Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
СояСоята принадлежи към семейството на бобовите растения и произхожда от Източна Азия. Тя е използвана като важен източник на протеини в Ориента в продължение на пет хиляди години. Соята е въведена в Западния свят през 20-ти...
15 Май
1
Мусака от сояСлед това в леко намазнена тавичка се слага част от готовата соя, слага се плънката от зеленчуците и се покрива с останалата част от соевата кайма.
Поръсва се с галета и се пече....
13 Февр.
Печена соя с подправкиНа следващия ден я сложете с нова вода да се вари за 15 минути. След това се отцежда и се оставя да се поизсуши за няколко часа, като я разстелите в тава.
Оваляйте соята в смес от всички подправки....
15 Март
1
Колко време се пече погача?От далечни времена хлябът е основната храна на българина. При създаването на един хляб в миналото са влагани много пожелания за здраве и добър живот. В нашата традиционна култура хлябът не е само за обичайната ежедневна...
10 Януари
Колко време се пече агнешко?Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...
23 Април
Колко време се пече пилеКогато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава.
Готовността на пилето, което се пече, се определя, като се прободе месото с вилица...
21 Юни
4
Диетична супа-топчета със СояОформят се топчета, които се овалват в брашно (имайте предвид, че соята не споява така добре, както месната кайма и има голяма вероятност някой от топчетата да се разпаднат по време на варенето....
10 Окт.
Цветен ориз със зелена сояПодходяща е да се хапва гореща и студена. Бон апети!
Цветният ориз със зелена соя е готов....
02 Окт.
Мика Стоичкова се пече преди заминаванетоМика Стоичкова, която успя през последните дни да ядоса много хора, отмаря на луксозен черноморски курорт, преди да се завърне отново в САЩ, за да покаже уменията си на дизайнер там.
Брюнетката подразни много хора с...
14 Август
Кое месо колко време се печеПредварителната обработка на месото изисква то да се промие бързо на течаща вода, като парчето трябва да е цяло. Ако е нарязано то губи ценни сокове и намалява хранителната си ценност. Във френската кухня миенето е заменено...
10 Март
Как се пече цяло парче месоМесото, изпечено на цяло парче, не само е изключително вкусно, но е и ястие, което се сервира в съответстващ съд и с правилно подбрана гарнитура, която обогатява вкуса му.
В кухнята на много народи има рецепти за печене...
10 Март
2
Веган мусака с кайма от сояПече се на умерена фурна до готовност, да се усвои течността.
От соевата готварска сметана, соевия йогурт, сол, куркумата, брашното от тапиока се прави заливка за мусака и се полива отгоре....
13 Март
Палачинки с лимец, ориз и сояСлед като се прибави млякото, се прибавя 1/3 от брашното.
Разбърква се много добре.
Прибавя се другата 1/3 от брашното.
Разбърква се много добре.
Най-накрая се прибавя останалото брашно....
12 Окт.
Ориз с домати и зелена сояЗелената соя я накисваме във вода за 1-2 часа. Варим я в малко вода за 15 минути. Почистваме ориза и го измиваме.
В тенджера слагаме вода в съотношение с ориза 1 към 3.5 части вода. Кипваме водата и сипваме ориза и соята...
30 Окт.
Печена риба с джинджифил и сояСложете я да се пече покрита с фолио за около 25 минути в предварително загряна фурна - докато е напълно сготвена.
Поднесете рибата в чиния, залята със соса от печенето и покрита със скълцан фино зелен лук....
30 Окт.
Как се пече агне - стъпка по стъпкаВ следните редове ще ви покажем стъпка по стъпка как се пече агне.
- Когато вече сте се сдобили с агнешкото месо, е задължително да го измиете със студена вода. Оставете го за няколко часа да се отцеди от водата, след...
08 Май
Богинята Изида открила как се пече хлябътБогинята Изида, съпруга на върховния древноегипетски бог Озирис, научила жителите от страната на фараоните да пекат хляб. Това твърди Плиний Старши, автор на естествената история в 37 тома.
Според неговите твърдения...
14 Април
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април