Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се накисват ядкитеВреме за накисване на ядките и семената
бадеми - 8-12 часа
кашу - 2-3 часа
орехи - 4-8 часа
лешници - 8 часа
слънчогледово семе - 4 часа
тиквено семе - 4 часа
ленено семе - 4-6 часа....
27 Януари
Защо се накисват ядкитеДруга основателна причина да накисвате ядки е, че те са много по-щадящи към зъбите ви, когато са престояли във вода известно време.
Ядките да се накисват предварително, като това не е никак труден процес....
27 Януари
Защо и как се накисва чия?Ако пък ги оставите да се накиснат за по-дълго, те ще се превърнат в чия гел и можете да ги ядете с лъжица....
30 Януари
Булгур със спанакПокрийте с капак сварения булгур.
8. Сгорещете олио. Задушете с ~ 10 г сол спанак заедно с лука и копъра, докато спанакът леко омекне.
9. Добавете спанака със зеления лук и копъра към булгура. Разбъркайте....
01 Март
Булгур на фурнаВ тава сипете булгура, прибавете запържените зеленчуци и още от подправките на вкус.
Долейте гореща вода, колкото да се покрият продуктите....
30 Април
Булгур със охлювиОставете да се вари, докато се поизпари и добавете отцедения поомекнал булгур.
Когато булгурът обере влагата и омекне напълно, овкусете с подправки и накълцан магданоз....
21 Юли
Булгур със зеленчуциОставете зеленчуците да се задушават до омекване и добавете булгура. Добре объркайте и сипете пиперковото пюре.
След още малко разбъркване, долейте водата и оставете булгура да се задушава до готовност....
16 Август
1
Трябва ли да се мие и накисва булгурът преди готвене?Сега ще разберем дали е добре да се мие и накисва булгурът преди да минем към неговото готвене. По принцип има две мнения по въпроса - и да, и не.
Да мием и да киснем ли булгура преди готвене?...
12 Ноем.
Булгур с медПочистеният и измит булгур се сварява в леко подсолена вода на бавен огън до разпукване на зърната.
Сваля се от огъня и се оставя да се задуши под капак с кърпа върху него.
При сервиране се подслажда с мед....
16 Януари
Булгур с орехиБулгурът се кисне в топла вода 15 мин. Изцежда се от излишната вода.
Нарязват се орехите на едро, като се сложи 1 ч.л. сол върху дъската, на която се режат....
11 Януари
Булгур с гъбиСлед кратко разбъркване се прибавя измитият булгур.
Следва отново разбъркване, след което се наливат две чаени чаши вода.
Булгурът се овкусява със сол и смлян черен пипер....
15 Януари
Булгур с доматиИзплакнете булгура и го накиснете в студена вода поне за 1 час.
В подходящ съд загрейте олиото и запържете до омекване ситно нарязания лук. Добавете отцедения булгур, солта и 1 и 1/2 ч.ч. вода или зеленчуков бульон....
19 Февр.
Булгур с гъбиЯстието от булгур с гъби може да се хапва самостоятелно, но може да бъде и перфектна гарнитура за месо....
23 Дек.
Булгур с тиквичкиПрибавяме измития булгур.
Наливаме топла вода (6 к.ч.) и варим манджата до сваряване на зеленчуците, омекване на булгура и за предпочитаната гъстота....
28 Юни
Булгур с манатаркиМанатарките предварително се накисват в хладка вода, докато омекнат. Булгърът се запържва с малко зехтин, след което му се доливат 600 мл вода.
Оставя се да ври около 15 минути и после се прецежда....
22 Януари
Булгур с коприваПрибавяме измития и изцеден булгур.
Запържваме и прибавяме вода, която да покрие сместа с 2 см. Захлупваме с капак, намаляваме котлона и оставяме така за 15 мин.
Прехвърляме в тава и печем на 200 градуса за 20 мин....
30 Януари
Булгур с доматиВъв водата поставяме булгурът и варим до полу готово състояние. Задушаваме в маргарина керевизът и лукът, нарязани на кубчета. Към тях прибавяме булгура....
01 Ноем.
Баница с булгур от РазлогЗалейте булгура с гореща вода. След като набъбне и омекне, го отцедете. Добавете го към праза, който се накълцали и запържили в мазнина в съд на котлона. Добавете натрошеното сирене....
28 Януари
Дренчен булгур (Булгур със сушени плодове)Преди да изключите дренчения булгур, сложете ванилията.
Разсипете в подходящи купички и поръсете с канелата булгура със сушени плодове.
Оригиналната рецепта за дренчен булгур се приготвя с варени със захар дренки....
05 Дек.
1
Булгур със сушени доматиОставяме ястието да се готви на слаб огън за около 10 мин. Когато е готово добавяме нарязаните на шайби маслини.
Булгурът със сушени домати е готов....
03 Август
Пикантен булгур със зеленчуциИзчакваме да заврят и прибавяме измития булгур.
След като водата заври отново, махаме от котлона, прибавяме чили соса и поставяме капак за 20 минути....
07 Юни
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари