете олио. Задушете с ~ 10 г сол спанак заедно с лука и копъра, докато спанакът леко омекне. 9. Добавете спанака със зеления лук и копъра към булгура. Разбъркайте....
Булгур на фурнаБулгур на фурна
30 Април
В тава сипете булгура, прибавете запържените зеленчуци и още от подправките на вкус. Долейте гореща вода, колкото да се покрият продуктите....
Булгур със охлювиБулгур със охлюви
21 Юли
Оставете да се вари, докато се поизпари и добавете отцедения поомекнал булгур. Когато булгурът обере влагата и омекне напълно, овкусете с подправки и накълцан магданоз....
Булгур със зеленчуциБулгур със зеленчуци
16 Август
1
Оставете зеленчуците да се задушават до омекване и добавете булгура. Добре объркайте и сипете пиперковото пюре. След още малко разбъркване, долейте водата и оставете булгура да се задушава до готовност....
Трябва ли да се мие и накисва булгурът преди готвене?Трябва ли да се мие и накисва булгурът преди готвене?
12 Ноем.
Сега ще разберем дали е добре да се мие и накисва булгурът преди да минем към неговото готвене. По принцип има две мнения по въпроса - и да, и не. Да мием и да киснем ли булгура преди готвене?...
Булгур с медБулгур с мед
16 Януари
Почистеният и измит булгур се сварява в леко подсолена вода на бавен огън до разпукване на зърната. Сваля се от огъня и се оставя да се задуши под капак с кърпа върху него. При сервиране се подслажда с мед....
Булгур с орехиБулгур с орехи
11 Януари
Булгурът се кисне в топла вода 15 мин. Изцежда се от излишната вода. Нарязват се орехите на едро, като се сложи 1 ч.л. сол върху дъската, на която се режат....
Булгур с гъбиБулгур с гъби
15 Януари
След кратко разбъркване се прибавя измитият булгур. Следва отново разбъркване, след което се наливат две чаени чаши вода. Булгурът се овкусява със сол и смлян черен пипер....
Булгур с доматиБулгур с домати
19 Февр.
Изплакнете булгура и го накиснете в студена вода поне за 1 час. В подходящ съд загрейте олиото и запържете до омекване ситно нарязания лук. Добавете отцедения булгур, солта и 1 и 1/2 ч.ч. вода или зеленчуков бульон....
Булгур с гъбиБулгур с гъби
23 Дек.
Ястието от булгур с гъби може да се хапва самостоятелно, но може да бъде и перфектна гарнитура за месо....
Булгур с тиквичкиБулгур с тиквички
28 Юни
Прибавяме измития булгур. Наливаме топла вода (6 к.ч.) и варим манджата до сваряване на зеленчуците, омекване на булгура и за предпочитаната гъстота....
Булгур с манатаркиБулгур с манатарки
22 Януари
Манатарките предварително се накисват в хладка вода, докато омекнат. Булгърът се запържва с малко зехтин, след което му се доливат 600 мл вода. Оставя се да ври около 15 минути и после се прецежда....
Булгур с коприваБулгур с коприва
30 Януари
Прибавяме измития и изцеден булгур. Запържваме и прибавяме вода, която да покрие сместа с 2 см. Захлупваме с капак, намаляваме котлона и оставяме така за 15 мин. Прехвърляме в тава и печем на 200 градуса за 20 мин....
Булгур с доматиБулгур с домати
01 Ноем.
Във водата поставяме булгурът и варим до полу готово състояние. Задушаваме в маргарина керевизът и лукът, нарязани на кубчета. Към тях прибавяме булгура....
Баница с булгур от РазлогБаница с булгур от Разлог
28 Януари
Залейте булгура с гореща вода. След като набъбне и омекне, го отцедете. Добавете го към праза, който се накълцали и запържили в мазнина в съд на котлона. Добавете натрошеното сирене....
Дренчен булгур (Булгур със сушени плодове)Дренчен булгур (Булгур със сушени плодове)
05 Дек.
1
Преди да изключите дренчения булгур, сложете ванилията. Разсипете в подходящи купички и поръсете с канелата булгура със сушени плодове. Оригиналната рецепта за дренчен булгур се приготвя с варени със захар дренки....
Булгур със сушени доматиБулгур със сушени домати
03 Август
Оставяме ястието да се готви на слаб огън за около 10 мин. Когато е готово добавяме нарязаните на шайби маслини. Булгурът със сушени домати е готов....
Пикантен булгур със зеленчуциПикантен булгур със зеленчуци
07 Юни
Изчакваме да заврят и прибавяме измития булгур. След като водата заври отново, махаме от котлона, прибавяме чили соса и поставяме капак за 20 минути....
Постен булгур по ориенталскиПостен булгур по ориенталски
15 Февр.
Постният булгур по ориенталски е готов....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....